Thimo Spileers mocht na wekenlange inactiviteit omwille van een polsbreuk, na 47 minuten zijn wederoptreden maken. (Foto met dank aan Marina Novinchanova-Van De Wiel)    

KSVO hoopte op bezoek bij FC Merelbeke, dat voorlopig zijn thuiswedstrijden in De Pinte afwerkt, de goede lijn van de 4 op 6 tegen Olsa Brakel en Jong EsseVee te kunnen doortrekken. Het moest dat wel doen zonder de geschorste Mézine, wat alweer een serieuze aderlating was. KSVO was gewaarschuwd, want vorig seizoen behaalde FC Merelbeke 6 op 6 tegen Oudenaarde en dreigt zo een nieuw zwart beest te worden.

Thimo Spileers meteen op het wedstrijdblad

Jérôme Mézine was geschorst en werd in de basis vervangen door de 17-jarige Victor Van Meenen. Toch een klein positief licht uit de gekwetstenboeg. Thimo Spileers, pas verlost van het gips rond zijn gebroken pols, zat meteen op de bank. Maar met Cambier, Mulliez, De Buysscher, Martens, De Waele, Mingiedi en Vercauteren, oogt het lijstje langdurig afwezigen toch nog steeds indrukwekkend.
Bij FC Merelbeke moest topschutter Binst in laatste instantie ook afhaken, wat toch ook wel een aderlating was.

KSVO halverwege eerste helft ijskoud gepakt

De thuisploeg begon zoals verwacht met veel druk naar voor. Uitvoetballen zat er voor KSVO in de openingsfase niet in. Het was achteraan uitkijken en opletten. Van Den Winckel pakte al vroeg uit met een zwaar schot, net naast. Het duurde even vooradat KSVO de neus aan het venster stak. Van Wambeke haalde knap de achterlijn, maar zijn teruglegger werd nog net in hoekschop getipt. KSVO kwam nu beter in de match en forceerde enkele hoekschoppen. Van De Wiel zag zijn gevaarlijke voorzet ook al in hoekschop verdwijnen en een scherpe poging van Van Meenen werd ook al afgeblokt door het stevige Merelbeekse benenbos. Net toen KSVO de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, sloeg de thuisploeg genadeloos toe. Met meer geluk dan kunde, verschalkte De Mey zichzelf en gans KSVO met een hakje, dat over doelman Verbrugge in doel viel (1-0). Nauwelijks bekomen of de thuisploeg verdubbelde zijn bonus. Er leek een niet bestrafte fout op Decuypere aan vooraf te gaan, maar de ref liet doorspelen. Van Den Winckel stond op de goede plaats om de aanval vanop rechts af te ronden: 2-0 en een ijskoude douche in de al miezerig grijze lucht. De thuisploeg ging nu door op zijn elan en Falzone besloot uit kansrijke positie huizenhoog over. KSVO deed er best aan om nog voor de rust te milderen en dat lukte bijna ook, na een dubbele kans. Demets kopte een gemeten voorzet van Van Wambeke van heel dichtbij pal op doelman Maes en enkele tellen later, had diezelfde doelman een goede redding op een schot van Mestdagh uit een scherpe hoek. Was dit het kantelpunt van de match? Merelbeke counterde, maar Van Laere vergat de klus te klaren. Ook hij trapte uit kansrijke positie ver buiten het doelkader.

