Annicq De Zitter  KSVO

Vorige week waren onze beloften competitievrij en wonnen een tussendoortje met 1-6 op het veld van FC Knokke. Voor de 2de competitiematch, stond met KSK Ronse een leuke tegenstander op de affiche.

Match al gespeeld aan de rust

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een top voetbalavond: perfect weertje, prima grasmat en een echte derby als eerste thuismatch.
Maar van een echte match was amper sprake. Het eerste schot op doel was wel van de bezoekers, maar ging hoog over. Voor de rest zou doelman Sören Dutoit wellicht één van de gemakkelijkste matchen uit zijn carrière beleven. Slechts 1 keer kon hij zich opwarmen. Halverwege de 1ste helft, knutselde SK Ronse zowaar een goede aanval in elkaar en Sören moest plat om een bal te klemmen. Voor de rest was het een wedstrijdje éénrichtingsvoetbal. Amper afgetrapt of er volgde een knappe aanval op links, door Arne Lagache tegen de verste paal gedevieerd Enkele tellen later, ontsnapte Moses Willems weer op links, maar zijn knap schot werd door de doelman gered. Ook Tuur Verstichelen waagde zijn kans van op afstand, de bal ging maar net naast. SK Ronse kreeg dan zijn enige kans, maar enkele minuten later, kreeg KSVO eindelijk wat het verdiende. Gianni Sobrie zette voor vanop rechts en Thibo Versmesse tikt slim de 1-0 binnen. En KSVO ging door. Verstichelen zette centraal goed druk, Robin Van Wambeke pikte de vrije bal op en besloot kalm naast de doelman (2-0). Van Wambeke trapte nog een vrije trap nipt naast, maar op slag van rust was de match toch zo goed als gespeeld. Verstichelen stuurde Willems voor de zoveelste keer op pad en die trapte van net buiten het strafschopgebied de 3-0 ruststand tegen de touwen.

Youngsters leggen er in de 2de helft nog 3 in het mandje

Het eerste kwartier na rust was het allemaal wat minder scherp bij KSVO. Na knap stoorwerk van Van Wambeke, kon die de bal van de doelman afsnoepen, maar hij besloot uit een scherpe hoek in het zijnet. Na de eerste wissel schoot de motor echter opnieuw in gang. Jordy Steyaert werd door Thimo Spileers in de diepte gestuurd. HIj liep heel zijn flank af en schoot fraai in de kortste hoek de 4-0 binnen. Twee minuten later glipte Van Wambeke door de buitenspelval en kon alleen foutief worden afgestopt. Rood voor SK Ronse en een vrije trap op een heel interessante plek. Een doelpunt werd het echter niet en de wedstrijd doofde langzaam uit. SK Ronse deed nog een poging om de eer te redden maar werd helemaal uitgeteld door invaller Alin Van Audenhove. Die draaide zich knap vrij in de rechthoek en krulde de bal dan enig mooi in de verste hoek: 5-0. Kort daarna schoot hij nog een wenkende kans net naast. In de slotminuten, kreeg ook de hardwerkende Arne Lagache zijn verdiende doelpuntje. Na een prima doorsteekpas van Owen Delarue, kon hij de bal vanuit een heel scherpe hoek naast de doelman steken: 6-0 en meteen de eindstand na een wedstrijdje éénrichtingsverkeer.
De buren uit Ronse waren ditmaal geen partij voor een gretig KSVO. Opmerkelijk is dat de doelpunten werden gescoord door 6 verschillende spelers en dat ook de assists steeds van een andere speler kwamen. Dit zegt alles over de offensieve kracht van dit jonge KSVO, dat fier mag terugblikken op een collectief sterke prestatie.
Volgende week gaan onze beloften op zoek naar punten in Gullegem.