Annicq De Zitter  KSVO

In het fraai ogende sportcomplex van De Pinte, trok KSVO op zoek naar zijn eerste punt of punten van het nieuwe seizoen. Thuisploeg FC Merelbeke kon alvast rustig achteroverleunen. Zij misten met 2 opeenvolgende zeges absoluut hun start niet.

Jesse Martens out

Slechts nieuws viel er al te rapen voor aanvang van de match. KSVO moest het immers doen zonder zijn gekwetste kapitein en sterkhouder Jesse Martens. Hij werd vervangen door Casper De Buysscher. Mathias Vercauteren kwam weer in de ploeg voor Van Waeyenberghe. Jochen miste deze week enkele trainingen wegens ziekte. In de spits kreeg Milan Cambier het vertrouwen op de opnieuw fitte Kristof Verspeeten, die op de bank zat, naast Jaan Vanwildemeersch en doelman Sören Dutoit.

1ste helft zonder geschiedenis

Het verhaal van de 1ste helft is bijzonder kort. Beide ploegen bouwden de nodige voorzichtigheid in en zorgden dan ook nog eens voor heel slordige voorzetten. Er was applaus in de 19de minuut voor Viktor en KSVO moest al voor het halfuur wisselen, toen Vercauteren zwaar in botsing kwam met eigen ploegmaat De Buysscher. Mathias moest met een diepe hoofdwonde het veld verlaten. Even later schoot De Rock de 1ste en enige bal van de 1ste helft tussen de palen. Verbrugge kende geen moeite met het te centrale schot. Diezelfde De Rock, had zich vroeg in de 1ste helft al bezeerd aan de enkel en moest op het halfuur ook al worden vervangen. Voor de rest was dit een 1ste helft om zo snel mogelijk te vergeten.

KSVO geeft het simpel weg in 2de helft

KSVO kwam een stuk gretiger uit de kleedkamer. Lekhechine kopte van dichtbij een hoekschop over en Cambier stuurde Heirwegh diep. Die moest nog een mannetje uitkappen en trapte dan op doel. Doelman Maes pakte uit met een knappe redding. Van Waeyenberghe kreeg ruimte om een voorzet te trappen. Coopman trapte die aan de 2de paal hoog over. Net toen men dacht dat KSVO het commando echt had overgenomen, speelde het zelf voor Sinterklaas. Een heel dramatische inspeelpass op het middenveld werd onderschept en plots mocht Straetman alleen op Verbrugge af. Deze verkleinde nog zijn hoek, maar de Merelbeekse spits maakte het beheerst af: 1-0 en de zoveelste koude douche voor KSVO. Onze ploeg was duidelijk van slag en Verbrugge moest met een voetveeg en 2de doelpunt voorkomen op een lage trap van alweer Straetman. Diezelfde spits bleef een gesel voor onze verdediging, want hij trof op een hoekschop de paal. Uitstel was geen afstel, want enkele tellen later, werkte Van Laere aan de 2de paal een strakke voorzet vanop rechts beheerst af (2-0). Trainer Leleu gooide dan maar 2 verse krachten in de strijd, maar dat veranderde niets aan het spelgehalte. De thuisploeg kreeg plots veel countermogelijkheden, maar het was telkens van net-niet. Een kwartier voor affluiten kwam er dan plots weer spanning in de match, toen Verspeeten een voorzet van Waeyenberghe achter doelman Maes devieerde (2-1). Kon KSVO toch nog het tij doen keren? De thuisploeg plooide nu massaal terug maar bleef gevaarlijk op de counter. 1 kans kreeg KSVO nog. Verspeeten trapte een lage voorzet, richting 2de paal, waar de inlopende Cambier een teenlengte te kort kwam om te scoren. Op de counter via Hilal Amine, maakte de thuisploeg het af. Straetman benutte de assist en legde met zijn 2de van de avond de 3-1 eindstand vast.

Tijd om de rangen te sluiten en even te bezinnen

KSVO mist dus duidelijk zijn start met 3 opeenvolgende nederlagen. Was er in de voorbije wedstrijden nog wat te doen over enkele dubieuze beslissingen in ons nadeel, op FC Merelbeke schoot het vooral zichzelf in de voet. Met de komst van KSK Ronse, dat zijn 1ste punten behaalde en op een uur tijd 4 keer scoorde tegen KVK Westhoek, zal het de kopjes moeten leegmaken en toch wel mogen bezinnen…

Wedstrijdgegevens:

KFC Merelbeke: Maes, Van Den Winckel, Rogiers (80’ Verkindere), Ringoet (76’ Hilal Amine), Van Laere, De Ruyver, Lievens, Van der Wilt, Bultheel, De Rock (31’ Mjahed) en Straetman

KSVO: Verbrugge, Coopman, Mulliez, Lekhechine, Vercauteren (33’ Van Waeyenberghe), Vandenheede (68’ Vanwildemeersch), Mingiedi, De Buysscher (68’ Verspeeten), Van Herreweghe, Cambier en Heirwegh.

Doelpunten:

56’ 1-0 Straetman
61’ 2-0 Van Laere
75’ 2-1 Verspeeten (Van Waeyenberghe)
90+4 3-1 Straetman

Gele kaarten: De Buysscher, Lekhechine (KSVO), Van der Wilt, Rogiers en Hilala Amine (KFCM)

Wedstrijdleiding: Ref: Cornelis Arno, AR1: Straetmans Quinten, AR2: Vanderhaegen Nobel
 


Wedstrijd

zaterdag 30/10 om 18u00

RC. Harelbeke

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSV Zwevezele

8

22

2

KVK Ninove

8

20

3

Olsa Brakel

8

19

4

KFC Sparta Petegem

8

18

5

KFC Merelbeke

8

15

5

KVV Zelzate

8

15

7

KSC Lokeren-Temse

8

13

8

FC Gullegem

8

12

9

KRC Gent

8

10

9

RC Harelbeke

8

10

11

KSC Dikkelvenne

8

9

12

RFC Wetteren

8

6

13

KSCT Menen

8

5

14

KVK Westhoek

8

4

15

K.S.V.O

8

3

15

KSK Ronse

8

3

Kalender

30/10

18u00

RC. Harelbeke

-

K.S.V.O.

07/11

14u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

14/11

15u00

KSC Lokeren-Temse

-

K.S.V.O.

20/11

19u30

K.S.V.O.

-

KSCT Menen

28/11

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

03/12

20u00

K.S.V.O.

-

RC. Gent

12/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

19/12

15u00

Olsa Brakel

-

K.S.V.O

Topscorers

1

Lorenzo Heirwegh

2

2

Kristof Verspeeten

1

2

Gilles Van Herreweghe

1

2

Milan Cambier

1

2

Omar Lekhechine

1