Heelwat jong volk bij KSVO! Op de foto zien we links Mano Decuypere, die het als vervanger van de geblesseerde Nathan Mingiedi heel goed doet. Naast hem de 17-jarige Viktor Van Meenen, die al enkele keren mocht invallen en centraal op de foto de debutant. Guillaume Cnudde blaast vandaag zondag 17 kaarsjes uit en kreeg wel een uniek verjaardagscadeau, met zijn eerste speelminuten in het 1ste elftal. Naast Matt Demets (nr. 9), maker van het eerste doelpunt, zien we Robin Van Wambeke, ook nog maar 19 jaar.  N De Zitter  KSVO

Na het deugddoende gelijke spel op veld van Olsa Brakel, wou KSVO in eigen huis de lijn doortrekken en eindelijk nog eens een thuisoverwinning binnenrijven. Dat was ondertussen al geleden van begin oktober, toen met 2-1 werd gewonnen van FC Gullegem. Jong EsseVee B doet het als nieuwkomer én beloftenploeg van Zulte Waregem heel goed, maar zakte wel wat weg in de stand na 2 opeenvolgende nederlagen.

Koude douche op slag van rust

Trainer Stefan Leleu heeft momenteel weinig keuze aan spelersmateriaal en we noteerden dezelfde namen op het veld én op het wedstrijdblad als vorige week. Ook deze keer zagen we op de bank met Van Meenen en Cnudde 2 spelers van amper of net nog geen 17 jaar oud.
Jong EsseVee B zorgde voor de eerste dreiging met een kopbal van Sylla, recht in de grijpgrage handen van doelman Verbrugge. Na die openingsfase nam KSVO het commando over. Mézine legde een voorzet richting 2de paal terug tot bij Demets die het met het hoofd probeerde. Zijn plaatsbal ging maar net over de lat. In de “Viktor”-minuut kreeg KSVO een vrije trap, zeer dicht bij de hoekschopvlag. Demets trapte die met veel gevoel en evenveel verrassing rechtstreeks op doel. Doelman Delvaux was compleet verrast en zag de bal via zijn vuisten in doel gaan: 1-0 en bijna een olympische goal voor Matt. Even later kopte Mézine een voorzet van Van Wambeke nipt naast. KSVO bleef nu dartel voetballen en na een aflegger van alweer Mézine, probeerde Vandenheede het vanop afstand. Het schot van onze centrale middenvelder ging maar net over de kruising. Even later kreeg KSVO een nieuwe vrije trap op een interessante plaats. Het was opnieuw Demets die het vanop afstand probeerde, deze keer had doelman Delvaux wel een knappe redding in huis. Vandenheede probeerde het opnieuw vanop afstand, maar ook deze poging ging niet zover over doel. En dan kreeg KSVO een koude douche. Hallaert kreeg een afvallende bal voor de voeten en trapte hard en laag voorbij een kansloze Verbrugge in doel (1-1). KSVO was toch van slag en haalde moeizaam de rust. Net voor het laatste fluitsignaal, zorgde een enorme scrimmage na een hoekschop voor Jong EsseVee nog voor gevaar, maar de bal werd nog net ontzet.

