Jerome Mezine wordt hier gefeliciteerd na zijn gelijkmaker. Enkele minuten later kreeg hij rood.  N De Zitter  KSVO

Het gelijke spel dat KSVO vorige zondag behaalde op het veld van Olsa Brakel werd toch een beetje gevierd als een overwinning. Na een schrale 1 op 15 en met een resem gekwetsten, pakte KSVO, zeker op basis van de doelkansen en de onuitputtelijke inzet van de ploeg, een oververdiend punt. Vanavond kijkt onze ploeg Jong EsseVee B in de ogen, een ploeg waarvan, net zoals dat met Jong Cercle B het geval was, bijzonder weinig is geweten.

Lorenzo Heirwegh: “Met de Fighting Spirit van op Brakel, moet het ons lukken”

Kapitein Lorenzo Heirwegh kijkt nog eens achterom naar de match op Brakel. “We dicteerden voor de rust de wet, maar morsten met kansen,” zegt hij. “Na de uitsluiting van Jérome Mézine, die enkele minuten daarvoor de gelijkmaker scoorde, bleven we als echte krijgers overeind. In die periode voor de uitsluiting, waren we ook beter dan Olsa en hadden we voldoende kansen. Ondanks dat gegeven keken we tegen een 1-0-achterstand aan bij de rust. Dat was een mentale tik, maar we lieten de armen niet hangen. Een wedstrijd lang hebben we schouder aan schouder geknokt voor elke morzel grond. We lieten via Jérome de gelijkmaker optekenen, maar kort daarna werd hij uitgesloten.”

Lof voor zijn medespelers

Lorenzo looft zijn medespelers. “Zondag was ik trots op mijn ploeg. We zijn heel diep gegaan om het punt vast te houden. In deze wedstrijd kunnen we altijd iets meer. Onze coach Stefan Leleu is een Brakelaar en dus was verliezen geen optie. In Aalst sleepten we een punt uit de brand en nu in Brakel ook. Het toont aan dat we potentieel hebben, maar het komt er niet altijd uit omdat we een tikkeltje geluk vaak missen. Met puntendelingen schiet je weinig op, maar toch zijn ze belangrijk. Dat de ploegen in onze onmiddellijke omgeving bijna allemaal gelijkspelen, komt ons goed uit. Nu is er de thuismatch tegen Jong EsseVee. Het is een goede ploeg, maar ze verloren wel twee keer op rij. Wie voor Jong Essevee het veld zal opdraven, is nog onduidelijk. Het zijn stuk voor stuk jonge en talentvolle spelers, maar we moeten ze de baas kunnen.”
Is de derby verteerd? “Dat zal op training moeten blijken”, verwijst kapitein Lorenzo Heirwegh aan de fysieke veldslag in Brakel. “We hebben heel veel energie verbruikt, zeker toen Olsa zijn numerieke meerderheid probeerde uit te buiten met Power Play. Maar eigenlijk gaven we nauwelijks iets weg.”

Jérôme Mézine is er tegen Jong EsseVee alvast nog bij

Jérôme Mézine had nooit de intentie om een elleboog uit te delen, maar zo werd het wel geïnterpreteerd door de scheidsrechter. Het gebeurde dan ook nog eens, juist voor de dug-out van Olsa, waar iedereen als gestoken door een bij, het veld opstormde om een kaart te eisen. De scheidsrechter gaf aanvankelijk zelfs een overtreding in het voordeel van onze spits, die zowat het ganse uur dat hij op het veld stond, bijna werd uitgekleed door zijn rechtstreekse bewaker. Op aanraden van de lijnrechter, haalde hij dan de rode kaart uit de achterzak. Er is beeldmateriaal beschikbaar en dat moet aantonen dat het om een ongelukkig voorval gaat. Tegen Jong Cercle is onze Franse spits er in elk geval nog bij. Voor Mézine is het pas de 2de uitsluiting in zijn carrière. De vorige dateert al van 2010.

Heirwegh: “mikken nog op 6 punten voor nieuwjaar.”

