KSV Oudenaarde hoopt binnen enkele jaren in een gloednieuw stadion langs de Eindrieskaai te kunnen voetballen. De bal ligt nu in het kamp van het stadsbestuur, dat van de voetbalclub een gedetailleerd stedenbouwkundig plan in handen kreeg. Al jaren is het bestuur van KSVO vragende partij voor een nieuw stadion. Het huidige complex aan de Prins Leopoldstraat voldoet nog amper aan de veiligheidsnormen. De voorbije jaren werden tal van denkpistes bewandeld, maar het vinden van een geschikte locatie was telkens het struikelblok. Zo was sprake van het bouwen van een stadion op de terreinen van de Kompas Camping, werd gekeken naar een braakliggend stuk industriegrond achter de gebouwen van Santens, langs de Schelde of werd ook even gedacht aan het afbreken van de huidige accommodatie om dan op dezelfde plaats een nieuw stadion te bouwen. Maar geen enkele van deze opties bleek om uiteenlopende redenen realiseerbaar.
2000 zitplaatsen
Het bestuur van KSV Oudenaarde heeft een dossier klaar voor de bouw van een nieuw stadion met minimum tweeduizend zitplaatsen op het rugbyterrein aan de Eindrieskaai langs de Schelde. Aan dit project hangt naar verluidt een prijskaartje van ongeveer 550.000 euro.
“Deze locatie biedt niets dan voordelen”, benadrukt Luc Tsjoen, voorzitter van KSV Oudenaarde. “De stad is al eigenaar van de gronden en moet dus niet extra investeren. Industriegrond gaat niet verloren aan recreatiegebied en we bezorgen niemand hinder. Het rugby zou kunnen verhuizen naar het huidige B-terrein, wat ook voor deze sportclub een verbetering zou zijn. Bedoeling is voorts dat de atletiekpiste op het huidige stadion behouden blijft.”
De investering voor een nieuw stadion moet volledig door de stad Oudenaarde gedragen worden.
“Onze club is financieel gezond, maar we kunnen ons geen leningen permitteren”, zegt Luc Tsjoen. “We blijven de ambitie hebben om naar tweede nationale te promoveren, maar voorlopig is ook dat financieel niet haalbaar. Met een nieuw stadion is deze ambitie gemakkelijker te realiseren”.
Betonrot
“De huidige accommodatie is zowat 70 jaar oud en op verschillende plaatsen stellen we betonrot vast. Het stadsbestuur moet nu zijn verantwoordelijkheid opnemen, want de kans bestaat dat het huidige stadion om veiligheidsredenen niet meer mag gebruikt worden. Als dat gebeurt, is het gedaan met voetbal in Oudenaarde. Ik hoop dat alle Oudenaardse politici dit beseffen. Het stadsbestuur heeft nu een perfect realiseerbaar plan in handen en excuses zijn er niet meer. Het moet nu stoppen met rond de pot te draaien. We hopen binnen enkele jaren in het nieuwe stadion te kunnen spelen”.
(Artikel: HNB)