KSVO trok na de hoopvolle 9 op 9 naar Gullegem en wou daar de lijn van die goede resultaten absoluut doortrekken. Onze ploeg verloor nog nooit sinds het ontstaan van FC, en de terugkeer van het Gullegemse voetbal in de nationale reeksen. Het incasseerde er zelfs nog nooit een tegendoelpunt. Mooie statistieken, mooie vooruitzichten, maar het is toch op de groene rechthoek dat het uiteindelijk moet gebeuren.

Puzzelen… puzzelen…

Beide ploegen misten wel enkele belangrijke spelers. Bij de thuisploeg waren dat naast de geblesseerde Viktor Notebaert, de geschorsten Kevin Henneuse en Indy Vancraeyveldt. Bij KSVO boette Omar Lekhchine een strafdag uit en was Jochen Van Waeyenberghe gekwetst. Het zag echter ook nog Casper De Buysscher en Olivier Verstraete in extremis uitvallen wegens ziekte. Mathias Vercauteren en Gilles Van Herreweghe waren wel voldoende hersteld. Verspeeten bleef in de punt van de aanval, met als steun Martens en op de flanken Coopman en Heirwegh. De schorsing (waartegen ondertussen wel beroep werd aangetekend) van Milan Cambier, gaat pas in vanaf 6 december. Hij begon op de bank. Ook terug op de bank na lange afwezigheid, was Jaan Vanwildemeersch. De andere bankzitters waren doelman Verbrugge en verdediger Spileers. Voor Nicolas Mulliez en Warre Coopman was deze match toch specialer dan voor de rest, want Nicolas heeft een verleden bij Gullegem, waarmee hij zelfs de titel behaalde. Warre doorliep een deel van zijn jeugdopleiding op de Poezelhoek en woont vlak bij het stadion. Een half uur voor aanvang had een felle regen- en sneeuwbui het kunstgras een deel onder water gezet, maar gelukkig was het veld tijdig en perfect speelklaar voor de aftrap van deze match.

Herschikken… herschikken…

Het 1ste kansje was voor KSVO, na een fout op Martens. De vrije trap belandde in het pak en onze kapitein jaste de rebound naast. Mingiedi, die ondertussen zijn draai goed vindt in een centrale rol op het middenveld, stak knap door tot bij Heirwegh, maar onze topschutter werd door een ultieme en perfecte tackle van een verdediger afgeblokt in hoekschop. KSVO kende dan toch zijn droomstart, toen Mingiedi met een krachtige kopstoot een hoekschop van Heirwegh binnen buffelde (0-1). Even later kende KSVO ook zijn 1ste pechmoment, toen kapitein Martens al vroeg hinkend naar de kant moest. Hij werd vervangen door Vanwildemeersch, die na zijn letsel amper 1 training in de benen had. Maar ondanks de vroege achterstand, toonde de ploeg van trainer Peter Devos heel weinig drang naar voor. De Oudenaardse verdedigers konden rustig de bal rondtikken, zonder 1 roodhemd in de buurt. Hoog druk zetten, deed Gullegem alvast niet. Halverwege de 1ste helft toch even gevaar voor de kooi van Dutoit, toen Vansuypeene plots heel veel ruimte kreeg. Onze doelman redde de meubelen door zich in de baan van het schot te gooien. Ook Van De Wiele kreeg een schietkans, opnieuw was Sören de winnaar. Verder dan dit, kwam de thuisploeg niet in de 1ste helft. KSVO daarentegen prikte wel af en toe tegen, maar kreeg iets voorbij het halfuur alweer een tegenslag te verwerken. Ditmaal bezeerde Vercauteren zich bij het uitvoeren van een tackle en kon ook niet meer verder. Trainer Leleu, coachend van achter de draad, naast de Oudenaardse dug-out moest alweer herschikken. Cambier kwam in de ploeg en nam plaats in de punt van de aanval. Verspeeten schoof naar de rechterflank. Coopman verhuisde naar de plaats van Mathias, als linksachter. Met nog een uur te gaan, waren voor onze trainer dus al 2 wissels noodgedwongen opgebruikt. Verspeeten gaf als flankaanvaller meteen zijn visitekaartje af, na een knappe actie op rechts. Op zijn lage gevaarlijke voorzet, kwam Heirwegh een teenlengte te kort om binnen te glijden. En na een mooie combinatie tussen Cambier en Verspeeten, kopte deze laatste krachtig, maar pal op doelman Vanderbeken. Even later kopte diezelfde Verspeeten een hoekschop van Heirwegh over. KSVO mocht met een verdiende maar krappe voorsprong gaan rusten. Voor de thuisploeg was er veel werk aan de winkel.

