Annicq De Zitter  KSVO

Na 3 opeenvolgende wedstrijden, was het hoog tijd om die vervelende 0 van de tabellen te krijgen. KSVO moest voor eerste puntenwinst wel voorbij SK Ronse en had duidelijk de statistieken tegen. Alles werd er aangedaan om onze ploeg in optimale omstandigheden naar deze wedstrijd te loodsen. Kon KSVO de rangen sluiten en ondanks enkele belangrijke afwezigen een vuist maken?

Sören Dutoit opnieuw in doel

Bij KSVO nog steeds geen kapitein Jesse Martens en Jaan Vanwildemeersch. Zij waren nog niet wedstrijdfit. Op Olivier Verstraete en Mano Decuypere is het nog even wachten. Stefan Leleu gaf vertrouwen aan dezelfde 11, op 1 positie na. Sören Dutoit kwam opnieuw in de ploeg ten koste van Gillian Verbrugge. Ondanks dat onze jonge doelman nauwelijks iets te verwijten valt, opteerde de trainer voor meer ervaring achteraan om KSVO weg te halen van die laatste plaats. Ook Kristof Verspeeten, Nathan Mingiedi en Mathias Vercauteren waren fit voor de dienst. Eerstgenoemde begon op de bank, samen met Verbrugge, Van Waeyenberghe en de jonge Spileers. De jonge Casper De Buysscher was opnieuw vervanger van Jesse op het middenveld.

Immense vreugde uitbarsting na de 1-0

Het 1ste kansje van deze wedstrijd was voor de bezoekers. De hoog opverende Itoua kopte een hoekschop naast. Aan de overkant counterde KSVO via Mingiedi en Heirwegh. Meer dan een 1ste hoekschop leverde dit niet op. Rond het kwartier was er een geweldige scrimmage na een nieuwe hoekschop voor KSVO. De pogingen van Cambier en Lekhechine bleven echter in het pak hangen. Halverwege de 1ste helft, kwam KSVO op voorsprong. Vercauteren en Heirwegh forceerden een vrije trap, die in doel werd gedevieerd door Lekhechine (1-0). De ontlading bij gans KSVO was enorm groot en we dachten zelfs even dat de doelpuntenmaker de tribune ging oplopen. KSVO kon zich nu goed organiseren, tegen de snelle buitenspelers van Ronse. Op slag van rust kwam Heirwegh een stapje tekort na een leep stiftballetje van Cambier. 1-0 was de ruststand en hoewel er relatief weinig doelgevaar was, zagen we best een aangename 1ste helft, gespeeld aan een hoog tempo.

Milan en Gilles maakten het knap af

De 2de helft begon met een offensiefje van de bezoekers. De aalvlugge Sylla kwam vanop links naar binnen en koos voor eigen succes. Hij trapte de bal nipt naast. Aan de overkant was er knap stoorwerk van Cambier. Hij snoepte de bal af van een tegenstander, legde terug tot bij De Buysscher en koos dan onmiddellijk de ruimte. Hij werd perfect aangespeeld door Casper en trapte de bal onhoudbaar en op halve hoogte voorbij doelman van Brussel: 2-0 en ook Milan was dolblij met zijn 1ste officiële treffer voor KSVO. Ronse probeerde meteen de bakens te verzetten. Itoua met een knappe solo, maar ook hij koos uit een scherpe hoek voor eigen succes en trapte in het zijnet. KSVO plooide nu terug, maar speelde de countermogelijkheden iets te onzuiver uit. Aan de overkant pakten Sylla en Kouame uit met schoten van op afstand. Dutoit behoedde met knappe reddingen KSVO voor de aansluitingstreffer. 10 minuten voor affluiten lag de match dan in zijn definitieve plooi. Een heel sterk spelende Mingiedi recupereerde een bal op het middenveld en stak op het juiste moment door naar Van Herreweghe. Deze maakte het af met een heerlijke trap in de kruising: 3-0!
In der slotfase kregen de bezoekers de kans om te milderen na een overtreding van Vandenheede. Ex-KSVO speler Amarildo Gjoka nam vanop de stip Dutoit tegenvoets (3-1). In de slotfase was er nog een kans op een 4de doelpunt toen Dutoit uittrapte en Verspeeten slim doorliet voor de instormende Van Herreweghe. Gilles trapte uit een scherpe hoek maar nipt naast.

“When the going gets tough, the tough get going”

Zo behaalde KSVO zijn 1ste driepunter van het seizoen na een sterke collectieve prestatie. Na een niet zo prettige week, met veel verdeelde meningen en de nodige peptalk, stond het getergde KSVO op en balde de noodzakelijke vuisten. Ondanks enkele belangrijke afwezigen, deed iedereen meer dan zijn job. Iedereen vocht voor iedereen en het is duidelijk dat KSVO gisteren de rangen sloot. De vreugde uitbarsting was na de match dan ook enorm! KSVO kan met vertrouwen het vervolg van de competitie aanvatten

Wedstrijdinfo:

KSVO: Dutoit, Coopman, Mulliez, Lekhechine, Vercauteren, Vandenheede (89’ Spileers), Mingiedi, De Buysscher (74’ Van Waeyenberghe), Van Herreweghe, Cambier (68’ Verspeeten) en Heirwegh.

KSK Ronse: Van Brussel, Foucart, Dupire, Botoka (58’ Kouame), Itoua, De Kerf, Falzone (67’ Gjoka), Sylla, Flamant, Rolfes (87’ Dangremont) en Kallo

Doelpunten:

24’ 1-0 Lekhechine (Heirwegh)
49’ 2-0 Cambier (De Buysscher)
80’ 3-0 (Van Herreweghe (Mingiedi)
85’ 3-1 Gjoka (strafschop)

Gele kaarten: Vandenheede, Mingiedi (KSVO), De Kerf, Dupire (KSKR)

Wedstrijdleiding: Ref.: Ghijselincks Rune, AR1: De Meulemeester Stijn, AR2: Lakiere Glenn