KSVO ontving deze avond RFC Knokke, ploeg die in principe in de vorige campagne de titel kon behalen op het veld van Oudenaarde. Covid-19 dacht er anders over, de kunstploeg werd als terechte kampioen uitgeroepen in de onafgewerkte competitie.

Hoog tempo, maar weinig doelgevaar

Bij KSVO werd wat geëxperimenteerd en kregen enkele jongens, die sukkelen met kwaaltjes, rust. Belmans en Vanwildemeersch zijn nog even out. Met Verspeeten en Van Waeyenberghe werd geen risico genomen. Ook Vercauteren is er nog niet bij. Positief nieuws ontvingen we van de jonge Ewoud De Preester, die vorige week na de ongelukkige botsing met doelman Van Gerven een ribletsel opliep. Hij zou volgende week normaal gezien opnieuw kunnen trainen.
Doelman Van Gerven bleef de ganse match in het doel staan en kon zo ritme opdoen. Janssens was gelegenheidslinksachter en centraal op het middenveld kregen Nicolas Gheeraert, Ruben Mussche en Casper De Buysscher hun kans. Heirwegh moest net als het laatste half uur tegen SC Hoegaarden depanneren als diepe spits. Decuypere was rechterflankaanvaller.
Knokke duwde in de aanvangsfase het gaspedaal in en het was aanpassen en oppassen voor KSVO. Akhtakhanov trapte van heel dichtbij over doel. Gaandeweg begon KSVO zijn voet te zetten naast die van de kampioenen van vorig seizoen. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Op het kwartier werd Mariën vrijgespeeld in de zestienmeter van KSVO en had goed gekeken naar het doelpunt Van Jérémy Doku. Ook hij draaide de bal met veel gevoel tegen de verste binnenkant van het zijnet (0-1). Ondanks het weinige doelgevaar bleef de wedstrijd aangenaam om volgen, omdat er aan een vrij hoog tempo werd gespeeld. De beste kans voor de rust was voor de jonge De Buysscher. Hij recupereerde de bal op het middenveld en trok alleen op doelman Dhoest af. Het Brugse jeugdproduct hield met een uitstekende reflex zijn netten ongeschonden.
Verstraete en Vandenheede kwam na de rust in de ploeg en de wedstrijd was nu perfect in evenwicht. Knokke probeerde het vooral via zijn snelle winger Kyeremeh. De ingevallen Binst kopte een wenkende kans pal op Van Gerven en aan de overkant zag Decuypere, vrijgespeeld na een vlotte aanval via Mingiedi en Verstraete, zijn schot stranden in de armen van Dhoest. Binst probeerde vanop afstand de ver uit zijn doel staande Van Gerven te verrassen, maar de bal ging naast. Een kwartier voor het einde viel de 2de bezoekende treffer. De Wilde trok voor en Mulliez, in het nauw gedreven door Binst, scoorde ongelukkig tegen eigen ploeg (0-2). Even later hield Van Gerven met een knappe voetveeg Binst van een treffer. De slotfase werd nog spannend toen doelman Dhoest een vrije trap van Martens verkeerd inschatte en Lekhechine de 1-2 binnenliep. De jonge Lagache kreeg ook nog speelminuten, maar gescoord werd er niet meer.
KSVO verloor in aanloop naar de bekerpartij van komende zondag uiteindelijk met 1-2 van FC Knokke.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Van Gerven, Van Herreweghe (63’ Mingiedi), Mulliez, Lekhechine, Janssens, Gheeraert (82’ Piers), Mussche (46’ Vandenheede), Martens Jesse, Heirwegh (64’ Lagache), De Buysscher (46’ Verstraete), Decuypere

R. Knokke F.C.: Dhoest, Damman (46’ Vanraefelghem) , Martens Gertjan ( 46’ De Wilde), Taillieu, Bailly (58’ Buysse) , Declerck, Savaete (46’ Pierre), Mariën (58’ Prez), Kyeremeh, Akhtakhanov (58’ Binst) en De Kuyffer (58’ Lamno)

Doelpunten:

15’ 0-1 0-1 Yoshi Mariën
75’ 0-2 Mulliez (O.G.)
83’ 1-2 Lekhechine

Gele kaarten: Lekhechine, (KSVO) en Taillieu (RKFC)

Wedstrijdleiding: Ref.: Ghijselincks Rune, AR1: D’Haene Niels, AR2: Vermeuelen Andy