Na het spektakel van op de openingsspeeldag tegen KM Torhout, moet KSVO op speeldag 2 opnieuw de weide in tegen een nieuwkomer. Tegenstander Erpe-Mere United speelt voor het eerst in de 2de amateurklasse en verloor onverdiend zijn openingswedstrijd. Voor de thuisploeg wordt de match tegen KSVO de eerste in hun nieuwe stadion.

Nieuwkomer in 2de amateurklasse

Erpe-Mere United, onze komende tegenstander, ontstond in 2021 uit een fusie. Aan de basis ligt KRC Bambrugge, dat zijn thuiswedstrijden afwerkte op de Lindekouter. De ploeg speelde jarenlang de top in 2de provinciale en in 2009 lukte het om te promoveren. Voor het eerst in de geschiedenis van de fusiegemeente Erpe-Mere, speelde een ploeg uit die gemeente in de hoogste provinciale reeks. De ploeg deed het daar aanvankelijk goed met als beste resultaat een eindronde voor promotie naar het nationale voetbal. De ploeg zakte dan even terug naar 2de provinciale, maar in 2018 klommen ze terug naar de hoogste provinciale reeks en in 2020 zelfs naar het nationale voetbal, via een 2de plaats. Begin 2021 werd officieel bekendgemaakt dat KRC Bambrugge en FC Mere fuseerden tot Erpe-Mere United, of kortweg E-M United. SK Aaigem en KFCO Burst deden voorlopig niet mee met de fusie, omdat 4 clubs in één keer samenvoegen administratief te zwaar was. KFCO Burst besloot uiteindelijk om niet in te stappen in de fusie met Erpe-Mere United. Zij stopten hun activiteiten en zijn nu overgenomen door Olsa Brakel. De ploeg speelt vanaf dit seizoen op het nieuwe kunstgrasveld aan de Steenberg. KSVO mag dus gast zijn voor de eerste officiële match van E-M United op die Steenberg.

Voor het eerst in nieuw stadion

Voor speler Maarten Matthijs van E-M United, wordt het een match met een gemengd gevoel. Het wordt de enige match, die hij dit seizoen op dat veld zal spelen, want de vaardige middenvelder koos ervoor om na zijn studies een wereldreis te maken. In overleg met de trainer deed hij de ganse voorbereiding op het nieuwe seizoen mee en speelde vorige week op Dikkelvenne. Ook de wedstrijd van volgende week, kan hij nog meepikken. Het wordt een emotioneel moment voor de speler, die alvast super gemotiveerd zal zijn. “Tegen Dikkelvenne verloren we als nieuwkomer met klein verschil, maar we verdienden een punt. Oudenaarde is een gevestigde naam. Het wordt allerminst een makkelijk klus om de eerste punten te pakken, maar we gaan ervoor.”

“E-M United zal zijn huid duur verkopen”

KSVO trainer Stefan Leleu kent onze tegenstander vrij goed en weet wat ons te wachten staat. “Zij spelen op een nagelnieuw kunstgrasveld, dat toch aan de smalle kant is. Voor ons wordt het alvast weer wennen.” Onze trainer weet ook dat de ploeg vorige week onverdiend verloor bij SC Dikkelvenne en er alles zal aan doen om de nul van het scorebord te wissen. “De ploeg zal supergemotiveerd zijn in haar nieuwe omgeving. Het is een ploeg die met volle overgave speelt en met Maarten Matthijs en Thomas Van der Haegen, 2 technisch onderlegde spelers hebben, die als foerier dienen.”

Iedereen scherp houden

De trainer komt ook nog eens terug op de spectaculaire opener tegen KM Torhout: “In tegenstelling tot andere seizoenen, zijn we deze keer goed gestart. Het gebeurt niet veel, dat een team 5 keer scoort in een openingsmatch.” Toch is Stefan Leleu niet blind voor wat gebeurde in de slotfase. We slikten daar nog 2 tegengoals in evenveel minuten, waardoor het nog even bibberen werd. We hebben die tegendoelpunten deze week nog eens geanalyseerd en onze lessen uitgetrokken,” zegt de trainer, die best tevreden is met zijn kern. “We mogen maar 15 namen op het wedstrijdblad zetten, dus valt er altijd iemand af, voor de wedstrijd. Vorige week was dat Nicolas Mulliez, die 16de man was. Deze week kan het iemand anders zijn. Iedereen weet dat de plaatsjes duur zijn en dat er hard moet gewerkt worden op de training. Het is nooit plezierig om naast de selectie vallen, maar is langs de andere kant een extra motivatie om ook op training scherp te zijn.”

Spelersinfo:

Bij Erpe-Mere United vinden we met Thomas Van Der Haegen een oude bekende terug. Hij is de zoon van Kris Van Der Haegen, jarenlang sterkhouder in de verdediging van KSV Sottegem en daarna ook nog trainer bij datzelfde KSV Sottegem en Eendracht Aalst. Thomas speelde 1 seizoen bij KSVO, het jaar dat de promotie werd afgedwongen naar de hoogste amateurklasse in 2016. Naast Thomas vinden we met Jasper en Michiel Piers, nog 2 bekenden terug. Zij maakten enkele jaren geleden deel uit van de Oudenaardse kern. Jonas Bambust en Frédéric Dikanda liggen in de lappenmand.

Bij KSVO verscheen iedereen, met uitzondering van de lang geblesseerde Milan Cambier op de donderdagtraining, ook Casper De Buysscher, die dinsdag examens had, en Jesse Martens. Of ze beiden wedstrijdfit zullen zijn voor zondag, valt nog af te wachten. Milan Cambier gaat volgende week op doktersbezoek en dan wordt beslist, wanneer hij wordt geopereerd aan de voorste kruisband.
 zaterdag 23/09 om 20u00

K.S.V.O.

V/S

KFC Voorde-Appelterre


23/09

20u00

K.S.V.O.

-

KFC Voorde-Appelterre

30/09

20u00

KVK Ninove

-

K.S.V.O.

07/10

19u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

14/10

20u00

KFC Mandel United

-

K.S.V.O.

1

KFC Merelbeke

4

10

1

KVV Zelzate

4

10

1

KFC Voorde-Appelterre

4

10

4

KSV Oostkamp

4

8

5

Cercle Brugge U23

4

6

6

K.S.V.O

4

5

6

FC Gullegem

4

5

6

KSC Dikkelvenne

4

5

9

SC.E. AALST

3

4

9

KFC Mandel United

4

4

9

Jong Essevee

4

4

9

KM Torhout

4

4

13

KRC Gent

4

3

13

RC Harelbeke

4

3

13

KFC Sparta Petegem

4

3

13

Olsa Brakel

4

3

13

RFC Wetteren

4

3

18

KVK Ninove

3

2

1

Lorenzo Heirwegh

1

1

Jerome Mezine

1

1

Matt Demets

1