KSVO trekt zege over de lijn na spannende 2de helft

Dezelfde protagonisten begonnen aan de 2de helft en onze West-Vlaamse buren namen nu het heft in handen. KSVO geraakte het eerste kwartier na de rust moeilijk uit de omknelling. Verbrugge redde knap, toen Hallaert uit een scherpe hoek op doel trapte. En net toen EsseVee het laken naar zich toe leek te trekken, scoorde KSVO. Van Herreweghe, de Oudenaardse man met wellicht 16 longen, vond Heirwegh en de Oudenaardse kapitein, die voor de wedstrijd nog twijfelachtig was, prikte de bal voorbij Delvaux in de verste hoek (2-1). Waregem was nu van slag en KSVO drukte door. Demets loodste Mézine door de buitenspelval, maar de plaatsbal van onze ouderdomsdeken ging nipt naast. Ondertussen kregen we bij Oudenaarde het debuut van Guillaume Cnudde. Uitgerekend de dag voor hij 17 werd, mocht hij debuteren en hij pakte meteen uit met een knappe actie. Zijn steekbal, pal door het centrum van de Waregemse defensie, werd nog net onderschept. Even later vond Mestdagh Mézine, maar onze topschutter zou vandaag geen goaltje lukken. Zijn schot was net niet hard genoeg om Delvaux te verontrusten. Even later werd Heirwegh aangespeeld in de zestienmeter, hij had even een kleine ruzie met de bal, waardoor een Waregemse verdediger zich nog tijdig in de baan van het schot kon gooien. KSVO zocht de geruststellende bonus van 2 doelpunten, maar vond die niet. De heel aangename wedstrijd werd nu een echte cupmatch, waarbij werd gebikkeld voor elke morzel grond. Het slotoffensief van de bezoekers kwam er wel degelijk. En hoe verder de match evolueerde, hoe jonger de ploeg van KSVO werd, want ook Victor Van Meenen werd voor de leeuwen gegooid. KSVO had deze keer wel het geluk aan de goede zijde, toen een scherpe voorzet vanop links door Van De Wiel ongelukkig tegen de binnenkant van de eigen doelpaal werd gedevieerd. Gelukkig verkoos het ronde ding om terug in het veld te botsen. In de slotfase kopte De Jaegere een vrije trap nipt naast. De leeg gespeelde Mézine werd nog vervangen door de ook al jonge Lagache en in de “Dying Seconds” kwam er nog een verraderlijke voorzet vanop rechts. Doelman Verbrugge had in deze match echter het laatste woord en onderschepte, laag uitvallend, overtuigend deze doelrijpe voorzet.

Jeugd grijpt zijn kansen

KSVO haalde het uiteindelijk op wilskracht na een kijkstuk, dat boeiend bleef tot de laatste minuut. Door deze zege nestelt KSVO zich nu wat rustiger in de middenmoot en de vooropgestelde 20 punten voor nieuwjaar, lijken nu wel écht haalbaar. De Oudenaardse jeugd krijgt door omstandigheden nu de volle kans en lijkt die met beide handen te grijpen.

Wedstrijdinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe, Gallo, Van De Wiel Novinchanova, Mestdagh, Vandenheede, Decuypere, Heirwegh, Van Wambeke (62’ Cnudde), Mézine (91’ Lagache) en Demets (81’ Van Meenen)

Jong EsseVee B: Delvaux, Sylla, Hallaert, Kotchkarov, De Jaegere, Labie, Biebuyck, Harinck (81’ Abou Bakr), Cappelle (67’ El Boutaibe), Demuynck, Sergeant (81’ Heyde)

Doelpunten:

19’ 1-0 Demets
35’ 1-Hallaert
64’ 2-1 Heirwegh (Van Herreweghe)

Gele kaarten:

Mestdagh (KSVO) en El Boutaibe (Z-Wa)

Wedstrijdleiding: Ref: Carrein Christophe; AR1: Carpels Cedo Gregorie; AR2: Verleysen Pieter
 



zondag 28/04 om 15u00

K.S.V.O.

V/S

Jong Essevee


28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

32

64

2

KSC Dikkelvenne

32

55

2

KVK Ninove

32

55

4

KFC Merelbeke

32

51

5

Cercle Brugge U23

32

50

6

Jong Essevee

32

48

7

KFC Voorde-Appelterre

32

47

8

KSV Oostkamp

32

46

9

K.S.V.O

32

44

10

FC Gullegem

32

43

11

KRC Gent

32

42

11

KVV Zelzate

32

42

13

KM Torhout

32

41

14

Olsa Brakel

32

39

15

KFC Mandel United

32

37

16

RC Harelbeke

32

33

17

KFC Sparta Petegem

32

32

18

RFC Wetteren

32

29

1

Lorenzo Heirwegh

9

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1