We zijn eind september en pas nu mocht KSVO beginnen aan zijn 2de campagne in de 2de amateurklasse. Tegenstander KSCT Menen had al een wedstrijd in de benen. KSVO daarentegen, moest het de voorbije anderhalve week stellen zonder match en zonder training. Het was ook al geleden van het seizoen 2010-2011 dat onze ploeg nog eens een openingsmatch kon winnen. Hoogstraten VV werd toen naar huis gestuurd met een 3-1 nederlaag. Kon KSVO een eind maken aan die traditie? Vertrouwde namen aan de aftrap Sören Dutoit kwam zijn ploegmakkers alvast een hart onder de riem steken. De revaliderende doelman zag eigenlijk geen verrassingen in het elftal van KSVO. Jelle Belmans, Mathias Vercauteren en Jaan Vanwildemeersch zijn er wegens kwetsuren nog niet bij en Milan Cambier vertoeft nog steeds in het buitenland. Nathan Mingiedi speelde centraal op het middenveld en Gilles Van Herreweghe mocht opnieuw plaats nemen op de rechtsback. KSVO karig beloond in 1ste helft De wedstrijd begon vrij voorspelbaar: KSVO eiste het balbezit op, Menen leunde achterover. Die aanpak loonde niet voor de bezoekers, want KSVO kwam al vroeg op voorsprong. Na een 1ste waarschuwing op rechts via Heirwegh, werd een nieuwe voorzet van Lorenzo afgeslagen. Verstraete recupereerde de bal en stak listig door tot bij de in zijn rug weg spurtende Martens. Die vond met de perfecte voorzet aan de 1ste paal de inlopende Verspeeten, die simpel de 1-0 binnenduwde. Een droomstart voor KSVO, maar de bezoekers bleven in hun egelstelling, loerend op die kans. Van Waeyenberghe had er erg veel zin in en hij zag zijn scherp voorzetschot maar nipt naast de verste paal buiten gaan. De tandem van Waeyenberghe-Martens op links en Van Herreweghe-Heirwegh op rechts, zorgden voor snelheid en dreiging vanop de flanken, maar centraal bij KSC Menen, werd weinig weggeven. Op een doorsteek van Verstraete, kwam Heirwegh net te kort. Doelman Degruyter was een fractie eerder op de bal. Aan de overkant kregen de bezoekers geen aanval in elkaar geknutseld en Mahau probeerde het dan maar uit de 2de lijn. Doelman Verbrugge had een heel goede redding in huis. KSVO bleef maar de aanval zoeken, maar echte kansen leverde dat niet meer op. Olivier Verstraete claimde wel nog een strafschop na een tackle en een mogelijke handsbal. Scheidsrechter Tom Stevens, die al 4 maal geel had getrokken voor de bezoekers, wuifde het Oudenaardse protest weg. Rusten werd gedaan met een 1-0 tussenstand, waarin een dominant KSVO te weinig loon naar werk kreeg. KSVO toont weerbaarheid na slappe start 2de helft 'Als je het zelf laat liggen, dan kan het doelpunt wel eens aan de overkant vallen,' is een afgezaagd cliché. Was de koffie aan de pauze niet straf genoeg? Of waren onze spelers ingedommeld in de kleedkamer na een sterke 1ste helft? Feit is dat ze bij de aanvang absoluut niet bij de les waren en de bezoekers uit de grensstad plots wel massaal in de aanval trokken. Er viel al vroeg een vrije trap op een niet onaardige plek en Mahau trapte hard op doel. Verbrugge had gelukkig alweer een knappe redding in huis. De gerecupereerde bal kwam - al dan niet aangeschoten - tegen de arm van Vandenheede terecht en de ref wees naar de stip. Markiewicz trapte de strafschop beheerst tegen de touwen (1-1). Al het goede van de 1ste helft was op 5 minuten weg. Kon KSVO zich herpakken? De bezoekers geloofden er in en het spel werd wat bitsiger. Van Herreweghe bediende Heirwegh, die verrassend op doel trapte. Het schot ging maar nipt over de kruising. Halverwege de 2de helft zou de wedstrijd dan definitief kantelen in Oudenaards voordeel. Diakhaby pakte na een overduidelijke trekfout zijn 2de geel en de bezoekers moesten met een numerieke minderheid verder. Van Herreweghe zag zijn kopbal via de lat overgaan, maar even later was het dan toch raak. Na een mooie dubbelpass met Verstraete, rondde Verspeeten beheerst, buitenkant rechts, af (2-1). Nauwelijks bekomen van dat 2de doelpunt, of de bezoekers incasseerden een nieuwe mokerslag. Verstraete spurtte weg op rechts en zijn voorzet werd aan de strafschopstip eerst gemist door Verspeeten. Martens was echter goed gevolgd en schoot meteen op doel. De botsende bal werd nog afgeweerd door doelman Degruyter, maar Verspeeten prikte de rebound tegen de netten: 3-1 en boeken toe. KSVO controleerde nu rustig en de bezoekers konden geen vuist meer maken. Verstraeten, Verspeeten en Vandenheede kregen hun verdiende applausvervanging, maar het was Van Waeyenberghe, die de kers op de taart zette. Hij begon aan een rush, zette een duo tegenstanders in de wind en haalde dan de trekker over. Zijn diagonaal schot, strandde diep in de verste benedenhoek (4-1). Mingiedi infiltreerde knap en stak door tot bij Heirwegh. Lorenzo wou natuurlijk ook graag zijn doelpuntje meepikken, maar trapte iets te zelfzuchtig uit een scherpe hoek in het zijnet. Nauwelijks tijd om na te genieten Uitblinkers genoeg bij KSVO en een deugddoende zege in een openingsmatch. Die traditie is dus eindelijk doorbroken. Na de match gaf trainer Verriest toe dat KSVO de meer dan verdiende winnaar was, maar loofde de sterke openingsfase van zijn team na de rust. Stefan Leleu was dan juist niet tevreden met de het concentratieverlies bij aanvang van de 2de helft, maar zag zijn ploeg de rug rechten en verdiend de punten aan huis houden. Veel tijd om na te genieten is er niet, want woensdag wacht op het kunstgras van FC Gullegem een zware dobber. De ploeg van Lauden Hugelier, Rodrigue Dutoit en Dempsey Vervaecke verloor bij de nu verrassende leider Ninove met 1-0. Wedstrijdinfo: KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Mulliez, Lekhechine, Van Waeyenberghe, Vandenheede (81’ Gheeraert), Mingiedi, Olivier Verstraete (78’ Decuypere), Martens, Heirwegh en Verspeeten (85’ Janssens) KSCT Menen: Degruyter, Diaby, Ben Mansour, Merchiers, Musenge Kapumbu, Diakhaby, Harinck, Markiewicz (60’ Glenn Verstraete), Sucaet (46’ Buyssens), Sané en Mahau (86’ Dumont) Doelpunten: 6’ 1-0 Verspeeten (Martens) 49’ 1-1 Markiewicz (strafschop) 67’ 2-1 Verspeeten (O. Verstraete 71’ 3-1 Verspeeten (Martens) 84’ 4-1 Van Waeyenberghe Gele kaarten: Merchiers, Diakhaby, Harinck, Diaby, Musenge (KSCT Menen), Lekhechine, Mulliez en Van Herreweghe (KSVO) Rode kaart: Diakhaby (2 x geel) Wedstrijdleiding: Ref.: Stevens Tom; AR1: Dewyn Benjamin; AR2: Sanders Thomas