Sterke reactie na gelijkmaker

De 2de helft leek aanvankelijk een kopietje van de 1ste te worden, tot Sampers een hoekschop staalhard voorbij Dutoit kopte: 1-1 en plots alles te herdoen. De thuisploeg kwam nu wel een stuk gretiger voor de dag en Dutoit duwde een gevaarlijke schuiver van Defevere in hoekschop. Gullegem probeerde met powerplay onze verdediging onder druk te zetten en de onzen hadden een moeilijk moment. Zo moest onze doelman ook nog een kopstoot van Braekeveld uit zijn doel houden. Maar KSVO herpakte zich en Cambier vond zijn draai op het veld. Hij schermde goed de bal af en gaf dan perfect mee in de loop van Heirwegh. Doelman Vanderbeken had echter het laatste woord en redde in hoekschop. En even later dezelfde protagonisten aan het werk. Milan met de actie, Heirwegh met het schot… alweer in hoekschop. Heirwegh nam die, Verspeeten kopte de bal via doelman Vanderbeken tegen de netten (1-2). KSVO kon opnieuw achteroverleunen en loeren op de countermogelijkheden die er kwamen, door de ruimte die Gullegem nu wel weg gaf op het middenveld. Na een rush van Van Herreweghe kopte onze kleinste man, Vandenheede, maar nipt over. Damman infiltreerde in de zestienmeter, zocht de strafschop, maar ging al te gemakkelijk neer. Het koste hem een gele kaart. De Oudenaardse verdediging monopoliseerde nu de bal en liet Gullegem geen kans meer. Onze geelhemden waren nog dichtbij een 3de treffer, toen na een warrige fase Warre Coopman keihard op doel trapte. Via de hiel van een thuisspeler, verdween de bal centimeters naast de verkeerde kant van de paal in hoekschop. Doelman Vanderbeken slaakte een zucht van opluchting, want hij lag al in de andere hoek. De zege kwam niet meer in gevaar, en dat leidde toch tot enige frustratie bij trainer Devos, die dit moest bekopen met een gele kaart, meteen het laatste wapenfeit in een overigens heel sportieve wedstrijd.

12 op 12, na 3 op 27

Zo won KSVO deze als heel moeilijk aangekondigde wedstrijd in - door de blessures tijdens de match - heel ondankbare omstandigheden. Merkwaardig is, dat de 3 doelpunten zo goed als identiek waren: telkens met het hoofd na hoekschop. KSVO doet door de nederlagen van KVK Westhoek en SC Dikkelvenne een heel goede zaak in het klassement en wipt zelfs naar de 10de plaats. Beter nog! Het staat momenteel op de 1ste plaats in de 2de periode met een knappe 9 op 9. Wie had dat durven dromen of voorspellen, enkele weken terug, toen KSVO laatste stond met amper 3 punten uit 9 matchen?

Wedstrijdinfo:

FC Gullegem: Vanderbeken, Damman, Verspil (71’Dewaele), Vansuypeene, Dekiere, Saidi, Van De Wiele, Braekeveld (71’ Vercaemer), Sampers (85’ Vandamme), Decoster en Doornaert.

KSVO: Dutoit, Van Herreweghe, Mulliez, Essikal, Vercauteren (35’ Cambier), Vandenheede (90+2’ Spileers), Mingiedi, Martens (15’ Vanwildemeersch), Coopman, Heirwegh en Verspeeten

Doelpunten:

9’ 0-1 Mingiedi (Heirwegh)
53’ 1-1 Sampers
70’ 1-2 Verspeeten (Heirwegh)

Gele kaarten:

Damman en Verspil (FCG)

Wedstrijdleiding:

Ref: Bram De Clercq, AR1: Bjorn Dewulf, AR2: Michiel Moreels
 



zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1