Machteloos in 2de helft

KSVO moest de tweede helft vol aan de bak, maar kende al vroeg pech, toen Van Herreweghe hinkend naar de kant moest. Spileers mocht bij zijn rentree in de kern al meteen in de ploeg. Hij ging centraal achterin spelen en Van De Wiel nam de plaats in op rechts van Gilles. Van Meenen pakte uit met een leuke actie, maar Demets kon zijn voetje net niet tegen de bal plaatsen. Nadat De Mey en Van Laere uit de 2de lijn nog over en naast trapten, viel de beslissing op het uur. De aalvlugge Verheyden vond aan de 2de paal Falzone die KSVO het nekschot gaf (3-0). KSVO kon toch nog eens reageren, maar Heirwegh trof het zijnet. En de lijdensweg van KSVO bleef maar duren. De Mey maakte zijn 2de van de avond met een droge knal uit een scherpe hoek (4-0). Een kwartier voor affluiten kon Van Wambeke de eer redden met een rake kopstoot na voorzet van Mestdagh (4-1), maar nauwelijks een minuut later lag balverlies aan de basis van de 5-1. De pas ingevallen Akwasi Oduro maakte er na een individuele actie een afstraffing van. En het was nog niet afgelopen. In de slotfase rondde Van Laere een collectieve aanval af (6-1). KSVO kon nog 1 keer dreigen, maar Van De Wiel zag zijn schot nipt naast de paal buitengaan.

KSVO zag nu ook Gilles Van Herreweghe uitvallen met blessure

Zware verliescijfers voor KSVO en het is van 2019 in de eindronde match op Visé geleden, dat het nog eens een half dozijn doelpunten slikte. Het is opnieuw bang afwachten hoe erg het is met Van Herreweghe. Als we dan toch met een positieve noot willen afsluiten, dan vermelden we de terugkeer van Thimo Spileers in de kern en het feit dat KSVO geen enkele gele kaart pakte. In principe recupereert KSVO volgende week tegen KRC Gent opnieuw de vandaag geschorste Mézine.

Wedstrijdinfo:

FC Merelbeke:
Maes, De Mey, Verhelst, Rogiers, Van Laere, Verheyden (74’ Akwasi Oduro), El Hamadaoui (83’ Van Buyten), Lievens (85’ Bernaerts), Falzone, Verkindere, van Den Winckel

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe (47’ Spileers), Gallo, Van De Wiel Novinchanova, Mestdagh, Vandenheede, Decuypere (81’ Cnudde), Van Meenen, Van Wambeke, Heirwegh en Demets (69’ Lagache)

Doelpunten:

23’ 1-0 De Mey
27’ 2-0 Van Den Winckel
58’ 3-0 Falzone
70’ 4-0 De Mey
76’ 4-1 Van Wambeke
77’ 5-1 Akwasi Oduro
85’ 6-1 Van Laere

Gele kaarten:

El Hamdaoui (FCM) en Leleu (T1 – KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Dunken Van De Velde, AR1: Rune Ghijselincks, AR2: Andy Vermeulen
 


Wedstrijd

zaterdag 04/02 om 19u30

K.S.V. Oostkamp

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

20

42

2

KFC Sparta Petegem

20

41

3

Cercle Brugge U23

20

36

3

KSV Oostkamp

20

36

5

KRC Gent

20

35

6

SC.E. AALST

20

33

7

KFC Merelbeke

20

30

7

KVV Zelzate

20

30

9

Jong Essevee

20

29

10

KSC Dikkelvenne

20

28

11

Olsa Brakel

20

24

12

K.S.V.O

20

23

12

RFC Wetteren

20

23

12

KM Torhout

20

23

15

FC Gullegem

20

19

16

KVK Westhoek

20

18

16

RC Harelbeke

20

18

18

EM United

20

9

Kalender

04/02

19u30

K.S.V. Oostkamp

-

K.S.V.O.

11/02

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

18/02

18u30

Jong Essevee

-

K.S.V.O.

25/02

20u00

K.S.V.O

-

Olsa Brakel

Topscorers

1

Jerome Mezine

11

2

Lorenzo Heirwegh

5

2

Matt Demets

5

4

Casper de Buysscher

1

4

Mathias Vercauteren

1

4

Nathan Mingiedi

1

4

Robin Van Wambeke

1

4

Kevin Gallo

1

4

Victor Van Meenen

1

4

Guillaume Cnudde

1

4

Jarno Jourquin

1