Ook in zijn 4de oefenmatch, vond KSVO vlot de weg naar doel. Mits meer efficiëntie tegen 1ste provincialer Jong Zulte kon de score nog hoger zijn opgelopen dan de 5-0 eindstand. Volgende week komt R.U.S Rebecquoise op bezoek en dat is een ploeg die al een vijftal seizoen in de 2de amateurklasse speelt en een al grotere waardemeter zal zijn.

KSVO morste met zijn kansen

Bij KSVO ontbrak Jelle Belmans. Hij had wat last van een lichte kwetsuur en er werd veiligheidshalve geen risico genomen. Hij werd als rechtsachter vervangen door Gilles Van Herreweghe. Voor de rest zowat dezelfde namen als vorige week tegen KVV Ardennen. Nathan Mingiedi is verlost van zijn kwetsuur en startte op de bank. Door de lange onbeschikbaarheid van doelman Sören Dutoit, krijgt Gillian Verbrugge nu voluit zijn kans.
KSVO nam meteen het hef in handen en kwam al vroeg op voorsprong. Van Waeyenberghe werd vrijgespeeld op links en zijn schot spatte uiteen op de onderkant van de lat. Voor de goed gevolgde Verspeeten was het een koud kunstje om te scoren in de rebound (1-0). KSVO bleef vooral via zijn snelle flanken voor gevaar zorgen. Na een mooie actie op rechts, vond Vanwildemeersch Martens aan de 2de paal. Jesse kraakte echter zijn schot. Van Waeyenberghe werd via een vrije trap vrijgespeeld op links. Zijn puntgave voorzet werd echter naast geduwd door Verspeeten. Rond het kwartier zorgde Verstraete met een fraaie solo voor gevaar. Maar Verspeeten en Vanwildemeersch liepen elkaar voor de voeten bij het afdrukken en weg was de kans. Geen nood, want even later rondde Mulliez knap een voorzet van Martens af: 2-0 en meteen het 2de doelpunt in evenveel oefenwedstrijden voor onze nieuwe centrale verdediger. Nauwelijks afgetrapt of daar was bijna nummer 3. Verstraete puntte de bal over de bezoekende verdediging, maar Verspeeten miste zijn controle, oog in oog met de doelman. Het zou niet het avondje worden van Kristof, want even later kwam Verstraete alleen voor de doelman, die eerst redde en zag hoe Verspeeten vallende de rebound niet tussen de palen kreeg. En KSVO bleef maar kansen krijgen. Kapitein Martens met een listige voorzet 1ste paal, maar Verspeeten zag zijn deviatie net naast de verkeerde kant van de paal buitengaan. Even later een nagenoeg identieke fase met Martens en Van Waeyenberghe aan de basis. Nu was het Heirwegh die de voorzet niet binnen het doelkader kreeg. Op slag van rust kregen de bezoekers hun 1ste open kans. Ternest dropte de bal over de Oudenaardse verdediging, maar Boone kopte uit kansrijke positie over doel. Het laatste wapenfeit uit de 1ste helft was een actie van Verspeeten op links. De voorzet van Kristof werd echter over doel gekopt door Heirwegh. Gerust werd er met een 2-0 voorsprong, maar mits meer efficiëntie, voor doel, had die score zeker hoger op moeten lopen.

Forfaitcijfers in 2de helft

Bij de start van de 2de helft werd het duo centrale middenvelders Vandenheede en Vanwildemeersch vervangen door een ander centraal duo. Nicolas Gheeraert kwam erop tegen zijn vorige ploeg, evenals Nathan Mingiedi. Het spelbeeld wijzigde nauwelijks met meteen een strafschop voor KSVO. Heirwegh werd gehaakt en ref De Clercq wees terecht naar de stip. Verspeeten zag zijn poging gestopt door doelman Lemey, maar de goed gevolgde Verstraete jaste de rebound tegen de touwen (3-0). Verstraete loodste Heirwegh door de verdediging, maar het schot van Lorenzo werd knap gered door Lemey. Even later week een Oudenaardse voorzet af op een bezoekend lichaamsdeel tot bij Martens, die meteen verschroeiend uithaalde: 4-0 en tijd voor wat wissels. Aan de overkant zag Jonathan Verstraete zijn vrije trap op de buitenkant van de paal strandden en had de jonge Oudenaardse invallersdoelman Verstichelen een heel knappe reactie op een pegel van Amri. Voor de rest was het KSVO dat voor gevaar bleef zorgen. De ingevallen Vercauteren rondde beheerst een doorsteekpass van Mingiedi af (5-0). Decuypere kreeg de ruimte op rechts, maar zijn voorzet werd door Gheeraert net naast getrapt. Ook Cambier kon na een geweldige scrimmage niet scoren en Decuypere zag zijn plaatsbal maar nipt naast de kruising buiten draaien. Mooi was ook de combinatie tussen de Oudenaardse jongeren Mussche en De Buysscher. Deze laatste zag zijn omhaal maar nipt naast gaan. Het laatste wapenfeit was een actie van Cambier. Hij vond aan de 2de paal Van Waeyenberghe, maar ook Jochen zag zijn schot naast de verkeerde kant van de paal buiten gaan.

Blessure voor Ruben Mussche

Leuke wedstrijd van een aardig combinerend KSVO tegen een moedige maar te beperkte 1ste provincialer. Minpuntje is het uitvallen van jongeling Ruben Mussche, die mogelijk hervallen is in zijn oude blessure. Hopelijk valt het mee voor onze jonge speler.
Volgende week zaterdag om 19h00 speelt KSVO zijn volgende oefenmatch tegen het Waals-Brabantse R.U.S. Rebecquoise, dat ook uitkomt in de 2de amateurklasse aan de Waalse kant

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge (64’ Verstichelen), Van Herreweghe (64’ Mussche), Mulliez, Lekhechine (64’ Janssens), Van Waeyenberghe, Vandenheede (46’ Mingiedi), Vanwildemeersch (46’ Gheeraert), Martens (64’ Decuypere), Heirwegh (64’ Vercauteren), Olivier Verstraete (64’ De Buysscher) en Verspeeten (64’ Cambier)

Jong Zulte: Lemey, Henne (85’ Deveugele), Goeminne Ludovic, Vandevyvere, De Cordier (85’ Goeminne Maxime), Vaneeckhoute (64’ Schobben), Jonathan Verstraete, Amri, Ternest, Boone (72’ Zymeri) en Steelant

Doelpunten:

8’ 1-0 Verspeeten
19’ 2-0 Nicolas Mulliez (Jesse Martens)
47’ 3-0 Olivier Verstraete
54’ 4-0 Jesse Martens
71’ 5-0 Mathias Vercauteren (Nathan Mingiedi)

Gele kaarten:

Amri en Boone (JZ)


Wedstrijdleiding: Ref: Bram De Clercq, AR1: Stijn Mertens, AR2: Benny Clemmens