KSVO speelde zijn 6de oefenmatch in deze campagne. Dat dit begin september gebeurt, heeft alles te maken met de wereldwijde gezondheidscrisis. Tegenstander SK Munkzwalm stond vorig seizoen bij het stilleggen van de competitie een straatlengte voor de rest en mocht zich dan ook uitroepen tot terechte kampioen in de onafgewerkte competitie in 2de provinciale. Weinig animo in zoutloze 1ste helft 6de oefenmatch voor KSVO. Tegen neo 1ste provincialer SK Munkzwalm gaf trainer Leleu de spelers die de voorbije weken wat minder speelgelegenheid kregen, de kans om zich te bewijzen. Met het oog op de bekermatch van komende zondag, kreeg de rest van de groep ondertussen een doorgedreven training. Bij KSVO stond doelman Zeb Van Gerven voor het eerst aan de aftrap. Vooraan kregen we het debuut van de 18-jarige Arne Lagache. Na enkele minuten moest Ewoud De Preester al naar de kant na een zware botsing met zijn eigen doelman. Lekhechine mocht het oefenveld verlaten en kwam centraal achteraan in de plaats van de onfortuinlijke Ewoud. De bezoekers met onder andere gewezen Olsa Brakelspelers Kjell Knipping en Jelle Delie in de rangen, probeerden het piepjonge KSVO vast te zetten, maar dat leverde geen uitgespeelde kansen op. Aan de overkant kon de 18-jarige Mano Decuypere zich uitleven op rechts en zijn snelheid etaleren. Het was lang wachten op echt gevaar. Piers probeerde het met een strak schot, doelman Verschelden pakte probleemloos. Aan de overkant kregen we dan de 1ste echte grote kans van de match. Van De Waltijne kreeg plots veel ruimte, zijn schot ging maar net naast de kooi van Van Gerven. In het zicht van de rust kwam er toch meer doelgevaar. Na een knappe aanval via Decuypere en De Buysscher, kopte Lagache over doel. En doelman Verschelden had nog een heel knappe redding in huis op een goed gerichte kopbal van Janssens. Decuypere breekt snelheidsrecord in Thienpontstadion Bij KSVO kwam Van Waeyenberghe op het veld bij aanvang van de 2de helft. Na wat schermutselingen voor de Oudenaardse kooi, werd het verschil gemaakt aan de overkant. Decuypere was onhoudbaar en liep zowat de ganse verdediging er af. Hij werd ten koste van een strafschop afgestopt. Gelukkige stond er geen flitspaal in het Burgemeester Thienpontstadion, of Manu mocht zich zeker aan een ‘briefomslag met een ruitje’ verwachten. Lekhechine kweet zich perfect van zijn taak en joeg de 1-0 staalhard tegen de touwen. Op het uur waren de buren dicht bij de gelijkmaker, maar Van Gerven redde de poging van Vanslembrouck. Aan de overzijde was het nu Gheeraert die kon doorgaan. Hij botste eerst op de doelman maar kon de bal toch tot bij Lagache brengen, die aan de verste paal de 2-0 simpel binnenliep. De bezoekers probeerden terug in de match te komen, maar het spel verliep te ordeloos. Zo knalde Van Der Eecken uit kansrijke positie te overhaast naast. Aan de overkant was het uitkijken naar de indrukwekkende rushes van Decuypere, die vaak de achterlijn haalde. De voorzetten misten echter nog wat precisie. Oudenaarde won uiteindelijk ook zijn 3de wedstrijd tegen een ploeg uit de Oost-Vlaamse 1ste provinciale en mag zich opmaken om zondag Out-Hoegaarden te bekampen in de bekermatch Wedstrijdinfo: KSVO: Van Gerven, Piers, Janssens, De Preester (15’ Lekhechine), Lagache, Mussche, Mingiedi, Gheeraert, Decuypere, De Buysscher, Van Caester (46’ Van Waeyenberghe) SK Munkzwalm: Verschelden, Roskam, Knipping, Van De Pontseele, Van der Eecken, Vanslembrouck, El Harrak, Van De Waltijne, Denijs, Delie, Foucquet De bezoekers wisselden aan de rust hun blauwe outfit voor de witte outfit, maar “vergaten” om dezelfde rugnummers te gebruiken, wat het voor de verslaggever bijzonder moeilijk maakte om de juiste vervangingen te noteren. Zo kwamen in de 2de helft bij SK ook nog Slagmulder, Rasschaert, De Bodt, De Lombaert, Callebaut, De Bondt, Roelandt en van Den driessche tussen de lijnen Doelpunten: 53’ 1-0 Lekhechine (penaltyfout op Decuypere) 61’ 2-0 Lagache Wedstrijdleiding: Ref: Mathieu Maljers, AR1: Bjorn Boullart, AR2: Michiel Moreels