Na de zware nederlaag in Gullegem van vorige week, moesten onze beloften de wei in tegen Olsa Brakel. In augustus gingen ze in de onderlinge oefenmatch nog kansloos ten onder met 0-3. Konden ze er deze keer inslagen om nu wel de punten in eigen huis te houden?

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: beide ploegen hielden de organisatie heel strak, en alhoewel KSVO het meeste balbezit had, moesten beide doelmannen amper in actie komen. We noteerden een schotje van Arne Lagache voor de thuisploeg, en een schot van een bezoeker dat doelman Gwaeron Verstichelen gemakkelijk stopte, en dat was het. 0-0 was de logische ruststand.

Na de pauze kwam Olivier Verstraete in de ploeg, maar het spelbeeld wijzigde amper. Hij schotelde Lagache wel de beste kans van de wedstrijd voor maar de bezoekende doelman kon net voor de lijn klemmen. Een gemiste interceptie bij KSVO zorgde ervoor dat de bezoekers de score konden openen: 0-1 in de 59e minuut. KSVO was aangeslagen en Olsa werd steeds beter. Dat resulteerde bijna in de 0-2 maar de paal bracht redding. KSVO streed voor wat het waard was maar de Brakelse verdediging had weinig moeite om de aanvallen af te slaan. Ze leken dan ook de punten mee te nemen tot vlak voor tijd plots alles veranderde. Eerst werd KSVO een zuivere strafschop op Thibo Versmesse onthouden maar een paar minuten later was het toch raak: Tuur Verstichelen draaide een vrije trap perfect voor doel en daar stond Milan Vanderhaegen om de bal knap binnen te koppen: 1-1 in de 92e minuut. Vlak daarna volgde het delirium: een razend knappe aanval eindigde met een hakje van Versmesse en de goed ingevallen Mozes Willems liet de wenkende kans niet liggen: 2-1. De bezoekers lagen uitgeteld op de mat en de thuisspelers konden hun feestje beginnen. Met deze 9 op 12 schuiven de beloften mee in de top 5 en spelen ze volgende week tegen RC Gent een onvervalste topper met de leidersplaats als inzet.