Morgenavond kijken KSK Ronse en eeuwig rivaal KSV Oudenaarde elkaar in de ogen. Beide ploegen hebben grote ambities, maar na 2 speeldagen is het enkel KSVO die deze voorlopig waarmaakt. De Hermes-zonen zullen er zeker op gebrand zijn om KSVO opzij te zetten om zo de slechte start door te spoelen

Tevredenheid, maar geen euforie bij KSVO

Het was kort genieten na de knappe zege op FC Gullegem. De spelers bezorgden voorzitter Kurt Vandeputte een mooi verjaardagsgeschenk en Sören Dutoit blijkt een geluksbrenger te zijn voor de ploeg. Net zoals vorige week tegen Menen, was de revaliderende doelman ook nu aanwezig om zijn ploeg de maat te zien nemen van FC Gullegem. Voor een Oudenaardse start met 6 op 6, moeten we al terug gaan tot het seizoen 2005-2006, toen KSVO in bevordering kampioen speelde en het dat seizoen begon met 15 op15! KSVO heeft de goede flow te pakken en trekt met veel vertrouwen naar Ronse, waar we toch al mogen spreken van een absolute topmatch tussen wat 2 smaakmakers van deze competitie moeten worden. Euforie na de 6 op 6 en gedeelde 1ste plaats is niet echt op zijn plaats, net zoals we ons zouden blindstaren op de 1 op 6, die SK Ronse pakte. Als je dat doet, dan doe je aan scorebordjournalistiek en dat is niet aan de orde. SK Ronse beschikt immers gewoon over een ijzersterk team, dat maar al te goed beseft dat verliezen tegen KSVO uit den boze is. Niet alleen omwille van het puntenverlies met een mogelijke kloof van 8 punten, maar zeker omwille van het prestige. KSVO en ‘EsKaa’ willen immers persé DE ploeg van de Vlaamse Ardennen zijn. We mogen ons dus verwachten aan een geladen derby, om het met een cliché uit te drukken.

Op 5 minuten van de hoogste amateurklasse

KSK Ronse ontstond uit een succesvolle fusie eind de jaren 80 van de vorige eeuw. ASSA en Club Ronse, de twee trotse, maar vergane gloriën uit Ronse waren diep in de provinciale reeksen verzeild. Toenmalig burgemeester en bezieler Orphale Crucke stak met succes zijn schouders onder het nieuwe fusieproject. De fusieclub behield het stamnummer 38 van ASSA. Onder regie van Francky Dury, promoveerde SK 2 jaar na elkaar van 2de provinciale naar 4de klasse. Halverwege, in 1ste provinciale, kwamen ze het zwalpende KSVO tegen. Ronse won beide derby’s en de ploeg klom in no-time uit het dal naar Bevordering. Na daar enkele seizoenen te hebben uitgerust, kwam het opnieuw KSVO tegen. Ondertussen waaide er bij immers KSVO ook een nieuwe wind, zij het wel zonder fusie. KSVO forceerde na 1 jaar vagevuur in 2de provinciale op twee seizoenen tijd de poort naar het nationale voetbal, waar het SK eindelijk nog eens tegenkwam. Ronse behaalde opnieuw 2 titels op rij en mocht bij aanvang van dit millennium aantreden in 2de klasse. Daar zou het 6 seizoenen blijven. In 2007 volgde voor het eerste een degradatie voor de Hermes-boys, maar in 3de klasse - waar KSVO ondertussen ook was verzeild - speelden ze meteen kampioen. Maar na 2 nieuwe seizoenen 2de klasse, was het sprookje uit en volgden enkele wisselvallige jaren. Na 3 seizoenen middenmoot, moest de ploeg na afloop van het seizoen 2013-2014 terug naar bevordering. In 2016-2017 mocht de ploeg via eindronde naar de ondertussen opgerichte 2de amateurklasse. In het seizoen 2018-2019, miste het in de slotfase de finale voor promotie. Na een 0-1 zege op Visé, verloor het de terugmatch in eigen huis met 1-2. Het fatale doelpunt viel kort voor het einde van de match. Vorig seizoen stond de ploeg op de 3de plaats bij het voortijdig stopzetten van de competitie.

