KSVO speelde vanavond zijn 5de oefenpartij. De voorbije 2 matchen werden met ruime cijfers gewonnen van 1ste provincialers KVVV Ardennen en Jong Zulte. De tegenstander van deze avond was het Waals-Brabantse R.U.S. Rebecquoise, ploeg die uitkomt in de Franstalige 2de amateurklasse en net als KSVO eindigde de ploeg daar vorig jaar op een mooie 4de plaats. Deze wedstrijd kon op papier aanzien worden als een serieuze waardemeter.

10 wervelende minuten

Stefan Leleu startte met dezelfde 11 die vorige week gemakkelijk de maat namen van Jong Zulte. Jelle Belmans heeft nog last aan de heup en werd net zoals vorige week vervangen door Gilles Van Herreweghe als rechtsback.
De bezoekers begonnen met open vizier aan deze match, maar het was een hongerig KSVO, dat voor het 1ste gevaar tekende. Verstraete stuurde Martens weg op links, maar Heirwegh en Verspeeten waren te gretig op de voorzet van onze kapitein en liepen elkaar in de weg. Het was meteen duidelijk dat de thuisploeg er zin in had en het kwam dan ook al vroeg op voorsprong via een geweldig omschakelingsmoment. KSVO kon counteren en Verspeeten bediende de in zijn rug wegspurtende Martens met een even eenvoudige als geniale voorzet. Jesse bediende Verstraete die op zijn beurt Heirwegh vrij voor doel afzonderde. Lorenzo werd foutief afgestopt en Martens knalde de terechte penalty staalhard tegen de touwen (1-0). Martens en Van Waeyenberghe vinden elkaar steeds beter op de linkerflank, maar ook op rechts verloopt de wisselwerking tussen Heirwegh en Van Herreweghe uitstekend. Doelman De Reymaeker kon Heirwegh nog van een dubbele bonus houden, maar nog voor we halverwege de 1ste helft waren, had KSVO zijn schaapjes al op het droge. Onze tandem op rechts sneed door de verdediging en het was Van Herreweghe die de perfecte assist gaf aan Verspeeten die de 2-0 tegenvoets voorbij de doelman kopte. Nauwelijks afgetrapt, of KSVO mocht alweer juichen. Nu was het Verstraete die Heirwegh diep stuurde. Lorenzo maakte het koelbloedig af (3-0). Het leek allemaal zo makkelijk voor een bijzonder gretig KSVO, tegen een bezoekende ploeg die maar geen opening vond in de sterke verdediging. Pas na de 3-0, konden de bezoekers voor het eerst dreigen. Het schot van Oliveira ging niet zo ver over de kooi van Verbrugge. KSVO nam na die wervelende periode wat gas terug, maar bleef toch de meest dreigende ploeg. Op een doorsteekpass van Verstraete kwam Verspeeten een stapje te kort om af te werken en even later zag hij zijn omhaal van de lijn gekeerd worden, nadat Martens eerst de doelman op zijn weg vond. Doelman Verbrugge had niet veel werk, maar kweet zich uitstekend van zijn taak, toen hij een hard schot van Herbecq uit zijn benedenhoek hield. Gerust werd er met een 3-0 voorsprong met een KSVO dat in alle gelederen de betere was van zijn tegenstander.

Ook in 2de helft trefzeker

De bezoekers wilden na de rust iets rechtzetten, maar kwamen iets te opgenaaid uit de kleedkamer. Er was al vroeg een opstootje tussen Lekhechine en bezoeker Oliveira, die iets te driest tackelde. Geel voor beiden, maar helaas voor bezoeker Oliveira was dit zijn 2de kaart en hij mocht zo vroeger dan de rest douchen. Niet echt goed voor de spankracht van deze match, want de onmondige bezoekers moesten nu nog met een mannetje minder verder. KSVO behield probleemloos de controle over de match en kreeg kansen. Verspeeten werd weggestuurd door het centrum, maar botste op doelman De Reymaeker. Geen nood, want even later sneed Heirwegh door de verdediging en forceerde een hoekschop. Deze kwam via enkele tussenstationnetjes voor de rechter van Martens, die de bal heerlijk in de kruising trapte (4-0). Iets voorbij het uur stond de forfaitscore al op het bord. Verstraete kreeg de ruimte en trapte op doel. Doelman De Reymaeker redde alweer knap, maar was kansloos tegen de rebound. Heirwegh jaste de bal immers keihard in de benedenhoek (5-0). Tijd voor de klassieke wissels en veel schrijfwerk voor ondergetekende. KSVO leek tevreden en leunde wat achterover, maar verder dan een vrije trap van Camargo, prachtig gestopt door Verbrugge, en een reeks hoekschoppen, kwamen de bezoekers niet. KSVO had nog brandstof in de tank en de ingevallen Mingiedi stuurde met een gemeten voorzet Verstraete weg op links. Die bediende Cambier, maar doelman De Reymaeker zat er alweer goed tussen. Het slotakkoord was uiteindelijk toch voor Cambier, die een assist van Verstraete mooi verzilverde met een rake trap in de verste hoek (6-0).

KSVO kent nu ook zijn tegenstander in de Croky Cup

KSVO haalde het verbluffend gemakkelijk met 6-0 tegen een machteloos R.U.S. Rebecquoise. Komende donderdag spelen onze jongens hun 6de oefenwedstrijd tegen SK Munkzwalm, nieuwkomer in 1ste provinciale. De aftrap in het Burgemeester Thienpontstadion is om 19h30. En ook onze 1ste tegenstander in de Croky Cup is bekend. SC Hoegaarden-Outgaarden haalde het zoals verwacht met 0-3 van KVZ Glabeek. De ploeg van trainer Tom Soetaers komt uit in de Brabantse 1ste provinciale en behoudens wijzigingen, ontmoeten beide ploegen elkaar komende zondag 6 september in Hoegaarden om 16h00.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe (64’ Gheeraert), Mulliez, Lekhechine (64’ Janssens), Van Waeyenberghe, Vandenheede, Vanwildemeersch (64’ Mingiedi), Martens (64’ Decuypere), Heirwegh (64’ Vercauteren), Verstraete en Verspeeten (64’ Cambier)

R.U.S. Rebecquoise: De Reymaeker, Dassonville (46’ Baillet), Delsanne, Da Silva Camargo (80’ Smars), Depotbecker, Herbecq, Zidda (64’ Mukota), Piret (80’ Di Vita Alessio), Demolie (64’ Poto-Mees), Maluka (77’ Delaunoit) en Oliveira

Doelpunten:

13’ 1-0 Martens (penaltyfout op Heirwegh
19’ 2-0 Verspeeten (Van Herreweghe)
21’ 3-0 Heirwegh (Verstraete)
57’ 4-0 Martens
64’ 5-0 Heirwegh
86 6-0 Cambier (Verstraete)

Kaarten:

Scheidsrechter Simon Bourdeaud’hui en zijn assistenten Bugrahan Senbursa en Dirk van Damme kenden geen rustige avond en moesten regelmatig een brandje blussen. Voor KSVO vlogen Lekhechine en Mulliez op de bon. Bij de bezoekers was er geel voor Oliveira, Camargo en Depotbecker. Oliveira zag 2 keer hetzelfde kleurtje en mocht zo voortijdig gaan douchen.