Annicq De Zitter  KSVO

Hoogspanning in het Burgemeester Thienpontstadion. Na 5 opeenvolgende nederlagen, kon KSVO zich geen nieuw puntenverlies veroorloven tegen RFC Wetteren, dat een plaats hoger in de stand stond. De bezoekers zijn ook bezig aan een zeer zwakke reeks en verloren vorige week met zware 0-5 cijfers van een andere degradatiekandidaat, KVK Westhoek.

Beide ploegen met gehavend elftal

Bij KSVO noteerden we 2 wijzigingen in vergelijking met vorige week. Lekhechine nam de plaats in van de onfortuinlijke Mulliez, die out is met een neusbreuk. Ook Jaan Vanwildemeersch was uiteindelijk niet wedstrijdfit en werd op het middenveld vervangen door Nathan Mingiedi. Ook de bezoekers misten een handvol spelers, waaronder topschutter Dylan Descheemaecker.

Heirwegh breekt de ban

In de aanvangsfase was het duidelijk dat beide ploegen toch wat angst hadden, want het duurde even voor er gevaar viel te noteren. Verstraete werd weggestuurd op links, zijn gevaarlijke voorzet werd in hoekschop geduwd. De 1ste kans was voor de bezoekers, toen Van der Sypt door de Oudenaardse verdediging sneed, maar Dutoit op zijn weg vond. De rebound van Willemyns werd afgeblokt. Meteen een wake up call voor KSVO, dat nu wel ten aanval trok. Lekhechine kopte een vrije trap naast en ook De Buysscher werd afgeblokt. Kapitein Martens probeerde het dan in 1 tijd, maar zijn lage schuiver werd gepakt door doelman Segers. Aan de overzijde pakte doelman Dutoit uit met een ‘fotografenredding’ op een vrije trap van De Bruycker. Halverwege de 1ste helft kwam KSVO op voorsprong na een mooie aanval. De Buysscher werd met de rug naar doel aangespeeld in de zestienmeter, hij hield handig zijn mannetje af en bediende de inlopende Heirwegh, die diagonaal de 1-0 tegen de touwen schoof. Nauwelijks afgetrapt of Mingiedi loodste Heirwegh door de buitenspelval, maar Segers anticipeerde goed op de doorsteekpass. Even later een bijna identieke situatie als bij het openingsdoelpunt. De Buysscher behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Heirwegh, maar deze keer ging het schot van Lorenzo via een bezoekend been in hoekschop. Op slag van rust trapte Heirwegh een voorzet van Van Herreweghe pal op de doelman en had KSVO toch even geluk, toen de volledig vrijstaande Alexander Elaut tegen Mathias Vercauteren kopte. KSVO mocht gaan rusten met een verdiende voorsprong. Kon het deze keer wel standhouden?

Jammer van die extra tijd

Het 1ste gevaar na de rust kwam van KSVO. De Buysscher kreeg ruimte op rechts voor de voorzet. Verstraete en Martens werden echter niet bereikt, want een ultieme tussenkomst van een verdediger zorgde bijna voor een owngoal. Aan de overzijde dwarrelde een lage schuiver van Van Der Sypt nipt naast. Even later was het opnieuw raak voor KSVO. Heirwegh onderschepte een slechte inspeelbal op het middenveld en stuurde Verstraete weg. Die behield het overzicht, ging voorbij de doelman en legde dan perfect terug tot bij Heirwegh, die makkelijk scoorde (2-0). Nauwelijks afgetrapt of het werd bijna 3-0. Martens vond De Buysscher die meteen op doel trapte. Doelman Segers redde, maar de bal kwam tot bij Verstraete, die de binnenkant van de paal viseerde. Ook een nieuwe rebound van De Buysscher ging via de vingertoppen van de doelman en de lat in hoekschop. KSVO zocht duidelijk de 3de bevrijdende treffer. Lekhechine kopte nipt naast en een vrije trap van Martens ging maar nipt over doel. Nadat Mingiedi een hoekschop pal in de handen van de doelman kopte, was het even later toch raak. Mingiedi loodste handig De Buysscher door de verdediging. Casper omspeelde de doelman met een lob en schoof dan uit een scherpe hoek de 3-0 tegen de touwen. Wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor affluiten liet de sterk spelende De Buysscher de 4-0 liggen, toen hij in de zone van de waarheid plots een bal voor de voeten kreeg maar iets te overhaast naast besloot. De 2de overwinning was het feit, maar kon KSVO eindelijk eens een clean sheet voorleggen? Neen… Want in de blessuretijd werd het zowaar nog even spannend. Kevin Elaut probeerde het met een optimistisch schot van halverwege het veld, dat over de ver uit zijn doel staande Dutoit binnen ging. Even later een heel verwarrende fase, toen Heymans op doel kopte en Dutoit de bal kennelijk achter de lijn stopte. Werd het toch nog beven voor KSVO? Gelukkig niet, want Martens en Cambier tikten de laatste seconden slim uit, ter hoogte van de hoekschopvlag.

Volgende week opnieuw gehandicapt naar Daknam

Dik verdiende zege voor KSVO, alhoewel het scorebord iets anders doet vermoeden. Minpunt zijn de 2 tegendoelpunten in de extratijd en de gele kaarten voor Robbe Vandenheede en Lorenzo Heirwegh, die hierdoor de leuke uitmatch naar Sporting Lokeren moeten missen.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, Van Herreweghe, Lekhechine, Essikal, Vercauteren, Vandenheede, Mingiedi, Martens, Verstraete (76’ Verspeeten), De Buysscher (88’ Cambier) en Heirwegh (83’ Coopman)

RFC Wetteren: Segers, Van De Geuchte, Van der Sypt, Boudry, De Bruycker, Willemyns (65’ Mertens), Heymans, Elaut Alexander (76’ Elaut Kevin), Broos, Liessens en Rufai (65’De Caigny)

Doelpunten:

22’ 1-0 Heirwegh (De Buysscher)
54’ 2-0 Heirwegh (Verstraete)
65’ De Buysscher (Mingiedi)
90+1 3-1 Elaut Kevin
90+3 Dutoit (O.G.)

Gele kaarten: Vandenheede en Heirwegh (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Christophe Windels; AR1: Tom Verheye; AR2: Sander Opsomer
 



zaterdag 06/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KFC Mandel United


06/04

19u30

K.S.V.O.

-

KFC Mandel United

14/04

15u00

RC. Harelbeke

-

K.S.V.O.

20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

29

55

2

KVK Ninove

29

52

3

KFC Merelbeke

29

48

4

KSC Dikkelvenne

29

46

5

Cercle Brugge U23

29

44

6

KSV Oostkamp

29

43

6

KFC Voorde-Appelterre

29

43

8

FC Gullegem

29

40

9

K.S.V.O

29

39

9

Jong Essevee

29

39

11

Olsa Brakel

29

38

11

KM Torhout

29

38

13

KRC Gent

29

36

13

KFC Mandel United

29

36

13

KVV Zelzate

29

36

16

RC Harelbeke

29

31

17

KFC Sparta Petegem

29

29

18

RFC Wetteren

29

28

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

6

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1