Jong KSVO moest vrijdagavond de wei in tegen FC Merelbeke dat onderaan de stand bengelde. Op papier een gemakkelijke opdracht, maar je weet maar nooit. Door een miscommunicatie kon er niet gespeeld worden op het mooie kunstgrasveld aan de Sportstraat maar ging de match door op het kleine en slecht verlichte grasveld ernaast.

De thuisploeg paste zich best aan, aan de moeilijke omstandigheden, want kort na de aftrap begon het ook nog hard te regenen. Toch was het Arne Lagache die de eerste mogelijkheid kreeg maar de thuisdoelman pakte zijn schot. De verdediging van KSVO was echter goed geconcentreerd en bezorgde zo doelman Gillian Verbrugge een rustige eerste helft. Merelbeke kon immers enkel dreigen met een aantal scherpe voorzetten. Dan was KSVO veel gevaarlijker. Vooral de diepe ballen van Owen Delarue zorgden ervoor, dat het duo Thibo Versmesse/Robin Van Wambeke gevaarlijk kon zijn. Eerst werd een kopbal van de eerste nog voor de lijn gered door een teruggekeerde verdediger, daarna schoot de 2e van dichtbij op de doelman. KSVO verdiende de voorsprong en die kwam er ook op slag van rust. Een vrije trap van Baptist Van Den Meerschaut werd heerlijk door Milan Vanderhaegen met een kopbal over de doelman in de verste hoek gelegd: 0-1.

De rust was heel welkom maar voor Versmesse was dat het einde van de match. Kort voor het doelpunt had hij een harde trap op de voet gekregen waardoor hij zijn wedstrijd noodgedwongen moest staken.
Gelukkig kon KSVO het ook zonder zijn topschutter. Merelbeke kreeg zijn eerste kans(je) maar toen begon de dolle Gianni Sobrie show. Onze vaste rechtsachter was voor het eerst op het middenveld gestart en deed dat met brio. En zelfs meer dan dat! Op 3 minuten tijd scoorde hij 2 identieke doelpunten door de bal keihard laag in de benedenhoek te trappen vanop 20 meter. Tussendoor had Robin Van Wambeke de 0-3 gemaakt. Na een actie van Emre Kat op de linkerflank werkte hij beheerst af. Een onmachtig Merelbeke lag tegen het canvas en kon wel nog de eer redden na hoekschop maar deze wedstrijd zal jammer genoeg vooral herinnerd worden door het drama in de 78e minuut. Linksachter Elia Van Den Heede, 2 jaar geleden al maanden out met een zware knieblessure, verdraaide opnieuw zijn knie bij een onschuldig duel en ging luid schreeuwend neer. De spelers en staf wensen hem heel veel sterkte en een spoedig herstel toe. KSVO kon niet meer wisselen en was aangeslagen maar kwam met 10 man niet meer in de problemen, ondanks een slotoffensiefje van de geel-blauwen waarin doelman Verbrugge toch een paar schoten moest verwerken.
Zo blijft jong KSVO de trotse leider en loopt zelfs verder uit door het gelijkspel van runner-up Dikkelvenne tegen Ronse.

Volgende week komt RC Harelbeke naar Oudenaarde, supporters op post!

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge Gillian, Delarue Owen, Vander Haegen Milan (73’ Van Hecke Dries), Spileers Thimo, Van Den Heede Elia, Van Den Meersschaut Batist, Versmesse Thibo, (45’ Kat Emre), Sobrie Gianni, Lagache Arne (60’ Vanrysselberghe Lander), Van Wambeke Robin en Willems Moses

Doelpunten:

43' 0-1 Vanderhaegen
48' 0-2 Sobrie
49' 0-3 Van Wambeke
50' 0-4 Sobrie