Zaterdagavond ontvangt KSVO, laatste in de stand, SC Dikkelvenne, ploeg waar het de voorbije dagen heeft gestormd. KSVO leed een ongelukkige en eigenlijk onverdiende nederlaag bij KVK Ninove, 1 van de sterkere ploegen uit de reeks, terwijl SC Dikkelvenne na 2 ontgoochelende resultaten, de trainer bedankte voor bewezen diensten. We blikken vooruit met 2 spelers, die het huishouden van hun komende tegenstander heel goed kennen.

2010: start van succesperiode

KSC Dikkelvenne ontstond in 1967 met stamnummer 7074. In 1983 promoveerde de ploeg het voor het eerst naar 2de Provinciale. In 1987 kreeg de club een nieuwe accommodatie op de Hofkouter. Halverwege de jaren 90 kende de club een moeilijke periode en viel even terug tot 4de Provinciale, waar het opnieuw kampioen speelde. In 2000 keerde het terug naar 2de Provinciale, maar na een jaar degradeerde het opnieuw naar 3de Provinciale, waar men tot het eind van het vorige decennium bleef spelen. In 2007 volgde Geert Gevaert zijn vader Marc op als clubvoorzitter en vanaf het seizoen 2009-2010 kwam een succesperiode met de titel in 3de Provinciale. 2 jaar volgde een nieuwe titel, zodat de ploeg voor het eerst in zijn bestaan naar de hoogste provinciale reeks klom. In 2014-2015 speelde het ook daar kampioen en mocht zo voor het eerst proeven van het nationale voetbal. Na de hervorming van 2016, startte het in de 3de amateurklasse. Na 2 seizoenen promoveerde KSC Dikkelvenne via een 2de plaats naar de 2de amateurklasse.

Mathias Vercauteren: “We hebben voldoende kwaliteit om hieruit te geraken.”

Voor Mathias Vercauteren wordt de komende match alvast iets speciaals. Hij speelde enkele seizoenen aan de Hofkouter en volgde deze week met meer dan gewone belangstelling de situatie bij Dikkelvenne. “Uit nieuwsgierigheid stuurde ik berichtjes naar Marco Verheuge en Gianni Desmet, leeftijdsgenoten waarmee ik regelmatig contact heb, want ik hoorde allerlei zaken, zelfs een spelersopstand,” vertelt Mathias. “Met Lieven Gevaert heeft Dikkelvenne sedert begin deze week een nieuwe trainer. Iedereen zal op scherp staan, maar ik ook. Tegen een ex-ploeg probeer ik altijd een tandje bij te steken.” Vermoedelijk staat Vercauteren negentig minuten oog in oog met Koen Pouillon. “Ook met Koen had ik altijd een goed contact. Hij is heel rap, maar dat ben ik ook. Hij probeert altijd de buitenkant op te zoeken om met zijn rechter voorzetten te trappen.”
Mathias is best tevreden over zijn persoonlijke prestatie bij KSVO en heeft zich verzoend met de plaats van linksachter. “In een voetballende ploeg als KSV Oudenaarde is het leuk om daar te spelen,” zegt hij. “Ik zoek ook altijd de combinatie. Combinerend probeer ik op te schuiven om onze aanval te ondersteunen. Wij vonden tot op heden slechts 6 keer de weg naar doel. Een cijfer dat omhoog moet. De ervaring leert dat elke club op het einde van een competitie ongeveer de punten heeft die ze verdient”, aldus Mathias Vercauteren. “In deze fase van de competitie zit het voor ons wat tegen. Op Ninove kwamen we 1-0 achter na een vrije trap voor handspel van mij. Terwijl ik de bal pardoes tegen mijn neus kreeg. Vier dagen later voel ik dat nog altijd. Bij die fase beroerde ik de bal niet met de hand. Zo’n zaken zitten momenteel tegen. Ik ben zeker dat dit zal keren. Toen ik bij Dikkelvenne speelde begonnen we eens slecht aan het seizoen. Plots zetten we een reeks van 15 op 18 neer. In onze groep zit voldoende kwaliteit. We werden nog geen enkele keer weggespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat we snel een schone serie zullen neerzetten.”