Het is al geleden van 8 oktober, dat KSVO in eigen huis nog eens kon winnen. Tegen FC Gullegem werd het 2-1. Daarna volgden nederlagen tegen FC Wetteren en Jong Cercle B. Lorenzo Heirwegh wil in de resterende vier wedstrijden voor de jaarwisseling het puntentotaal gevoelig aandikken. “Na Nieuwjaar recupereren we spelers en dan zal men ons pas op onze juiste waarde kunnen inschatten. Over de jongeren die nu noodgedwongen voor de leeuwen worden gegooid, heb ik niets dan lovende woorden. Ze konden een schat aan ervaring opdoen en dat zal hun ontwikkeling als voetballer versnellen. De bal rolde tot nu toe nog niet echt voor ons. Tegen Jong Essevee, Merelbeke, Gent en Harelbeke mikken we op zes op twaalf. Thuis nog eens winnen zou mooi zijn voor de trouwe supporters. Inmiddels dateert de laatste thuiszege al van 8 oktober, toen we met 2-1 wonnen van FC Gullegem. Daar moeten we dringend verandering in brengen”, zegt een bijzonder gedreven Lorenzo Heirwegh.

Jong EsseVee B: nobele onbekende

Jong EsseVee B treedt dit seizoen voor het eerst aan in 2de amateurklasse. Het was, net zoals voor hun concullega’s van Cercle Brugge uitkijken hoe ze zouden presteren. Alhoewel de resultaten wat aan de wisselvallige kant zijn, heeft de ploeg, samen met die van leider Eendracht Aalst alvast de beste aanval. Beiden scoorden reeds 25 doelpunten in 12 wedstrijden. We vertellen er meteen bij, dat meer dan de helft van die doelpunten werd gescoord tegen 2 ploegen. In Gent haalde EsseVee zwaar uit, het werd liefst 0-7 en ook in eigen huis tegen E-M United was het doelpuntenkermis, met een 6-0 eindscore als gevolg. Jong Zulte deelt de 6de plaats, samen met KVV Zelzate. Het won 5 keer, verloor 4 matchen en speelde 3 keer gelijk, goed voor een puntentotaal van 18 punten uit 12 matchen. Het incasseerde 13 tegendoelpunten en de verdediging kan 4 clean sheets voorleggen.
Wat de samenstelling van het team betreft is het koffiedik kijken, want men kan probleemloos putten uit een kern van ruim 25 spelers.

De resultaten van Jong EsseVee B
 
1 Jong EsseVee B – KVK Westhoek 1-4
2 RFC Wetteren - Jong EsseVee B 0-2
3 Jong EsseVee B – Sp Lokeren-Temse 1-1
4 RC Harelbeke - Jong EsseVee B 1-1
5 Jong EsseVee B – KVCSV Oostkamp 3-1
6 Jong EsseVee B - Merelbeke 1-2
7 KRC Gent - Jong EsseVee B 0-7
8 Jong EsseVee B - Jong Cercle B 0-0
9 KVV Zelzate - Jong EsseVee B 1-2
10 Jong EsseVee B – Erpe-Mere United 6-0
11 Sparta Petegem - Jong EsseVee B 1-0
12 Jong EsseVee B – KM Torhout 1-2 1-2De doelpuntenmakers bij Jong EsseVee B:

10: Sylla Youssuf
4: Hallaert Lennert
3: Demuynck Dylan en El Boutaibe Tarik
2: Palumets Kevor
1: Labie Andres, Sergeant Thibaud en De Vriese Brecht

 


Wedstrijd

zaterdag 04/02 om 19u30

K.S.V. Oostkamp

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

20

42

2

KFC Sparta Petegem

20

41

3

Cercle Brugge U23

20

36

3

KSV Oostkamp

20

36

5

KRC Gent

20

35

6

SC.E. AALST

20

33

7

KFC Merelbeke

20

30

7

KVV Zelzate

20

30

9

Jong Essevee

20

29

10

KSC Dikkelvenne

20

28

11

Olsa Brakel

20

24

12

K.S.V.O

20

23

12

RFC Wetteren

20

23

12

KM Torhout

20

23

15

FC Gullegem

20

19

16

KVK Westhoek

20

18

16

RC Harelbeke

20

18

18

EM United

20

9

Kalender

04/02

19u30

K.S.V. Oostkamp

-

K.S.V.O.

11/02

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

18/02

18u30

Jong Essevee

-

K.S.V.O.

25/02

20u00

K.S.V.O

-

Olsa Brakel

Topscorers

1

Jerome Mezine

11

2

Lorenzo Heirwegh

5

2

Matt Demets

5

4

Casper de Buysscher

1

4

Mathias Vercauteren

1

4

Nathan Mingiedi

1

4

Robin Van Wambeke

1

4

Kevin Gallo

1

4

Victor Van Meenen

1

4

Guillaume Cnudde

1

4

Jarno Jourquin

1