Na de meer dan deugddoende driepunter tegen KSK Ronse, wil KSV Oudenaarde nu de lijn doortrekken op bezoek bij KVV Zelzate. De thuisploeg wil echter bevestigen na de zege bij Westhoek en is vooral in eigen huis een te duchten tegenstander.

Robbe Vandenheede: “Mijn beste match tot nu toe”

Robbe Vandenheede (foto) wordt eind dit jaar pas 21 jaar, maar is reeds bezig aan zijn 4de seizoen bij de hoofdmacht van KSVO. Robbe is eigenlijk niet meer weg te denken uit dit team. Maar voor de kilometervreter, stoorzender op het middenveld én jonge speler in volle ontwikkeling, kwam de gedwongen afgelasting van de voorbije competitie dan ook erg ongelegen. Ondanks dat bizarre verloop van de 2 voorbije competities, zit hij ondertussen toch al aan 45 officiële wedstrijden in de geelzwarte outfit. Ook Robbe deelde een beetje in de malaise, die de ploeg kende bij de competitiestart.
“De match tegen KSK Ronse, was mijn beste tot nog toe”, blikt de 20-jarige centrale middenvelder terug naar vorige zaterdag. “Het niveau lag, in tegenstelling tot de eerste drie matchen, bij iedereen een pak hoger. Waarom dat plots wel zo was, kan ik niet echt verklaren. Misschien kwam het omdat we tegen Ronse terug grepen naar ons meer vertrouwde systeem. Hierin komen we tot betere en snellere combinaties en belangrijk is, dat we nu wel onze kansen benutten.”
Merkwaardig is, dat de 5 tot op heden gescoorde doelpunten van 5 verschillende spelers kwamen. De Oudenaardse schutters zijn Lorenzo Heirwegh, Kristof Verspeeten, Milan Cambier, Gilles Van Herreweghe en Omar Lekhechine. Enkel een clean sheet voorleggen, lukt momenteel nog niet voor KSVO. “Tegen Ronse gaven we weinig weg,” zegt Robbe. “Daarom is het doodjammer dat we de nul niet konden houden. In de slotfase van de match beging ik een lichte fout en wees de ref naar de strafschopstip. Gelukkig kwam onze verdiende zege niet meer in het gedrang.”

KVV Zelzate wil rustig seizoen draaien

Onze komende tegenstander, KVV Zelzate, ontstond in 2008 na een fusie tussen KSLV Zelzate en KFC Zelzate. De fusieclub begon in 2de provinciale. Na 3 keer de promotie naar het nationale voetbal te hebben gemist in de eindronde, speelde de ploeg in 2018 kampioen in 1ste provinciale en promoveerde zo naar het nationale voetbal. Zelzate werd in de onafgewerkte competitie 2019-2020 uitgeroepen tot kampioen van het 3de amateurniveau en mocht zo 2020-2021 aanvatten in de reeks van KSVO. Het speelde in zijn 3 gespeelde wedstrijden daarin telkens gelijk, maar zorgde voor een uitstekende bekercampagne. Het moest in de 5de ronde nipt de duimen leggen voor Lommel SK. Het verloor in Noord-Limburg na een knappe partij voetbal met 3-2.
KVV Zelzate wil vooral een rustig seizoen draaien en niet in de problemen komen. Het begon dit seizoen met een spectaculaire 3-2 overwinning in de zeehavenderby tegen KRC Gent. De thuisploeg zette nog voor de rust een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. In de 2de helft werd niet meer gescoord. Op speeldag 2 ging de ploeg verliezen bij Sparta Petegem met 3-1. Op speeldag 3 kwam Olsa op een diefje winnen in Zelzate (0-1).
KVV Zelzate scoorde 6 keer en incasseerde evenveel tegendoelpunten. Het won en verloor dus 2 keer en staat met 6 op 12 halverwege het klassement. Nicolas Van Buyten is topschutter van zijn ploeg met 3 doelpunten. De andere goals werden gescoord door Roy Broeckaert, Manu Richard Antwi en Jens Vandenhende. Zij troffen elk 1 keer raak.

