Annicq De Zitter  KSVO

KSVO heeft zich, dankzij een perfecte strafschoppenreeks, geplaatst voor de volgende ronde, waarin het SK Berlare ontmoet. Zij wonnen hun match van KSK Vlaamse Ardennen met 2-0.

Oudenaardse kern bijna volledig

Stefan Leleu pakte uit met toch wat wijzigingen. De transfertperikelen van Kevin Gallo zijn uiteindelijk definitief achter de rug en de gewezen speler van KSCT Menen en FC Tournai nam zijn plaats in, centraal achterin met Nicolas Mulliez. Onze trainer koos ook voor een dubbele flankbezetting met Van Herreweghe en Heirwegh op rechts en Mestdagh en Vercauteren op links. Mathias kreeg hier duidelijk een meer aanvallende positie. Centraal zagen we het vertrouwde duo Mingiedi en Vandenheede. Diep in de spits stond Mézine, met in steun kapitein Martens, die centraal mocht spelen. Casper De Buysscher en Mats Demets, de laatste tijd wat sukkelend met lichte blessures, zaten op de bank. Robin Van Wambeke liep een zware enkelverstuiking op tijdens de midweekmatch bij SK Munkzwalm en met Thimo Spileers werd ook geen risico genomen, na zijn zware botsing in de oefenmatch tegen Club NXT.
Tegenstander Royale Jeunesse Sportive Tamines staat bekend om zijn jeugdopleiding. Naast een A- en een B-elftal, telt de club liefst 17 jeugdploegen. De ploeg pendelde vooral tussen de 1ste provinciale reeks uit Namen en de 4de klasse. Sinds de competitiehervormingen van 2016, speelde de ploeg 3 opeenvolgende seizoenen in de Franstalige 3de amateurklasse, en na 1 seizoen provinciale mag het zich sinds 2020 opnieuw een 3de klasser noemen.

Vandenheede breekt de ban

De match zelf begon voorspelbaar, met KSVO als dominante ploeg en Tamines achterover leunend. Het eerste gevaar kwam er al heel vroeg, toen Mingiedi onze kapitein Martens vond, die zijn schot zag afgeblokt. Heirwegh miste de rebound en Mingiedi zag zijn poging vervolgens in hoekschop verdwijnen. KSVO bleef rustig de opening zoeken tegen een goed georganiseerd Tamines. Het was dan ook moeilijk om kansen te creëren. Enkele pogingen vanop afstand waren niet goed genoeg om de doelman te verontrusten. Iets voor het halfuur was het dan toch raak voor KSVO. Mingiedi stuurde handig Van Herrewghe diep. In de hierop volgende scrimmage, viel de bal voor de voeten van Vandenheede en onze nummer 6 trapte de bal heerlijk laag in de verste hoek (1-0). KSVO leek de match onder controle te hebben maar werd plots opgeschrikt, toen Mwemwe plots alleen op doel mocht afgaan. Hij verschalkte doelman Verbrugge met een geweldige schicht, maar het schot strandde op de lat. Een serieuze waarschuwing voor KSVO, dat het even moeilijk kreeg. Toch kreeg KSVO nog een grote kans op de 2-0, toen Mézine via een “assist” van de ref in balbezit kwam en alleen op doel mocht afgaan. Doelman Aromatario redde echter de meubelen. Op slag van rust was er opnieuw een kans op de 1-1, toen na een flipperkastactie de bal voor de voeten viel van Charlier, die Verbrugge ver uit zijn doel zag staan. Gillian stopte de het schotje buiten de zestienmeter met de borst, en niet met de hand, zoals werd geappelleerd door de bezoekers. Rusten mochten we met een verdiende 1-0 tussenstand, maar toch wist KSVO dat de match nog niet gespeeld was.

Match kantelt halverwege 2de helft

De bezoekers kwamen met heel wat grinta uit de kleedkamers en zagen een vrije trap in de Oudenaardse muur stranden. Iets voor het uur leek de wedstrijd gespeeld, toen Mingiedi met een even subtiele als magistrale doorsteekpass Heirweg afzonderde. Lorenzo maakte het al even mooi af: 2-0 en wedstrijd gespeeld. Dat dacht men toch. Bij een moedig Tamines leek de veer toch wat gebroken, maar toen kantelde de match. Tamines kreeg een vrije trap en de ingevallen Bulfon milderde met het hoofd tot 2-1. De ingevallen Cambier was meteen heel dicht bij de 3-1. Doelman Aromatario gooide zich echter met lijf en leden in de baan van het schot.  Een kwartier voor het einde leek een doemscenario in de maak, toen de bezoekers opnieuw met het hoofd scoorden na een nieuwe vrije trap. Deze keer was het Pratz die doelman Verbrugge het nakijken gaf (2-2). KSVO moest nu vol aan de bak en de bezoekers roken strafschoppen, met een mogelijke stunt. Heirwegh was nog het dichts bij de winnende treffer, maar bij de eerste kans werd hij voldoende gehinderd en bij de volgende kans, kopte hij over. Het doel heiligde de middelen bij de bezoekers, om met alle mogelijke manieren het ritme uit de match te halen, maar wie kon hen dat kwalijk nemen na hun sterke remonte? Er werd niet meer gescoord en we kregen nog een strafschoppenepiloog. En zo’n reeks blijft steeds een loterij, waarbij een 4de provincialer het zelfs kan halen van een 1ste Klasser.

KSVO koelbloedig in de strafschoppen

KSVO had met Mézine en Martens reeds 2 spelers gewisseld, die meestal een strafschop nemen, dus was het aan de rest van het team om de kwalificatie voor de volgende ronde alsnog binnen te halen.
Lorenzo Heirwegh mocht beginnen, maar zag zijn schot gestopt door de doelman… die wel veel te vlug zijn lijn had verlaten. De 2de poging van Lorenzo ging er wel in. Charlier stelde gelijk en Gallo trapte loepzuiver KSVO naar een nieuwe voorsprong. Verbrugge redde vervolgens heel knap de trap van Mathy en bracht KSVO in pole position. Mingiedi en Cambier misten ook niet. Pratz deed dat wel en zorgde voor een zucht van opluchting in het akelig lege Thienpontstadion.

KSVO mag het komend weekend in de volgende ronde opnemen tegen 1ste provincialer SK Berlare, dat onze buren KSK Vlaamse Ardennen klopte met 2-0

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Gallo Mulliez, Mestdagh, Mingiedi, Vandenheede, Heirwegh, Vercauteren (67’ De Waele), Mézine (67’ Cambier) en Martens (67’ de Buysscher)

Doelpunten:

27’ 1-0 Vandenheede
55’ Heirwegh (Mingiedi)
68’ 2-1 Bulfon
74’ Pratz

Strafschoppen: 4-2

Voor KSVO scoorden Heirwegh, Gallo, Mingiedi en Cambier. Bij de bezoekers scoorden Charlier en Lamor. Pratz en Bulfon misten, waardoor de 5de Oudenaardse strafschop niet meer moest worden genomen.

Gele kaarten: Mingiedi (KSVO), Bulfon en Bojovic (JT)
 



zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1