Thimo en Jorne Spileers mochten op de foto, samen met hun moeder. helaas eindigde deze wedstrijd voor onze Thimo in mineur    

4de oefenmatch van KSVO, dat het deze keer mocht opnemen tegen Club NXT, de belofteploeg van landskampioen Club Brugge, die dit seizoen zal aantreden in 1B.

Match overschaduwd door het uitvallen van Thimo Spileers

Bij KSVO ontbraken de licht geblesseerden Casper de Buysscher en Mats Demets. Kevin Gallo, nieuwkomer in de Oudenaardse verdediging, maakte zijn debuut. Bij Club NXT vonden we met de tweeling Liam en Lenn De Smet, 2 jongelingen terug, “van aan de overkant van de Schelde”. Beiden zijn immers afkomstig uit Volkegem, waar ze op jonge leeftijd werden weggeplukt door Club Brugge bij het lokale VV. Ook leuk was het duel tussen de broertjes Spileers. Thimo mocht centraal achterin debuteren naast Gallo. Broer Jorne mocht bij Club de kapiteinsband dragen en speelt ook al centraal achterin. Beiden mochten op de foto, geflankeerd door de fiere mama.
Maar helaas eindigde deze galamatch voor onze Spileers al heel vroeg. Bij de 1ste kans voor Club, scoorde de Japanner Homma Shion. Thimo kwam voorafgaand echter zwaar in botsing met enkele spelers en ging tegen de grond. Na minutenlange verzorging, diende hij ondersteund het veld te verlaten. Thimo werd met nek- en hoofdklachten uiteindelijk naar het ziekenhuis gevoerd waar hij een nachtje ter observatie blijft. Spoedig beterschap, Thimo!
Voor de rest viel er weinig te noteren in de 1ste helft. Club monopoliseerde in de openingsfase de bal, KSVO zette hier een sterke organisatie tegenover. Sören Dutoit moest in de voeten van Lenn De Smet na een slechte terugspeelbal en diezelfde De Smet haalde na een knappe actie de achterlijn. Zijn teruglegger werd door Homma nipt naast getrapt. Aan de overkant zag Cambier, na een vlotte actie over Vandenheede en Heirwegh zijn kopbal afgeblokt worden. Heirwegh probeerde het nog met een schot uit de 2de lijn, pal op doelman Vroman.
De 2de helft startte vinniger en bood veel meer strijdlust dan de 1ste. Jesse Martens zag zijn vrije trap gepakt worden door de doelman en even later pakte die uit met een heel knappe redding, na een al even knappe infiltratie van onze kapitein. Aan de overkant zorgde Vanrafelghem met een mooie solo voor gevaar. Zijn schot ging nipt naast. Op het uur bracht trainer Stefan Leleu nagenoeg een volledig nieuwe ploeg op het veld, vooral eigen jeugd. En die deden het zeker niet slecht. Ze vochten voor elke morzel grond, maar uitgespeelde kansen afdwingen, lukte niet. Van Wambeke pakte uit met een niet onaardig schot, niet zover over het doel en aan de overkant was er een attente Dutoit, die goed in de voeten ging van de ingevallen Pérez.
Zo verloor KSVO nipt tegen een technisch sterk Club NXT, maar deze oefenmatch werd toch overschaduwd door het vroege uitvallen van Thimo Spileers.

KSVO 1ste helft: Dutoit, Van Herreweghe, Spileers (15’ Mulliez), Gallo, Mestdagh, Vandenheede, Mingiedi, Martens, Heirwegh, Cambier en Mézine.

KSVO 2de helft vanaf minuut 60: Dutoit, De Waele, Gallo, Verswijver, Versmesse, Decuypere, Lagache, Van Wambeke, Verstichelen Tuur, Willems en Vercauteren.

Nicolas Mulliez viel na 15 minuten in voor de onfortuinlijke Spileers, maar werd op zijn beurt vervangen door Robbe De Waele in de 56 minuut. Hij had wat hinder na een trap.

Doelpunt:

15’ 0-1 Homma Shion
 


Wedstrijd

woensdag 10/08 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSK Vlaamse Ardennen


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

SC.E. AALST

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

Cercle Brugge U23

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

EM United

0

0

Kalender

10/08

19u30

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

13/08

19u30

K.S.V.O.

-

SK Berlare

03/09

19u30

K.S.V.O.

-

Km Torhout

11/09

15u00

Erpe-Mere United

-

K.S.V.O.

17/09

19u30

K.S.V.O.

-

K.F.C. Sparta Petegem

24/09

20u00

KSC Lokeren-Temse

-

K.S.V.O.

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart