Annicq De Zitter  KSVO

Een gehavend KSV Oudenaarde moest op bezoek bij KVK Ninove proberen de neerwaartse spiraal om te buigen. Een uitwedstrijd aan de Dender is echter geen gezondheidswandeling, want de thuisploeg verloor nog niet en beschikt tevens over de beste verdediging. En in het verleden kreeg KSVO vaak “klop” op “De Kloppers”…

Goed gevulde gekwetstenboeg bij KSVO

Nieuwkomer Karim Essikal was nog niet speelgerechtigd en ook Jochen Van Waeyenberghe, Kristof Verspeeten, Mano Decuypere en Lorenzo Heirwegh bleken niet wedstrijdfit. Milan Cambier kwam in de punt en youngster Casper de Buysscher kwam op de plaats van Lorenzo. De thuisploeg daarentegen, kende geen selectieproblemen.

1ste helft perfect in evenwicht

De wedstrijd begon zonder studieronde aan een aardig tempo. Ninove begon met powerplay, maar KSVO zette daar een heel sterke organisatie tegenover en kwam er voetballend telkens goed uit. Mogelijkheden waren er langs beide kansen, maar echt doelgevaar bleef aanvankelijk uit. Jesse Martens kreeg de 1ste mogelijkheid. Zijn vrije trap was echter geen probleem voor doelman Van Den Noortgaete.  Even later trapte De Buysscher van dichtbij over. De 1ste grote kans viel er pas halverwege de 1ste helft. Dutoit redde knap een dichte poging van Romero. De gewezen spits van Hamme en Deinze was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Hij duwde aan de 2de paal een voorzet net naast en kon even later ook zijn kopbal niet kadreren. Op slag van rust kwam het gevaar opnieuw van Oudenaardse kant. Mulliez kopte een hoekschop over en Coopman zag zijn zware schot maar nipt naast gaan. Doelman Van Den Noortgaete was er absoluut niet gerust in. Rusten werd gedaan met een brilscore en alhoewel er niet veel doelgevaar was, was dit toch een lekker op en neer gaande en onderhoudende match.

Heel discutabele vrije trap legt match in definitieve plooi

Ninove begon de 2de helft met meer dreiging. Deryck’s plaatsbal scheerde de buitenkant van de paal en de ingevallen Bael kopte naast. KSVO herpakte zich echter vlug en Jesse Martens zag zijn schot afgeblokt. Op de rebound kwam de Buysscher een stapje te kort. Mulliez kopte een nieuw hoekschop net over de kruising en even later had Van Den Noortgaete een knappe redding nodig op een dichte poging van Cambier. Diezelfde doelman gooide kort daarop al zijn ervaring in de strijd, toen Martens Cambier door de buitenspelval loodste. Hij las het spel goed en was een fractie eerder bij de bal dan Milan. Het bleef een dubbeltje op zijn kant in een vrije evenwichtige match, tot in de 70ste minuut de scheidsrechter een aangeschoten bal tegen Vercauteren, net voor de zestienmeter, als handsbal beoordeelde. Mathias ging in die fase zelfs tegen de grond en had verzorging nodig aan de lip. De ingevallen Grancea schilderde de bal perfect op het hoofd van topschutter Romero, die de bal staalhard binnenkopte (1-0). KSVO kreeg aan de overkant meteen een kans op de gelijkmaker, toen Vercauteren werd aangespeeld op links. Zijn controle was er iets te veel aan en een verdediger gooide zich in laatste instantie nog inde baan van het schot, dat enkel maar een Oudenaardse hoekschop opleverde. KSVO verloor daarna op enkele minuten tijd de slag op het middenveld en Mulliez devieerde een voorzet van Grancea ongelukkig voorbij doelman Dutoit (2-0). En het werd 2 minuten later volledig uitgeteld, toen Bael balverlies afstrafte (3-0). 2 Ninoofse invallers maakten dus het verschil. Trainer Leleu had met Verstraete en Lagache nog extra bloed ingebracht, maar ook zij konden het tij niet meer keren. Er was in de laatste minuut nog knap verdedigend werk van Vercauteren nodig om de counterende Tshimanga van een 4de doelpunt te houden.

Heel goede collectieve prestatie levert alweer geen punten op

Heel pijnlijke nederlaag voor KSVO, dat gedurende ruim driekwart wedstrijd zijn voet naast de tegenstander kon zetten en mocht dromen van een knap resultaat. Als je in de hoek zit, waar de klappen vallen, dan zit werkelijk alles tegen.
Komende zaterdag speelt KSVO tegen SC Dikkelvenne met toch wel veel druk op de schouders. Onze ploeg zal zich moeten optrekken aan misschien wel de beste 70 minuten van het seizoen en hopen dat Dame Fortuna toch eens de Scheldekant kiest

Wedstrijdinfo:

KVK Ninove: Van Den Noortgaete Kevin, De Wannemaeker Kevin, Hertveldt Marco, Deryck Menco, Persoons Koen (84’ De Bauw Mats), Romero Gomez Olivier, Ntambue Andre (39’ Bael Steve), Bourguignon Gauthier, (67’ Grancea Florin), De Schutter Niels, Tshimanga Allan

KSVO: Dutoit Sören, Coopman Warre (80’ Lagache Arne), Lekhechine Omar, Mulliez Nicolas, Vercauteren Mathias, Vandenheede Robbe (72’ Mingiedi M'Pembele Nathan), Vanwildemeersch Jaan, Van Herreweghe Gilles, Cambier Milan, Martens Jesse, De Buysscher Casper (80’ Verstraete Olivier)

Doelpunten:

70’ 1-0 Romero Gomez:
78’ 2-0 Mulliez (OG)