Ook Jelle Belmans verwacht geladen wedstrijd

“Ik denk niet, dat er iemand bij aanvang van deze competitie had verwacht, dat de match tussen Oudenaarde en Dikkelvenne in het teken van het behoud zou staan”, geeft Jelle Belmans toe. “Zowel wij als mijn ex-ploeg Oudenaarde kregen al wat tegenslagen te verwerken en kenden al heel wat blessurelast. Ikzelf miste ook een aantal wedstrijden. Vorige zaterdag mocht ik tegen Westhoek wederoptreden.” Deze week moest Jelle proberen om het vertrouwen van de nieuwe coach te winnen. “Dinsdagavond maakte ik een eerste keer kennis met Lieven Gevaert. Hij begint aan zijn tweede termijn bij Dikkelvenne, maar ik werkte enkel met zijn broer David”, gaat Belmans verder. “Van bij de eerste training was zijn visie heel duidelijk. Hij zal zeker een aantal andere accenten leggen. Dinsdagavond merkte ik al een andere manier om op te warmen. Zo heeft iedere trainer een eigen touch. Die eerste training onder Lieven Gevaert was een beetje als de eerste training van de voorbereiding: iedereen wou zich tonen. Dat zal in de match van zaterdag niet anders zijn.” 
Voor Jelle wordt het zaterdagavond een weerzien met z’n vroegere ploegmaats. De rechtsachter mag onder meer aanvoerder Jesse Martens in zijn zone verwachten. “Sporadisch heb ik nog contact met mijn vroegere ploegmaats”, aldus Belmans. “Doelman Sören Dutoit hoor ik het meest. Het zou mooi zijn, moest ik hem zaterdag kunnen kloppen. De voorbije jaren waren de matchen tussen Dikkelvenne en Oudenaarde vaak geladen derby’s.” 
KSVO wil zo snel mogelijk weg van de laatste plaats, KSC Dikkelvenne wil wat dichter bij plaats acht sluipen. “Zaterdagavond zal één van de twee ploegen een stap zetten”, beseft Jelle Belmans. “Hopelijk zijn wij dat. We willen de voeling met de middenmoot niet volledig verliezen. Tussen de linker- en rechterkolom van het klassement is er al een kloofje. Tegen Westhoek was het reeds hard tegen onzacht, met niet minder dan negen gele kaarten. Ook zaterdagavond wordt het een stevige partij.”

Stefan Leleu: “Met de juiste instelling zal het ons wel lukken”

“Het is inderdaad een belangrijke wedstrijd. We spelen thuis tegen een rechtstreekse concurrent, dus willen we oogsten,” zegt trainer Stefan Leleu. “Het is nooit evident om tegen een team te spelen, dat net van coach heeft gewisseld. Met Lieven Gevaert, hebben ze alvast iemand die het huis en ons goed kent.”
Maar ook onze trainer kent de tegenstander: “Cardon is de doelpuntenmaker bij uitstek. Hij scoorde 5 van de 10 doelpunten, die Dikkelvenne tot op heden scoorde. Met de pijlsnelle Panneel en Pouillon erbij, heb je vooraan een gevaarlijk trio. En op rechts loopt daar ook nog een oude bekende, die nooit afgeeft,” knipoogt Leleu naar Jelle Belmans. “Ook hebben ze nog Appiah achter de hand, die vorig jaar het mooie weer maakte bij Olsa!” 
De wedstrijd van afgelopen zaterdag, is ondertussen doorgespoeld. “De nederlaag op Ninove is niet in het koppeke blijven hangen. We speelden daar een prima partij en boden een goede repliek aan de tegenstander. Met die ingesteldheid en nog ietsje meer daadkracht kunnen we een punt of punten pakken. De groep is daarvan overtuigd en zal dit ook tonen op het veld.”

De resultaten van onze tegenstander:

 
DIKKELVENNE SC - LOKEREN-TEMSE KSC 1 - 2
MENEN TOEKOMST SC - DIKKELVENNE SC 2 - 2
DIKKELVENNE SC - GULLEGEM FC 3 - 2
GENT RACING CLUB K. - DIKKELVENNE SC 1 - 1
DIKKELVENNE SC - PETEGEM SPARTA KFC 2 - 4
BRAKEL OLSA - DIKKELVENNE SC 6 - 0
DIKKELVENNE SC - WESTHOEK KVK 1 - 1









SC Dikkelvenne staat momenteel op een met RFC Wetteren gedeelde 11de plaats met 6 punten uit 7 wedstrijden. De ploeg scoorde 10 keer en incasseerde 18 doelpunten. KSVO incasseerde 1 goal minder, maar scoorde ook 4 keer minder. Samen met FC Wetteren heeft KSVO met slechts doelpunten de slechtste aanval van de reeks…

De mannen aan het kanon bij SC Dikkelvenne:

5 goals: David Cardon
1 goal: Jelle Belmans, Nanah Appiah, Gilles Desmet, Koen Pouillon, Lloyd Van Landeghem

Spelersinfo:

Jaan Vanwildemeersch en Kristof Verspeeten zouden in principe speelklaar moeten zijn. Met Lorenzo Heirwegh is het afwachten. Jochen Van Waeyenberghe staat met een enkelletsel enkele weken aan de kant. Mano Decuypere revalideert rustig verder.
 



zondag 28/04 om 15u00

K.S.V.O.

V/S

Jong Essevee


28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

32

64

2

KSC Dikkelvenne

32

55

2

KVK Ninove

32

55

4

KFC Merelbeke

32

51

5

Cercle Brugge U23

32

50

6

Jong Essevee

32

48

7

KFC Voorde-Appelterre

32

47

8

KSV Oostkamp

32

46

9

K.S.V.O

32

44

10

FC Gullegem

32

43

11

KRC Gent

32

42

11

KVV Zelzate

32

42

13

KM Torhout

32

41

14

Olsa Brakel

32

39

15

KFC Mandel United

32

37

16

RC Harelbeke

32

33

17

KFC Sparta Petegem

32

32

18

RFC Wetteren

32

29

1

Lorenzo Heirwegh

9

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1