Na de deugddoende driepunter op Daknam, moest KSVO de weide in, tegen een ploeg die ook in volle degradatiestrijd zit. Verliezen was uit den boze voor de thuisploeg, want dan verloor het die bonus, die het vorige week had opgebouwd.

Verstraete en Heirwegh terug in de ploeg

Trainer Leleu bracht enkele wijzigingen aan het team dat vorige week won. Casper De Buysscher blesseerde zich op de laatste training en haakte af na een ultieme test. Hierdoor kwam Verstraete opnieuw in de ploeg. Warre Coopman werd vervangen door de uit schorsing teruggekeerde Heirwegh. Voor de rest gaf de trainer het vertrouwen aan dezelfde ploeg als op Lokeren. De bank oogde met doelman Verbrugge, Vandenheede, Cambier en Coopman opnieuw bijzonder jong. Bij de bezoekers noteerden we 1 wijziging ten opzichte van vorige week. De Smet werd vervangen door Mahau.

Wervelend geelzwart openingskwartier te karig beloond

KSVO begon wervelend aan deze belangrijke match en nog voor het kwartier had het al 2 keer gescoord. Na een afgeweerde hoekschop van de bezoekers en wat wederzijds geklungel op het middenveld, bediende Mingiedi bliksemsnel Verspeeten, die de ruimte had op links. Kristof stuurde de bal handig voorbij de laatste verdediger tot bij Verstraete, die het met een stiftertje over de doelman heerlijk afmaakte: 1-0 na een copybook aanval. Even later was het Essikal, die met een splijtende voorzet de bezoekende verdediging uit de haak speelde. Heirwegh was vlugger op de bal dan de doelman en scoorde beheerst van buiten de 16 meter met een plaatsbal (2-0). De bezoekers waren nergens in die openingsfase en Lekhechine miste zelfs nog een reuzekans om ze definitief uit te tellen, toen hij van dichtbij naast trapte, na een actie op rechts van Van Herreweghe en een voorzet van Heirwegh. En dan halverwege de 1ste helft viel plots de aansluitingstreffer uit het niets. Derieuw kon iets te gemakkelijk een vrije trap vanop links binnenkoppen (2-1). Het zou het kantelpunt worden van deze wedstrijd, want Menen putte bijzonder veel moed uit dat doelpunt. Ze herstelden het evenwicht en trokken op zoek naar de gelijkmaker. De Oudenaardse verdediging hield echter knap het slot op de deur. Op slag van rust was KSVO zelfs dicht bij de 3-1, toen Heirwegh, na een knappe actie van Verstraete werd vrijgespeeld, maar zijn trap ging centimeters naast doel. Rusten werd gedaan met een krappe voorsprong voor KSVO, na een 1ste helft met 2 gezichten.

Bezoekende druk, maar Oudenaardse verdediging hield stand.

KSVO moest noodgedwongen Van Herreweghe vervangen door Coopman en ook bij de bezoekers was er een wissel tijdens de rust. Harinck ruimde de plaats voor Buyssens. Menen zette meteen heel veel druk op de Oudenaardse speler in balbezit en KSVO moest toch achteruit. Kansen leverde dat echter niet op voor de bezoekers. Integendeel. Het was Verstraete die dicht bij de 3-1 kwam. Hij werd weggestuurd op links en trapte uit een scherpe hoek op doel. Doelman Degruyter moest ten koste van een hoekschop de meubelen redden. De bezoekers probeerden het met powerplay, op zoek naar hun kopbalsterke spelers. Derieuw kopte maar nipt naast de kooi van Dutoit. Veel dichter dan dit, kwam Menen in een intense 2de helft echter niet. Het was de thuisploeg die zelfs dicht bij de beslissende 3de treffer kwam, na een snelle counter. Verstraete lepelde de bal over de verdediging, tot bij Verspeeten. Die kwam echter met de rug naar doel te staan en trapte in de draai centimeters naast.

