Karim Essikal debuteerde in de heenmatch voor KSVO op bezoek bij Harelbeke    

Na de geweldige opsteker met een onuitgegeven jong elftal op het veld van Dikkelvenne, moet KSVO nu aan de bak tegen KRC Harelbeke. Ook ‘De Ratjes’ wonnen afgelopen weekend en zijn zo goed als zeker van het behoud.

90 minuten bij de les zijn

Voor de Oudenaardse jeugd, was het de voorbije week een beetje vertoeven op een roze wolk. Met een door kwetsuren en schorsingen geteisterd piepjong elftal, haalde KSVO misschien wel zijn mooiste zege van het seizoen. Een goede jeugdwerking loont, dat bewees de voorbije match. Maar voetjes op de grond houden, want tegen Harelbeke is het opnieuw van niets beginnen. Ook tegen de West-Vlamingen, zal Stefan Leleu moeten schuiven.
“We zitten inderdaad opnieuw met heel wat afwezigen of twijfelgevallen”, zegt de Oudenaardse selectieheer. “We recupereren Nicolas Mulliez, Karim Essikal en Casper De Buysscher, maar hun plaats op de geschorstenbank wordt nu ingenomen door Gilles Van Herreweghe. Mathias Vercauteren is zeker nog eventjes out en achter de namen van Jérôme Mézine en Milan Cambier staat een heel groot vraagteken. Komt er dan ook nog eens bij dat er deze week in Oudenaarde zo te zien een virus de ronde deed. Zowel Thimo Spileers, kapitein Jesse Martens, als Jochen Van Waeyenberghe en Batist Van Den Meersschaut trainden de voorbije dagen niet wegens ziekte. Ook T2 Kurt Van Synghel en keeperstrainer Dries Lievens waren om dezelfde reden niet present. Het wordt dus afwachten wie fit genoeg is om de wedstrijdselectie te halen.”
Stefan kent Harelbeke. “Onze tegenstander kan op volle sterkte aantreden. We weten dat het een zware wedstrijd wordt, want onze tegenander is een team dat de volle wedstrijd blijft gaan. Dat hebben we in het Forestierstadion aan den lijve ondervonden. Maar we hebben vorige week gemerkt dat onze jonge spelers over de juiste mentaliteit beschikken en dat koppelen aan snelheid en technisch vermogen. Het belooft een leuke wedstrijd te worden tussen 2 teams die quasi zeker zijn van het behoud.”

KRC Harelbeke nooit in de problemen

Net zoals KSVO koos KRC Harelbeke in het tussenseizoen ook voor jeugdig talent, gepaard aan ervaring en leepheid. De ploeg startte met 6 op 9 niet onaardig, maar kende daarna een terugval met slechts 1 punt uit 4 matchen. Dat punt werd wel behaald bij de nieuwe leider Sparta Petegem. Harelbeke haalde vervolgens heel belangrijke punten tegen KSVO en op Westhoek. Op Ronse moest men wel tevreden zijn met een gelijkspel. Harelbeke bleef altijd in de veilige zone van het klassement en diende KVK Ninove, toenmalig leider, de 1ste nederlaag toe. Het won met 4-2. Halverwege telden de ratjes 22 punten. De terugronde verliep tot op heden met ups en downs, maar ook nu slaagde het erin om Sparta Petegem 2 punten afhankelijk te maken.
KRC Harelbeke staat momenteel op een met Gullegem gedeelde 8ste plaats met 31 punten uit 22 matchen. Dat zijn er 2 meer dan KSVO. Onze jongens kunnen dus mits een zege over Harelbeke springen en de kaap van 30 punten overschrijden. De Ratjes wonnen 8 keer, verloren 7 keer en speelden 7 keer gelijk. De ploeg scoorde 33 doelpunten en dat zijn er 4 meer dan KSVO.

De doelpuntenmakers bij KRC Harelbeke

9: Lamin Soli,
7: Enzo Vandekerckhove,
4: Charles Noppe,
2: Oscar Van Mol, Joenes Kasmi, Ernest Nfor, Kassim Doumbia, 2 Own Goals,
1: Robin Toye, Niels Vandenbroucke en Pieter De Smet

Harelbeke incasseerde 27 tegendoelpunten, 11 minder dan KSVO. De verdediging kan 5 clean sheets voorleggen.

Het verleden:

KSVO en KRC Harelbeke vochten in de jaren 70 en 80 van vorige eeuw menig verbeten duel uit. Tegen het huidige RC Harelbeke, speelde het enkel 2 seizoenen geleden.
In het seizoen 2019-2020 won KSVO met 3-1 in eigen huis. In het slotkwartier wist Jelle Belmans de gelijkmaker te scoren en in de ‘Dying Seconds’, scoorde Donovan Habbas nog 2 keer. De terugmatch werd dan weer met 2-1 gewonnen door de Ratjes. Jesse Martens scoorde de 0-1, maar in de 2de helft kantelde de match, mede door een rode kaart voor Lorenzo Heirwegh.
In deze campagne was KSVO na een uur spelen dicht bij de eerste puntenwinst buitenshuis. Martens en Vanwildemeersch brachten KSVO 2 keer op voorsprong. KSVO had ondertussen wel Nicolas Mulliez verloren met een neusbeenbreuk en de ratjes profiteerden optimaal van de desorganisatie in de Oudenaardse verdediging. Op 10 minuten tijd ging het van 1-2 van 4-2, een pijnlijke nederlaag, die KSVO toen nog wat dieper in de put duwde.
 



zaterdag 14/09 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

K.VK. Westhoek


14/09

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

22/09

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

28/09

19u30

K.S.V.O.

-

SK Roeselare

1

KVV Zelzate

2

6

1

KSV Oostkamp

2

6

3

FC Gullegem

2

4

3

RC Harelbeke

2

4

5

K.S.V.O

2

3

5

Jong Essevee

2

3

5

KFC Voorde-Appelterre

2

3

5

KVC Westerlo B

2

3

5

SK Roeselare

2

3

10

KSC Dikkelvenne

2

2

10

KM Torhout

2

2

12

KRC Gent

2

1

12

KVK Westhoek

2

1

12

Olsa Brakel

2

1

12

FC Lebbeke

2

1

16

KFC Sparta Petegem

2

0

1

Robin Van Wambeke

1

1

Guillaume Cnudde

1

1

Brice Verkerken

1