Na het woord van de voorzitter en de kapitein van de ploeg, mag ook het nieuwjaarwoord van de trainer niet ontbreken. Ook Stefan Leleu geeft zijn mening over de huidige sportieve en extra sportieve situatie. En het blijft ook koffiedik kijken of deze nu al fors geamputeerde competitie verder nog een “normaal” verloop zal kennen…

Stefan, hoe verwerkt onze spelersgroep deze zoveelste gedwongen stop?

“Ik merk op dat de laatste weken verschillende spelers snakken om terug te kunnen samen trainen en wedstrijden betwisten.”

Op welke manier onderhouden ze nu in de winter hun conditie, de vorige keren was het zomer en vakantieperiode?

“Er werden de laatste keer géén specifieke programma’s rond looptrainingen meer doorgestuurd naar mijn spelers. Ze kregen wel een leidraad mee, zodat ze wel blijven bewegen. Niet meer eenzijdig lopen, maar ook andere sporten moeten ze kunnen beoefenen, zoals fietsen, Mountainbike, padel en zwemmen.”

Op welke manier had je de voorbije weken contact met je spelersgroep?

“We hebben een WhatsApp-groep, waarin we blijven communiceren. Tevens volgen we de geleverde prestaties van onze groep op via de strava-app, en geven we hier en daar wat commentaar. Tenslotte hebben we via online meetings de meeste van onze spelers een drietal keer gesproken. Maar het blijft wel moeilijk om met iedereen contact te houden zoals we dit wel zouden willen!”

Onze voorzitter ziet om begrijpelijke redenen (geen inkomsten uit tickets of opbrengsten uit kantine) de competitie liever niet hervatten. Maar hoe sta jij daar tegenover als trainer met een waarschijnlijk heel hongerige spelersgroep?

“Ik ben natuurlijk een trainer-coach die tevens meedenkt met de club en kan onze voorzitter 200% volgen in zijn visie. Ik wil niets liever dan zo snel mogelijk op een veilige manier te starten, net zoals mijn spelersgroep dit zou willen. Maar zonder inkomsten kunnen er ook geen uitgaven zijn!”

Dit seizoen is nog maar 4 weken ver en we zitten al aan de winterstop. Een periode waarin normaal al wordt gesproken over contractverlengingen, maar in deze groep zitten liefst 11 nieuwkomers! Hoe moeilijk wordt dat om met spelers, die nog niet echt de kans hadden om zich te bewijzen, te onderhandelen?

“Het is natuurlijk niet zo evident om nu met spelers te praten en hun een sportief perspectief te bieden. Wat staat er ons nog te wachten en hoe en wanneer kan er herstart worden? Hoe zwaar heeft corona ingehakt op het budget? Vele onbeantwoorde vragen. Wel is het zo, dat we in gesprek zijn met onze spelers en hopen om deze allemaal te verlengen.”

Hoe zwaar hakt Corona in op uw leven?

“Voor mij is het zo, dat ik altijd heb mogen verder blijven werken professioneel. Zodat de structuur in mijn dagelijks leven verder is blijven lopen zoals voorheen. Natuurlijk is daarnaast de grote brok voetbal weggevallen en hebben we ons bezig gehouden met wat meer te sporten als voorheen.”

Stefan, wat zijn uw nieuwjaarswensen?

“Ik hoop dat iedereen mag gezond blijven en dat we snel terug kunnen genieten van het normale leven op een normale manier!”