Annicq De Zitter  KSVO

Spanning aan de Scheldeboorden, want zowel KSVO als tegenstander KSC Dikkelvenne, hadden dringend punten nodig. 3 punten scheidden beide ploegen van elkaar. Bij onze tegenstander pakte de mayonaise tussen trainer Casieris en de groep niet meer. Exit Casieris, en Lieven Gevaert werd terug aan boord gehesen. Men rekende bij onze tegenstander duidelijk op een schokeffect.

Olivier Verstraete voor het eerst aan de aftrap

Heel wat wijzigingen bij KSVO, in vergelijking met het elftal dat vorige week op Ninove startte. Olivier Verstraete kwam in de ploeg, net als Kristof Verspeeten en Lorenzo Heirwegh. Hierdoor verdwenen Casper De Buysscher en Warre Coopman naar de bank. Milan Cambier viel naast de 15. Bij onze tegenstander noteerden we 1 wijziging ten opzichte van vorige week. Paneel kwam terug, waardoor Van Landeghem naar de bank werd verwezen.

Nog voor het halfuur uitgeteld

Geen studieronde, maar meteen 2 ploegen die er voluit voor gingen. Het was KSVO dat voor het 1ste gevaar zorgde. Vercauteren stuurde Verspeeten weg op links. Doelman Steelant moest meteen aan de bak op het schot van onze spits. KSVO kreeg meteen een 1ste waarschuwing, toen Mazouz op snelheid oprukte vanuit het middenveld. Hij werd afgeblokt ten koste van een overtreding. Cardon draaide de vrije trap rond het muurtje, Dutoit moest laag uitvallend redding brengen. Dat Pouillon iemand is met een geweldige versnelling, weten we al lang. Hij trapte uit een scherpe hoek naast. Aan de overkant knutselden Verstraete en Martens een mooie aanval in elkaar, Heirwegh verzilverde de assist… helaas uit buitenspel, waardoor het feestje niet doorging. Nog voor het kwartier zou KSVO echter een mokerslag krijgen. De Schryver werd met een lange bal diep gestuurd en Lekhechine ging aan de noodrem hangen. Rood voor onze centrale verdediger een vrije trap op een heel interessante plaats. Gelukkig ging het schot van De Schryver in hoekschop. Trainer Leleu moest herschikken en trok Vanwildemeersch een bank achteruit. Na balverlies ging Pouillon op snelheid door. Dutoit moest redden in hoekschop. Kort daarop was het dan toch raak. Panneel rukte op, "kneep" naar binnen en poeierde de bal vanop 25 meter op halve hoogte voorbij Dutoit (0-1). KSVO moest komen, Dikkelvenne loerde met zijn snelle flanken op de counter. En jawel! Pouillon ging er als een sneltrein vandoor en schotelde De Schryver de niet te missen 0-2 voor. En nog was het niet gedaan. Deze keer was het Cardon die de ruimte in werd gestuurd. Was het zijn bedoeling om te scoren, of was het eerder een mislukte voorzet? Feit is dat de bal met een perfecte boog over doelman Dutoit tegen de netten ging. 0-3 na nauwelijks een halfuur en uitgeteld in minder dan 10 minuten… Wie had dat durven voorspellen voor aanvang van deze match? Met een mannetje minder en met de moed der wanhoop, zocht KSVO naar kansen en het kreeg op slag van rust een uitgelezen mogelijkheid, toen Verstraete na een duel met een verdediger neerging. De ref wees naar de stip en KSVO kreeg de kans om te milderen. Dame Fortuna keek de andere kant op, toen Martens zijn strafschop op de binnenkant van de paal zag stranden. De rebound werd wel binnengetikt, maar kennelijk na een voorafgaande fout. Murphy, The Uninvited Guest, lachte in zijn vuistje. Pouillon daarentegen, speelde op een wolk en dolde met de tegenstand. Uit een scherpe hoek, trapte hij maar nipt over. Rusten werd gedaan met een 0-3 tussenstand na een voor KSVO dramatische 1ste helft.

Geschiedenisloze 2de helft

Stefan Leleu wisselde spits Verspeeten met Mingiedi, die centraal achterin ging spelen. Kon KSVO nog iets uit de brand slepen? Met veel goede wil, probeerde het ten aanval te trekken, maar de bezoekende verdediging was duidelijk van plan om de 1ste clean sheet van het seizoen te houden. Voor de rest was onze tegenstander tevreden met de tussenstand. Dutoit moest een schot van Pouillon in 2 tijden klemmen en Cardon duwde een vrije trap naast. 1 keer was KSVO nog dicht bij een doelpunt, toen Heirwegh door de buitenspelval werd gestuurd en de doelman omspeelde. De hoek was echter te scherp geworden en de doelpoging van Lorenzo werd voor de fatale lijn nog in hoekschop geduwd. Voor Dikkelvenne liep het allemaal losjes, toch was er 1 smet op de prestatie. Pouillon moet kennelijk zijn lichaam of armen “iets” te fel hebben gebruikt en kreeg prompt rood. Veel veranderde dit niet meer aan het wedstrijdverloop. De ingevallen Coopman was uiteindelijk nog het dichtst bij de eerredder, maar zijn schot en even later zijn kopbal werden nog afgeblokt.

Na 2 hoopvolle prestatie tegen Zwevezele en Ninove, lijdt KSVO een bijzonder zure nederlaag. Als we toch positieve zaken mogen onthouden, is dat de ploeg in de 2de helft nog probeerde om iets te forceren en Olivier Verstraete de 90 minuten rond maakte. In de marge van deze match, viel nog te noteren, dat nieuwkomer Karim Essikal mogelijk volgende week inzetbaar zou zijn.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, Van Herreweghe (78’ Coopman), Lekhechine, Mulliez, Vercauteren, Vandenheede (75’ De Buysscher), Vanwildemeersch, Martens, Heirwegh, Verstraete en Verspeeten (46’ Mingiedi)

KSC Dikkelvenne: Steelant, Verheuge, De Smet Maxime, De Schryver, Cardon (85’ Appiah), Seurynck, Panneel (67’ Desmet Gilles), Pouillon, Belmans (81’ Van Landeghem), Mazouz en Desmet Gianni

Doelpunten:

22’ 0-1 Panneel
28’ 0-2 De Schryver
30’ 0-3 Cardon

Gele kaarten: Martens, De Buysscher (KSVO), De Schryver (KSCD)

Rode kaarten: Lekhechine (KSVO) en Pouillon (KSCD)

Wedstrijdleiding: Ref.: Lonnoy Michael -AR1: Huyghebaert Joachim – AR2: Vercamer Joachim
 



zondag 28/04 om 15u00

K.S.V.O.

V/S

Jong Essevee


28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

32

64

2

KSC Dikkelvenne

32

55

2

KVK Ninove

32

55

4

KFC Merelbeke

32

51

5

Cercle Brugge U23

32

50

6

Jong Essevee

32

48

7

KFC Voorde-Appelterre

32

47

8

KSV Oostkamp

32

46

9

K.S.V.O

32

44

10

FC Gullegem

32

43

11

KRC Gent

32

42

11

KVV Zelzate

32

42

13

KM Torhout

32

41

14

Olsa Brakel

32

39

15

KFC Mandel United

32

37

16

RC Harelbeke

32

33

17

KFC Sparta Petegem

32

32

18

RFC Wetteren

32

29

1

Lorenzo Heirwegh

9

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1