Het beloofde een mooie strijd te worden tussen de nummers 1 en 2 uit de stand. Trainer Patrick Van Mieghem koos voor de ploeg die vorige week knap won op RC Gent, enkel Thimo Spileers nam centraal achterin de plaats in van de zieke Dries Van Hecke.

Een paar weken geleden zagen we in het Thienpontstadion eenrichtingsvoetbal van KSVO tegen SK Ronse, nu was het Dikkelvenne dat de bal monopoliseerde en geduldig op zoek ging naar een treffer. We noteerde maar liefst 7 schoten van de geel-blauwen in de eerste helft, doelman Gillian Verbrugge moest geen mirakels verrichten maar kon zich geen enkel zwak moment veroorloven. Een keer was hij wel geklopt maar gelukkig had de scheidsrechter buitenspel gezien. KSVO haalde de rust zonder tegendoelpunt maar onze aanval had geen enkele kans kunnen afdwingen dus dat moest beter.

En dat lukte ook. Dikkelvenne kon het hoge tempo niet meer aanhouden maar bleef wel gevaarlijk. In tegenstelling tot de eerste helft kon KSVO nu echter wel dreigen. In de 58e minuut was het bij de eerste kans zelfs raak: Robin Van Wambeke kopte knap de voorzet van Thibo Versmesse naar doel maar raakte de paal. De bal sprong in de voeten van Emre Kat die gemakkelijk scoorde maar opnieuw floot de scheidsrechter voor buitenspel. Het spel ging nu meer heen en weer, Dikkelvenne bleef op zoek gaan naar de verdiende treffer maar kreeg een koude douche toen Thibo Versmesse de bal veroverde in het strafschopgebied en hoog in doel knalde: 1-0 voor KSVO. Jammer genoeg stond het 2 minuten later alweer gelijk: een voorzet ging over iedereen en viel via de 2e paal binnen: 1-1 in de 72e minuut. Dat was het sein voor Dikkelvenne om het slotoffensief te starten, jong KSVO kraakte wel maar plooide niet. Voor de tweede maal werd een treffer van de bezoekers afgefloten voor buitenspel, en de bezoekers claimden nog een strafschop, maar dat protest werd net, als in de eerste helft) weggewuifd. KSVO sleepte zo met het nodige geluk, een feilloze doelman Verbrugge en veel karakter een punt uit de brand.

Daardoor blijft het op kop van de rangschikking met 1 punt meer en een match minder dan SC Dikkelvenne. Volgende week maken onze beloften de verplaatsing naar FC Merelbeke.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge Gillian, Sobrie Gianni, Vander Haegen Milan, Spileers Thimo (68’ Delarue Owen), Steyaert Jordy, Van Den Meersschaut Batist, Versmesse Thibo, Verstichelen Tuur (59’Van Audenhove Alin), Lagache Arne (59’Van Den Heede Elia), Van Wambeke Robin (76’ Willems Moses) en Kat Emre

Doelpunten:
70' 1-0 Thibo Versmesse