“Vandaag is rood, de kleur van…”

Scheidsrechter De Couvreur liet zich in de slotfase waarschijnlijk inspireren door dit liedje van Marco Borsato, want na een ‘schouder-tegen-schouder’ duel, toonde hij een 2de gele kaart voor Lekhechine, trok vervolgens op aangeven van de lijnrechter een sprintje van 30 meter, en gaf de protesterende Leleu geel, opnieuw geel en rood in een ongezien sneltempo. KSVO moest het laatste kwartier afwerken met een mannetje minder en met de trainer uit de neutrale zone. Vreemd genoeg nam de ploeg het initiatief over van Menen. De ingevallen Vandenheede zag na een snelle counter zijn schot afgeblokt worden in hoekschop. Heirwegh ging er even later vandoor op rechts, maar zijn voorzet werd op een haartje na gemist door Verspeeten. Martens probeerde het uit de 2de lijn met een verrassend schot, pal op doelman Degruyter. De ingevallen Cambier kende dan zijn meest ongelukkige moment. Na een nieuwe counter via Heirwegh, miste hij een open kans, maar ging meteen achter de bal aan. Zijn iets te enthousiaste storend werk op een verdediger… leverde hem een rechtstreekse rode kaart op. Zo eindigde de deze wedstrijd voor KSVO toch met een bittere nasmaak. Doodjammer na een vrij intense maar uiteindelijk sportieve wedstrijd.

Het kan verkeren...

KSVO maakt na deze zege een sprongetje in het klassement en staat voorlopig op een veilige plaats. Na amper 3 punten uit 9 matchen, pakt het nu 9 punten uit 3 matchen. Het is zelfs medeleider in de 2de periode. Maar het belangrijkste is: voetjes op de grond houden. Volgend weekend wacht alweer een zware uitmatch op FC Gullegem en dat gebeurt alvast zonder de geschorste Lekhechine. Het valt ook nog af te wachten hoe het gaat evolueren met de letsels van Vercauteren en Van Herreweghe, die noodgedwongen voortijdig werden vervangen. Werk aan de winkel voor onze medische staf.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, Van Herreweghe (46’ Coopman), Mulliez, Essikal, Vercauteren (62’ Vandenheede), Lekhechine, Mingiedi, Martens, Verstraete, Heirwegh en Verspeeten (88’ Cambier)

KSCT Menen: Degruyter, Merchiers, Hugelier (79’ Vervaeke), Mahau (86’ Dumont), Musenge Kapumbu, Balaj, Harinck (46’ Buyssens), Demets, Derieuw, Sucaet en Rogie

Doelpunten:

8’ 1-0 Verstraete (Verspeeten)
14’ 2-0 Heirwegh (Essikal)
23’ 2-1 Derieuw

Gele kaarten: Mahau (KSCTM), Verstraete, Vercauteren, Lekhechine en Leleu (T1) (KSVO)

Rode kaarten: Lekhechine, Leleu en Cambier

Wedstrijdleiding: Hannes De Couvreur, Niek Provoost en Brian Duyck
 


Wedstrijd

vrijdag 03/12 om 20u00

K.S.V.O.

V/S

RC. Gent


Stand

1

KVK Ninove

13

30

2

KSV Zwevezele

12

27

3

KFC Sparta Petegem

12

24

3

Olsa Brakel

12

24

5

KSC Lokeren-Temse

11

20

5

KVV Zelzate

12

20

5

KFC Merelbeke

13

20

8

FC Gullegem

13

18

8

RC Harelbeke

13

18

10

K.S.V.O

13

15

10

KSC Dikkelvenne

13

15

12

KRC Gent

13

14

13

KVK Westhoek

13

13

14

KSCT Menen

13

12

15

RFC Wetteren

12

9

16

KSK Ronse

12

4

Kalender

03/12

20u00

K.S.V.O.

-

RC. Gent

12/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

19/12

15u00

Olsa Brakel

-

K.S.V.O

15/01

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

22/01

19u30

K.S.V.O.

-

KFC Merelbeke

29/01

19u30

SK. Ronse

-

K.S.V.O.

06/02

15u00

K.S.V.O.

-

KVV Zelzate

13/02

15u00

KSV Zwevezele

-

K.S.V.O.

19/02

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

05/03

19u30

KSC DIKKELVENNE

-

K.S.V.O.

Topscorers

1

Lorenzo Heirwegh

5

2

Kristof Verspeeten

3

3

Nathan Mingiedi

2

4

Jaan Vanwildemeersch

1

4

Jesse Martens

1

4

Olivier Verstraete

1

4

Gilles Van Herreweghe

1

4

Casper de Buysscher

1

4

Milan Cambier

1

4

Omar Lekhechine

1