KSVO trok zondagnamiddag naar de Brusselse rand. Het moest voorbij FC Ganshoren om de volgende ronde van de Croky Cup te bereiken en zo voor een leuke affiche tegen FCV Dender EH te zorgen. Onze tegenstander stond vorig seizoen op de 1ste plaats in de 3de amateurreeks en werd door het vroegtijdig stopzetten van de competitie uitgeroepen tot reekskampioen. Dit kon dus een serieuze waardemeter worden tegen een reeksgenoot.

Dodelijke counters

Kristof Verspeeten was wedstrijdfit en stond in de spits. Achteraan moest Jordy Janssens Nicolas Mulliez vervangen die afhaakte. Jelle Belmans, Jaan Vanwildemeersch en Mathias Vercauteren recupereren nog van hun blessures en Milan Cambier zit nog even in het buitenland. Zonnig en gezellig sfeertje in de groene long van Brussel, maar de kwaliteit van het veld liet toch wat te wensen over.
KSVO nam onmiddellijk het initiatief, maar werd bij de eerste counter van de thuisploeg bijna meteen afgestraft. Kumba ging er als de bliksem van door maar schoot uit wenkende positie overhaastig over doel. De toon was meteen gezet en de naam ‘Kumba’ zal nog vaak opduiken in dit verslag. Even later een mooie actie op rechts en Kumba knikte de voorzet van dichtbij op doelman Verbrugge, die uitpakte met een heel knappe redding. De bal viel voor de voeten van Camara, die verschroeiend uithaalde. Onze doelman pakte echter alweer uit met een uitstekende save. Van een studieronde was absoluut geen sprake en aan de overzijde forceerde KSVO een handvol hoekschoppen. Op 1 daarvan, werd de achterwaartse kopbal van Lekhechine op de lijn weggehaald. Aan de overkant meteen weer dreiging na een hoekschop maar zowel Camara als Suarez, zagen hun schot stranden ergens in het benenbos. Aan de overkant had doelman Suederick het bijzonder moeilijk op een terugspeelbal. Door de slechte staat van het veld, botste de bal van zijn voet, maar Verspeeten kon niet profiteren. Kumba trok nog eens een bres door de Oudenaardse verdediging en zag zijn gekruist schot nipt naast gaan. Van Waeyenberghe haalde na een knappe combinatie met Verstraete en Martens de achterlijn. De deviatie van Verspeeten op de voorzet van Jochen miste de nodige kracht om doelman Suederick te verontrusten. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen, mede door de verschillende speelstijlen die beide ploegen hanteerden. Ganshoren speelde vrij ‘direct’ voetbal, terwijl KSVO het eerder combinerend deed. Tegen een goed georganiseerde thuisploeg was het heel moeilijk om een bres te vinden in de verdediging. Even later was KSVO er heel dichtbij, nadat Lekhechine Heirwegh bediende. Deze stuurde een strakke voorzet naar de 2de paal. Martens kon er glijdend maar half bij en zag de bal naast gaan. Aan de overkant pakte alweer Kumba uit met een verrassend schot. Verbrugge haalde de bal knap uit de benedenhoek. Op die hoekschop kopte Kumba de 1-0 tegen de touwen. Nauwelijks bekomen, of KSVO stond al op een dubbele achterstand, na een vlotte en snelle combinatie op links. De voorzet van Camara werd door uitblinker Kumba beheerst tegen de touwen geprikt (2-0). De vraag was, of KSVO deze mentale tik nog zou boven komen. Het probeerde nog voor de rust de aansluitingstreffer te maken, maar het was weer die duivelse Kumba die op avontuur trok. Oog in oog met Verbrugge, schoot hij uit een schuine hoek onbeheerst over.

Wedstrijd na een uur gespeeld

Werk aan de winkel voor trainer Leleu om de neerhangende kopjes terug naar omhoog te krijgen en na de rust zo vlug mogelijk opnieuw in de wedstrijd te komen. Toch meteen Oudenaards doelgevaar na een combinatie tussen Van Herreweghe en Heirweg. Het schot van Verstraete werd nog tijdig afgeblokt. Aan de overkant was het weer Kumba die voor paniek zorgde. KSVO probeerde, maar er zat te weinig creativiteit in de ploeg om doelman Suederick te verontrusten. Uiteindelijk beleefde hij een rustige namiddag. Aan de overkant sneed Otu door het hart van de Oudenaardse verdediging en legde de bal netjes in de verste hoek: 3-0 en boeken toe. Suarez wou meteen voor een 4de doelpunt gaan, maar gelukkig stond Verbrugge goed te keepen. Verder dan wat hoekschoppen kwam KSVO niet. Aan de overzijde benutten de spitsen van de thuisploeg gretig de geboden ruimte. Na alweer een snelle counter, was het nu de beurt aan Van Der Vennet om op wandel te gaan. Ook hij legde de bal in de verste hoek (4-0). Voor KSVO bleef het nu zaak om geen doelpunten meer te slikken en toch op zoek te gaan naar de eerredder. Pas in de laatste minuut moest doelman Suederick een eerste save verrichten op een schot uit een vrij scherpe hoek van Heirwegh.

Competitie start komende zaterdag op Gullegem

FC Ganshoren gaat verdiend naar de volgende ronde tegen een ontgoochelend KSVO. Was het omdat onze ploeg voor het eerst optrad in de volledig witte outfit, dat ze elkaar niet goed vonden? Het komt er nu op aan om na deze collectieve off-day de neuzen in de zelfde richting te laten wijzen voor de match van komende zaterdag op het veld van FC Gullegem. Ook zij gingen zwaar onderuit met 3-0 tegen SK Londerzeel. De match van komende zaterdag wordt er meteen 1 waarin 2 ploegen iets recht te zetten hebben…

Wedstrijdinfo:

FC Ganshoren: Suederick, Coet, Timmermans, Arrivas, Sarkic, Camara (87’ Yrnard), Van Der Vennet, Lo Giudice (78’ Kinzumbi), Otu, Suarez en Kumba (77’ Nendaka)

KSVO: Gillian Verbrugge, Gilles Van Herreweghe, Jordy Janssens (84’ Gheeraert), Omar Lekhechine, Jochen Van Waeyenberghe (70’ Mano Decuypere), Robbe Vandenheede, Nathan Mingiedi, Jesse Martens, Lorenzo Heirwegh, Olivier Verstraete en Kristof Verspeeten (89’ Casper De Buysscher)

Doelpunten:

35’ 1-0 Kumba
37’ 2-0 Kumba
65’ 3-0 Otu
81’ 4-0 Van Der Vennet

Gele kaarten: Kumba, Camara Kinzumbi en Lekhechine (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Michael Massaki; AR1: Shkumbin Raci; AR2: Luciano Presburgo