Annicq De Zitter  KSVO

Na de 6 op 6 trokken onze beloften met veel vertrouwen naar Gullegem.

De wedstrijd begon aan een hoog tempo, met enkele mogelijkheden aan beide kanten. Maar al snel trok de thuisploeg het laken naar zich toe en met vinnig aanvalsspel over de flanken, maakten ze het KSVO heel moeilijk om in hun gewone spel te komen.
Na een kwartier werd balverlies keihard afgestraft, een thuisaanvaller kon alleen op doelman Gwaeron Verstichelen af en scoorde knap de 1-0.
Het jonge KSVO probeerde te reageren maar geraakte niet aan kansen. Een aantal pogingen van op afstand kon de thuisdoelman niet in verlegenheid brengen en op slag van rust, sloeg FC Gullegem opnieuw toe. Met een magistrale lob vanop zeker 40 meter kreeg KSVO opnieuw een tik: ruststand 2-0.
Trainer Patrick moest in de rust bijsturen en deed onmiddellijk 2 vervangingen. Toch was het opnieuw Gullegem dat het best uit de kleedkamer kwam. KSVO wou echter niet plooien maar pogingen van Elia Van Den Heede en Milan Vanderhaegen (kopbal van dichtbij over) misten kracht en precisie. Robin Van Wambeke werd nog knap alleen voor doel gezet door Van Den Heede maar ook zijn controle was net niet precies genoeg.
FC Gullegem kon naar hartenlust counteren. De thuisploeg trof eerst nog de paal, maar enkele minuten later, kwam de genadeslag: 3-0
KSVO was nu helemaal van slag maar trok toch met de moed der wanhoop op zoek naar een eerredder. Van Den Heede was daarbij te enthousiast en mocht vroeger gaan douchen. Het leek helemaal een hopeloze zaak, tot na een hoekschop zowel Van Wambeke als de ingevallen Thibo Versmesse van dichtbij de thuisdoelman niet konden verschalken. Van Wambeke ging echter de afgeweerde bal opnieuw halen en werd daarbij foutief gestopt. De penalty werd feilloos omgezet door Tuur Verstichelen: 3-1. De verse moed die KSVO daaruit putte duurde opnieuw maar een paar minuten. Gullegem schakelde na balverlies voor de zoveelste keer razendsnel om en maakte 4-1. De laatste 10 minuten werden een kleine lijdensweg voor het moegestreden KSVO. Na een schot tegen de paal en een doelpunt namen de Gullegemnaren genoegen met de 5-1 eindstand en moest KSVO met lege handen terug naar Oudenaarde.