KSVO weet waar het aan toe is op speeldag 3

Met een verplaatsing naar FC Merelbeke, dat goed op dreef is, probeert KSVO die vervelende nul van de tabel te krijgen. Het wordt alvast geen gezondheidswandeling in De Pinte, want de thuisploeg wil doorgaan op zijn elan en KSVO op 9 punten zetten. Kan onze ploeg na toch wat tegenslagen de rug rechten?

KFC Merelbeke wil dit seizoen niet in de problemen komen

KFC Merelbeke, is het resultaat van een fusie tussen Vlug en Vrij Merelbeke, Union Merelbeke en Sporting Merelbeke in 1988. De ploeg startte met het stamnummer 3551 van VV Merelbeke onder de naam FusieClub Merelbeke. De clubkleuren werden geel en blauw en de ploeg startte in 3de Provinciale. Tussen 1992 en 1994, speelde de ploeg 2 keer opeenvolgend kampioen, maar de ploeg kan zich niet handhaven in de hoogste provinciale reeks, met een degradatie tot gevolg. Na enkele jaren “liftploeg” te hebben gespeeld tussen 1ste en 2de provinciale, wist men in 2016 na 2 opeenvolgende titels voor het eerst op te klimmen naar het nationale voetbal. De ploeg mocht aantreden in de 3de amateurklasse behaalde daar in zijn 3de seizoen een nieuwe titel. Toen het seizoen 2019-2020 door de Coronacrisis werd stilgelegd, stond FC Merelbeke op de 14de plaats. Dit seizoen startte de fusieclub alvast heel sterk en wil in de eerste plaats een probleemloos seizoen draaien en af en toe eens uitpakken met een stunt.
Vanaf het seizoen 2018-2019 speelt de club zijn thuiswedstrijden niet langer meer in Merelbeke zelf, maar in de moderne accommodatie van JV De Pinte in de Moerkensheide.

Weerzien met Klaas De Rock

3de keer, goede keer? Na de 0 op 6, rijzen er toch onvermijdelijk wat twijfels binnen het KSVO-huishouden. Met een verplaatsing naar FC Merelbeke in het vooruitzicht, zal trainer Leleu zijn manschappen ongetwijfeld op scherp zetten. Merelbeke kende een sterke start met 2 opeenvolgende zeges en 6 gescoorde doelpunten. Merkwaardig is, dat die doelpunten kwamen van 6 verschillende voeten of hoofden. Dat betekent, dat het gevaar van alle kanten kan komen bij onze tegenstander. KSVO kan daar momenteel slechts 1 doelpuntje tegenover zetten… Toch is er nog geen reden tot paniek, maar wel een reden om er keihard voor te werken. Klaas De Rock, gewezen speler van KSVO en nu aan de slag in Merelbeke, kent Stefan Leleu en zijn werkwijze nog: “Tegen een ex-club spelen is altijd speciaal”, laat de spits noteren in de krant. “Binnen hun spelersgroep is er de voorbije jaren wel al een en ander veranderd. Het bestuur en coach Stefan Leleu ken ik wel nog. Het is zeker een wedstrijd waar ik al eventjes naar uitkijk, maar die match zal echter niet alleen bij mij aangekruist staan. Oudenaarde verloor nogal verrassend al twee keer. Ik ken Stefan lang genoeg om te weten dat hij zeker niet met 0 op 9 wil beginnen. Er zit al wat druk op de ketel, dus verwacht ik dat hij Oudenaarde messcherp aan de aftrap zal brengen.”

Stefan Leleu: “Het geluk moeten we zelf afdwingen”

Stefan Leleu zélf, lichtte FC Merelbeke ook al door. “Merelbeke is inderdaad goed op dreef en goed gestart met 2 opeenvolgende zeges. Zij beschikken over veel snelheid vooraan en een sterk blok achteraan. Dat maakt van dit FC Merelbeke een solide elftal. Zij spelen op de velden in De Pinte,” zegt de trainer, die dus een oude bekende terugziet. “We zien Klaas De Rock terug en we weten dat hij altijd een speler is die je in de gaten moet houden. Met Straetmans, ex-speler van Sporting Lokeren, haalden ze tevens een serieuze versterking binnen gehaald.”
Iedereen weet wat er voor Oudenaarde op het spel staat. “Wij moeten onze rug rechten na de vorige wedstrijden. Natuurlijk kruipen die 2 opeenvolgende verlieswedstrijden in de kleren en in het hoofd. Mijn spelers werken echter hard en met veel goesting op training. Nu moeten ze dit kunnen doortrekken en 100% geconcentreerd toeleven naar de wedstrijd en het laken naar onze kant toetrekken.”
KSVO heeft na de 2 voorbije matchen wel reden tot klagen over scheidsrechterlijke beslissingen, voortgaande op wat de wedstrijdbeelden leren. “Klopt”, zegt Stefan Leleu, “maar we kunnen en moeten daar niet blijven bij stilstaan. Er zijn periodes zoals deze, dat het niet 100% meezit. Maar uiteindelijk moeten we dat geluk ook natuurlijk zelf wel afdwingen.”

Spelersinfo:

Op Mano Decuypere na, is iedereen wedstrijdfit.

Het verleden:

Vorig jaar waren er omwille van de Covid-19 geen matchen tussen KSVO en FC Merelbeke. Het jaar daarvoor, werd de terugmatch in De Pinte ook al gecanceld wegens de gezondheidscrisis. In de heenmatch werd het een spectaculaire 4-3 zege voor KSVO. Onze ploeg, toen nog gecoacht door Stijn Meert, kwam 2-0 voor, maar nog voor het halfuur sloeg Merelbeke onverbiddelijk terug. KSVO zou nog 2 keer scoren voor de rust, waardoor werd gewisseld met een 4-2 tussenstand. In de 2de helft zetten de bezoekers alles op alles, maar kwamen uiteindelijk niet meer verder dan de aansluitingstreffer.
2 seizoenen daarvoor, kan KSVO in de Croky Cup pas doorstoten naar de volgende ronde via strafschoppen. Het stond 1-1 na de reguliere speeltijd.
 


Wedstrijd

zaterdag 30/10 om 18u00

RC. Harelbeke

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KSV Zwevezele

8

22

2

KVK Ninove

8

20

3

Olsa Brakel

8

19

4

KFC Sparta Petegem

8

18

5

KFC Merelbeke

8

15

5

KVV Zelzate

8

15

7

KSC Lokeren-Temse

8

13

8

FC Gullegem

8

12

9

KRC Gent

8

10

9

RC Harelbeke

8

10

11

KSC Dikkelvenne

8

9

12

RFC Wetteren

8

6

13

KSCT Menen

8

5

14

KVK Westhoek

8

4

15

K.S.V.O

8

3

15

KSK Ronse

8

3

Kalender

30/10

18u00

RC. Harelbeke

-

K.S.V.O.

07/11

14u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

14/11

15u00

KSC Lokeren-Temse

-

K.S.V.O.

20/11

19u30

K.S.V.O.

-

KSCT Menen

28/11

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

03/12

20u00

K.S.V.O.

-

RC. Gent

12/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

19/12

15u00

Olsa Brakel

-

K.S.V.O

Topscorers

1

Lorenzo Heirwegh

2

2

Kristof Verspeeten

1

2

Gilles Van Herreweghe

1

2

Milan Cambier

1

2

Omar Lekhechine

1