KSVO trekt vol vertrouwen naar de brouwerstad Hoegaarden met maar 1 doel: de volgende ronde in de Croky Cup halen. Onze tegenstander ligt er echter op gebrand om de huid duur te verkopen. Benieuwd wat zondagavond het best zal smaken: ‘Wittekes’ uit Hoegaarden? Of ‘Bruintjes’ uit Oudenaarde?

Op bezoek bij Tom Soetaers

KSV Oudenaarde op bezoek bij SC Hoegaarden: de strijd tussen 2 brouwerijsteden ofwel de ‘Wittekes’ tegen de ‘Bruintjes’. De thuisploeg komt uit in de Brabantse 1ste provinciale. SC Hoegaarden ontstond tijdens WO II in 1941 en kreeg stamnummer 3264. De ploeg speelde, met uitzondering van 1 seizoen Bevordering, steeds in de provinciale reeksen. In 2010 volgde er een fusie met de ploeg uit deelgemeente Outgaarden en de club veranderde zo zijn naam in SC Hoegaarden-Outgaarden. De roepnaam werd ‘SC Out-Hoegaarden’. De ploeg schakelde vorige week het naburige KVZ Glabbeek uit. Het werd een gemakkelijke 0-3 zege op bezoek bij een team, dat uitkomt in derde provinciale A Brabant.
Onze tegenstander wordt momenteel getraind door gewezen Rode Duivel Tom Soetaers. Tom kwam als voetballer uit bij onder andere RSC Anderlecht, RC Genk, KV Mechelen, Roda JC en Ajax. Hij is ook bekend als analist bij VTM.

Met veel vertrouwen, maar ook met de nodige voorzichtigheid

Bekercampagne… Het blijft de meest onberekenbare competitie die er bestaat. Onderschatting van de tegenstander, een mindere dag, minder interesse en soms al eens met een B-elftal durven uitpakken tegen de kleinere ploegen. Genoeg oorzaken om elk jaar serieuze verrassingen te krijgen. En in Hoegaarden weet men ondertussen ook wel welk vlees men in de kuip zal krijgen, want de goede resultaten van KSVO in deze voorbereiding zijn ook al doorgedrongen tot in Zuid-Hageland. Ook daar vielen de monden open na de 6-0 zege tegen R.U.S. Rebequoise. Alhoewel het torenhoog favoriet is in deze match, is het laatste wat KSVO kan doen, zijn tegenstander onderschatten. Onze ploeg trekt in elk geval met vertrouwen naar Hoegaarden. Ook al blijft het slechts een oefencampagne, de voorbereiding op het komende seizoen, de gretigheid, waarmee de oefenwedstrijden werden afgehaspeld, voorspelt veel goeds. Het is belangrijk om nuchter te blijven en de focus te behouden, maar gelukkig heeft KSVO daar met trainer Leleu de ideale man voor. 2 wedstrijden scheiden ons van een confrontatie met naar alle waarschijnlijkheid FCV Dender.

Benieuwd welk bier het best zal smaken na afloop…

Wedstrijdinfo:

2de ronde Croky Cup: S.C. HOEGAARDEN-OUTGAARDEN - K.SV.OUDENAARDE

Datum en uur: Zondag 6 september 2020 om 16h00

Locatie: Campus de Struysvogel - Terr. 1 Kunstgras

Adres: Tiensestraat 43 - 3320 Hoegaarden

Wedstrijdleiding: Ref.: Osier Sven, AR1: Festraets Jakob, AR2: Vandenplas Danny

COVID-19:

!!! Supporters, kom gerust genieten van deze wedstrijd. Er is handgel aanwezig. Vergeet mondmasker niet en er is registratie aan de ingang.