Annicq De Zitter  KSVO

Met 6 op 6 kan KSVO spreken van een zeer geslaagde start. De komende tegenstander is niemand minder dan regerend kampioen Sparta Petegem. De Spartanen verloren op de 1ste speeldag bij promovendus Oostkamp, maar wonnen vorige week in eigen huis tegen FC Merelbeke. Voor aanvang van de wedstrijd is er de voorstelling van onze eigen jeugdspelers.

Sparta Petegem: de onverwachte maar terechte kampioen van vorig seizoen

Even verrassend als verdiend: zo zou je de kampioen van vorig jaar, KFC Sparta Petegem, kunnen omschrijven. Daar waar iedereen bij aanvang van de competitie Zwevezele, Ninove of Lokeren Temse verwachtte als kampioen, deed de ploeg van aan de Leie het met overtuiging en vaak zwierig voetbal. De kern waarrond de kampioeneploeg werd gebouwd, staat er immers al jaren. De ploeg scoorde vorig seizoen 73 doelpunten, dat is een gemiddelde van 2,5 goals per wedstrijd. Het gevaar komt dan ook van alle kanten.
Sparta begon dit seizoen met een 4-2 nederlaag bij nieuwkomer Oostkamp. Vorige week pakte Petegem in eigen huis zijn 1ste punten tegen FC Merelbeke. Het werd 2-0.
De doelpuntenmakers bij Sparta Petegem zijn de onvermijdelijke Davy Joye, die 2 keer scoorde. Rienes Vanborm en Sam Blancke troffen 1 keer raak.

Vorig seizoen

Vorig seizoen verloor KSVO nipt in Petegem met 1-0. De gelijkmaker van Nicolas Mulliez strandde in “The Dying Seconds” tegen het doelkader. Op de slotspeeldag kwam Sparta Petegem als kampioen naar KSVO en beide teams maakten er een galawedstrijd van, gewonnen door onze jongens met 4-3. Enige smet op die mooie voetbalnamiddag was het uitvallen van doelman Tom Vandenbossche, met een zware blessure aan de achillespees. De onfortuinlijke doelman, woonachtig in Oudenaarde, is ondertussen bezig met zijn revalidatie.

Stefan Leleu: “Petegem ploeg met bakken ervaring”

Matchen tegen Sparta Petegem zijn altijd leuk en intens, dat vindt ook trainer Stefan Leleu: “Sparta Petegem is niet alleen een leuke, maar ook moeilijke tegenstander. Vorig seizoen speelden ze misschien wat verrassend, maar volkomen verdiend kampioen. De club verkoos geen licentie aan te vragen en begint dus in dezelfde reeks, met dezelfde ambitie. Dat is zo hoog mogelijke eindigen en dan is alles mogelijk. Ze hebben het voordeel dat ze met nagenoeg hetzelfde team spelen als in dat kampioenenseizoen en kunnen dus teren op hun automatismen. Met Joye en de gebroeders Vanborm hebben ze een pak kwaliteit en ervaring vooraan. Op de flanken hebben ze met Luckx (ex Westhoek) en Berwouts actiemakers in huis. Achteraan hebben ze ervaring te koop met Vande Velde, Dewulf en Blancke.  Voor ons team wordt dit een nieuwe boeiende uitdaging, na de 6 op 6 tegen 2 stijgers.”

Zege op Erpe-Mere met toch een iets bittere nasmaak

Stefan Leleu kwam ook nog eens terug op de match van vorige week op Erpe-Mere. “We waren, met uitzondering van de slotfase, de ganse wedstrijd baas en behaalden een verdiende overwinning. De tegenstander krijgt altijd een kans tijdens de wedstrijd. Dit was nu een prachtig schot van Rodrigo en een dito redding van Gillian Verbrugge, die de bal tegen de bovenkant van de lat duwde. Er werd ons een overduidelijke penalty onthouden, wat duidelijk zichtbaar was op de wedstrijdbeelden. Daarboven op krijg je dan nog een onterechte gele kaart. Ook onze andere gele kaarten werden veel te licht gegeven. Als je dan ziet wat de tegenstander allemaal mag uitspoken? Dit kan ons later nog zuur opbreken…”

Onze jeugdploegen in de kijker en andere initiatieven.

Voor aanvang van deze wedstrijd, is er de voorstelling van onze eigen jeugdspelers, wat voor extra animo zal zorgen. De vorige thuiswedstrijd was er al een leuk initiatief met de extra uitnodigingen naar onze sponsors toe, wat toch wel wat sfeer en volk naar ons stadion bracht. Het is de bedoeling om op regelmatige basis dergelijke initiatieven te organiseren om meer begeestering in het stadion te krijgen.

Spelersinfo:

Milan Cambier ondergaat op 10 oktober een operatie aan kruisband en wacht dan een maandenlange revalidatie. Nicolas Mulliez gaat op visite bij Dokter Sas. Hij ondervindt last aan zijn adductoren en dit moet verder worden onderzocht. Jesse Martens traint terug volop mee en had géén reactie op de dinsdagtraining. Hij lijkt dus terug 100% in orde te zijn. Arne Lagache heeft wat last aan de onderkant van de voet. Hij blijft eventjes aan de kant en gaat ook op bezoek bij dokter Sas om uitsluitsel te krijgen over het letsel.
 


Wedstrijd

woensdag 28/09 om 20u00

KSC Lokeren-Temse

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

Cercle Brugge U23

5

11

2

KSV Oostkamp

4

10

3

KVK Westhoek

3

7

3

KSC Dikkelvenne

3

7

5

K.S.V.O

3

6

5

KRC Gent

3

6

5

KFC Sparta Petegem

3

6

5

SC.E. AALST

4

6

9

Jong Essevee

4

5

10

Olsa Brakel

3

4

10

RC Harelbeke

4

4

10

KM Torhout

4

4

13

RFC Wetteren

3

3

13

FC Gullegem

4

3

15

KSC Lokeren-Temse

3

2

16

KVV Zelzate

3

1

16

KFC Merelbeke

4

1

16

EM United

4

1

Kalender

28/09

20u00

KSC Lokeren-Temse

-

K.S.V.O.

02/10

15u00

K.VK. Westhoek

-

K.S.V.O.

08/10

19u30

K.S.V.O.

-

FC Gullegem

16/10

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

22/10

19u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

29/10

20u00

E. Aalst

-

K.S.V.O.

Topscorers

1

Jerome Mezine

4

2

Lorenzo Heirwegh

1

2

Casper de Buysscher

1

2

Mathias Vercauteren

1

2

Matt Demets

1