Jonge en technisch onderlegde groep

De kern onderging in het tussenseizoen een ware metamorfose, met liefst 15 nieuwkomers. De ploeg is jong en zoals steeds met een stevige Franse inslag. Trainer is sinds eind 2019 Sam Goethals, die de ploeg na een mindere heenronde terug op de rails kreeg.
“Van de waarde van dit SK Ronse weten we voorlopig heel weinig,” zegt Stefan Leleu. “Wel dat ze beschikken over een jonge groep, met veel technisch onderlegde spelers. Zij trainen 2 dagen in de week 2 keer op kunstgras. SK Ronse beschikt sinds dit seizoen immers over een kunstgrasveld en dat zal hen op termijn zeker een voordeel geven. Ronse zal er zeker op gebrand liggen om de 3 punten thuis te houden. Voor ons is het de 3de wedstrijd in 1 week en na Gullegem terug op kunstgras. Dat ga je als speler ongetwijfeld voelen, zeker omdat naast dit voetbalprogramma, onze spelers toch ook nog in de weer zijn voor hun werk of studies. Maar anderzijds is er natuurlijk wel een goed gevoel na onze 2 goede prestaties en de 6 op 6. Wij zijn er op uit om in een derby minstens een punt te pakken.”

Spelersinfo:

De dag na de zege op FC Gullegem, nam KSVO een rustige recuperatietraining. Jelle Belmans heeft samen met de bankzitters wel een doorgedreven training achter de rug. Als hij vandaag geen reactie ondervindt, komt hij zaterdag in aanmerking voor een selectie. Jaan Vanwildemeersch heeft groen licht gekregen en mag vanaf vanavond de groepstraining hervatten. Mathias Vercauteren zal pas volgende week voluit kunnen trainen. Lorenzo Heirwegh is na de match van woensdag onzeker.

Vorige confrontaties:

Sinds de terugkeer van KSVO naar het nationale voetbal, speelde KSVO 5 keer op het veld van SK Ronse en kon daar slechts 1 keer gelijkspelen. In het seizoen 2007-2008 scoorde Jelle Delie in de 94ste minuut de gelijkmaker. Stefan Leleu was toen nog speler bij KSVO. In de overige 4 confrontaties, kon KSVO zelfs geen enkele keer winnen en zelfs geen enkele keer scoren…

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2020-2021 2de Nationale VFV A: speeldag 3
Wedstrijd: KSK RONSE (00038) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zaterdag 3 oktober 2020 om 20h00
Plaats: O. Cruckestadion – Terrein 1 Kunstgras
Adres: Leuzesesteenweg 241 - 9600 Ronse
Wedstrijdleiding: De Couvreur Hannes - Borremans Maxime - Verheye Tom


Wedstrijd

zaterdag 13/02 om 20u00

KSC DIKKELVENNE

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

KVK Ninove

4

12

2

KRC Gent

4

8

3

K.S.V.O

4

7

4

KFC Sparta Petegem

3

6

4

RC Harelbeke

4

6

4

KSC Dikkelvenne

4

6

4

KFC Merelbeke

4

6

8

KSC Lokeren-Temse

3

5

8

Olsa Brakel

3

5

10

KSV Zwevezele

3

4

11

KVV Zelzate

3

3

12

KSK Ronse

4

2

12

RFC Wetteren

4

2

14

KSCT Menen

3

1

14

KVK Westhoek

4

1

14

FC Gullegem

4

1

Kalender

13/02

20u00

KSC DIKKELVENNE

K.S.V.O.

Topscorers

1

Kristof Verspeeten

3

2

Jochen Van Waeyenberghe

2

3

Jesse Martens

1

3

Jelle Belmans

1

3

Lorenzo Heirwegh

1

3

Olivier Verstraete

1