Voor de 5de wedstrijd in deze voorbereiding, trad KSVO in de arena tegen Eendracht Aalst, voor het eerst sinds jaren weer tegenstander in de komende competitie.

In deze te warme temperaturen begonnen beide ploegen toch aan een pittig tempo in een 3-5-2 opstelling. De studieronde won Aalst op punten, maar de eerste echte kansen waren voor KSVO. In de 10e minuut werd een schot van Robbe Vandenheede maar nipt in hoekschop gewerkt. Bij die corner kwam de bal bij Jérôme Mézine, die 2 keer kon aanleggen: zijn eerste poging werd van de lijn gehaald, de 2de verzeilde opnieuw in hoekschop. De Ajuinen, voor de gelegenheid in mooie oranje shirts, lieten niet begaan en dreigden eerst met een kopbal voorlangs van spits Mbaye. Kort daarna pakten ze uit met een scherpe aanval over links. De perfecte voorzet werd van dichtbij echter hoog overgetrapt door kapitein Falko Geenens. Beide ploegen combineerden prima en zorgden voor gevaar. Van Wambeke gleed door de Aalsterse verdediging en besloot uit een scherpe hoek op de paal. Kort voor de rust kwam dan het moment van deze wedstrijd. Ben Yagan werd aangespeeld aan de rand van het strafschopgebied en met een sublieme beweging reet hij de hele geel-zwarte verdediging aan stukken waarna hij keihard in de winkelhaak besloot: 0-1 in minuut 38. Dat was dan ook direct de ruststand.

Na de pauze ging het tempo, deels door de vele wissels aan beide kanten, logischerwijs omlaag en de kansen werden ook schaarser. Aalst kwam nog het dichtst bij een 2de treffer met een afstandsschot op de buitenkant van de paal en doelman Gillian Verbrugge moest wat later alles uit de kast halen om een doorgebroken Aalstenaar af te stoppen. Daarna kreeg hij enkel nog wat afstandsschoten te verwerken. KSVO kon van zijn kant nog dreigen met een goede vrije trap van Lorenzo Heirwegh, en vlak voor tijd pakte de Aalsterse doelman knap een harde knal van Jesse Martens.

De gemiddelde leeftijd van de startende 11 van KSVO (met 8 spelers geboren in 2000 en later) lag heel wat lager dan die van Aalst (enkel de doelman geboren na 2000), en toch hielden ze heel knap gelijke tred. Enkel een ongelofelijke knappe actie van de Aalsterse nummer 10 maakte het verschil in deze leuke oefenpot. Komende zondag staat er voor het eerst dit seizoen echt iets op het spel want dan speelt KSVO tegen het Waalse Tamines voor een plaats in de 3de ronde van de Croky Cup

KSVO: Verbrugge, Van De Wiel, Van Herreweghe (60’ Versmesse), Mulliez (60’ Mingiedi), De Waele (75’ Willems), Vercauteren (60’ Mestdagh), Decuypere (60’ Verswijver), Vandenheede (60’ Verstichelen), Van Wambeke (52’ Martens), Mézine (46’ Lagache) en Cambier (60’ Heirwegh)