Stefan Leleu: “We zullen bij de les moeten zijn”

“Over tegenstander Zelzate kan ik niet veel vertellen,” zegt Robbe Vandenheede nog. “Het is voor ons een onbekende ploeg. We weten dat het veld in Zelzate niet bijster groot is, dus we gaan ons moeten aanpassen. Het zou natuurlijk leuk zijn om met een 6 op 6 volgende week Zwevezele, 1 van de toppers in onze reeks, te ontvangen”.
Coach Stefan Leleu daarentegen, kan onze tegenstander wel wat beter inschatten. “Het is een team, dat goed in elkaar steekt en heel compact speelt. Het is een ploeg die er 90 minuten voor gaat en perfect speelt op hun sterke punten. Spits Roy Broeckaert is stevig en balvast en wordt gesteund door foerier Nico Van Buyen, die momenteel topschutter is. Achteraan beschikt het over de ervaren kapitein Jens Vandenhende, ex ploegmaat van Lorenzo Heirwegh bij Berlare. Simon Lanckman en Stijn Cools-Ceuppens zijn dan weer 2 spelers met een groot loopvermogen. Op links hebben ze de ervaren kopbalsterke Pieter Grootaert. Kortom een team waar je nooit mee klaar bent. Ze spelen op een vrij klein veld gespeeld, wat het altijd wel wat moeilijker maakt om de nodige ruimte te vinden. Wij willen en moeten in elk geval de prestatie van vorige week verzilveren met punt(en)gewin op Zelzate. Willen we daar iets halen, dan zullen we de ganse match geconcentreerd en gedecideerd moeten voetballen. Hun vorige thuiswedstrijd verloren ze nipt en onverdiend tegen Olsa Brakel

Spelersinfo:

Olivier Verstraete heeft de trainingsarbeid terug opgepikt. De Oudenaardse draaischijf en student geneeskunde, kampt natuurlijk wel met wat conditionele achterstand. “We proberen hem in de mate van het mogelijke zo snel mogelijk speelklaar te krijgen,” aldus Stefan Leleu.
Jaan Vanwildemeersch trainde gisteren en het is afwachten hoe hij deze heeft verteerd. Jesse Martens probeert vandaag nog op training. Mano Decuypere beperkt zich voorlopig tot fitness en licht loopwerk.
Door de afwezigheid van hoger vernoemd drietal én de vrij kleine kern, moest trainer Stefan Leleu al vroeg in het seizoen enkele jongeren voor de leeuwen gooien. “Met Casper De Buysscher als vervanger van Jesse Martens, beschik ok alvast over een extra pion die al heel wat stappen zette en waarop we kunnen rekenen.”
 


Wedstrijd

zaterdag 30/10 om 18u00

RC. Harelbeke

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSV Zwevezele

8

22

2

KVK Ninove

8

20

3

Olsa Brakel

8

19

4

KFC Sparta Petegem

8

18

5

KFC Merelbeke

8

15

5

KVV Zelzate

8

15

7

KSC Lokeren-Temse

8

13

8

FC Gullegem

8

12

9

KRC Gent

8

10

9

RC Harelbeke

8

10

11

KSC Dikkelvenne

8

9

12

RFC Wetteren

8

6

13

KSCT Menen

8

5

14

KVK Westhoek

8

4

15

K.S.V.O

8

3

15

KSK Ronse

8

3

Kalender

30/10

18u00

RC. Harelbeke

-

K.S.V.O.

07/11

14u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

14/11

15u00

KSC Lokeren-Temse

-

K.S.V.O.

20/11

19u30

K.S.V.O.

-

KSCT Menen

28/11

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

03/12

20u00

K.S.V.O.

-

RC. Gent

12/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

19/12

15u00

Olsa Brakel

-

K.S.V.O

Topscorers

1

Lorenzo Heirwegh

2

2

Kristof Verspeeten

1

2

Gilles Van Herreweghe

1

2

Milan Cambier

1

2

Omar Lekhechine

1