Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

Beste supporters en sympathisanten van KSVO,

Ik had mijn eerste jaren als voorzitter wel anders voorgesteld…
Toen op zaterdag 7 maart rond 21:45 de scheidsrechter een einde maakte aan onze gewonnen partij op Sint Niklaas, keken we reikhalzend uit naar de nakende komst van de onaantastbare leider uit onze reeks. Niemand die er rekening mee hield dat deze wedstrijd niet zou doorgaan en dat vrijdag 13 maart een zeer wrange nasmaak zou krijgen.
Veel details hoeven niet herhaald te worden, ons landje ging in lockdown en de economie, ons beroep, het sociale leven en ook de sport, kwamen nagenoeg tot een volledige stilstand.
Met zekerheid een scenario voor een futuristische flim. Maar niets was minder waar, ons comfortabele leven stopte abrupt, en de hoop dat dit van korte duur zou zijn, was snel opgeborgen.
KSVO stond op een mooie vierde plaats in de competitie, en had zicht op een eindrondeticket.
Sinds het besluit tot lock-down, werden trainingen en wedstrijden onmogelijk, en dienden tevens alle budgettair ingeplande events geschrapt te worden.
Naast ons fanion-team, viel ook onze volledige en geroemde jeugdwerking stil.  KSVO staat immers ook borg voor sportief en sociaal engagement ten aanzien van meer dan 300 jeugdspelers !
Verschillende clubs in nationale en provinciale reeksen, voelden het water tot aan de lippen. In vele gevallen zijn de structurele kosten grotendeels gebleven, terwijl de lucratieve finale maanden van het seizoen letterlijk zero euro inkomsten leveren.
Wij weten echter ook met zekerheid dat u, als gewaardeerde supporter, begaan bent met KSVO in deze barre tijden. Daarom achtten wij het onze plicht u op de hoogte te houden van onze werking en onze plannen.
We hebben niet stil gezeten in tussentijd. We namen afscheid van de trainer, en van enkele gewaardeerde spelers, maar werkten stevig aan een nieuw team. We behaalden met brio onze licentie.
De oude trainer wordt de nieuwe trainer, en er werden een 10-tal inkomende transferts gerealiseerd, waarbij we vooral mikken op betaalbaar jeugdige kwaliteit en geelzwart engagement. We evalueerden en selecteerden onze oudste jeugdreeksen en transfereerden een 6-tal beloftevolle spelers naar de A-kern.
We melden u met fierheid dat we gezond deze ongeziene crisis hebben overleefd. Dit hebben we te danken aan de realiteitszin en de onvoorwaardeljke inzet van onze medewerkers, ons bestuur, ons jeugdbestuur en onze beheerraad, maar zeker ook aan u, als trouwe supporter van de Koninklijke Sport Vereniging Oudenaarde.
De corona-maatregelen werden eind mei teruggeschroefd, die ons toelieten om het nieuwe seizoen op te starten. Eindelijk konden we terug genieten van ons geliefkoosd spelletje “voetbal”. We beseffen ons ten volle dat het seizoen uitdagend wordt (werd) en een tikje avontuurlijk, en zeker geen “walk over roses”. Sportief stellen we ons tot doel kwaliteitsvol voetbal te brengen en steeds in de top 5 te verblijven. Graag willen we de opportuniteiten tot eventuele promotie, tenvolle opnemen, rekeninghoudend met de eventuele ingrijpende hervorming van het nationale voetbal, waar de KBVB momenteel aan werkt. Ook onze schitterende jeugdwerking willen we bestendigen en optimaliseren waar nodig. Ook hier werd afscheid genomen van gewaardeerde sportieve beleidsmensen en werd een nieuwe stevige sportieve staf samengesteld.
Het nieuwe seizoen werd aangevat met enkele trainingen, een geanimeerde spelersvoorstelling, de stage en 2 oefenwedstrijden. Alles verliep zo goed als vlekkeloos tot we de voorbij week werden geconfronteerd met een heropflakkering van het Covid-virus met alle gevolgen van dien. Geen wedstrijden meer tem 25 augustus, behalve voor onze jeugdteams tem U17. Trainingen kunnen wel doorgaan, elk in zijn eigen bubbel.
Zo tasten we momenteel in het duister wanneer we terug wedstrijden kunnen spelen. Zal het met publiek zijn of enkel voor enkele camera’s? Zullen we genieten van een derde helft in de kantine? Zullen mondmaskers deel uitmaken van de uitrusting ? Moeten doelpalen ontsmet worden? Blijft voetbal een feest, ook bij het scoren van een doelpunt? Wanneer en hoe kunnen we leuke events organiseren?
U leest het ... tal van onzekerheden op dit moment!  Dat het harde tijden zijn voor onze club (en niet alleen de onze) zowel op organisatorisch als financieel gebied, hoef ik niet te onderschrijven met al deze onzekerheden.
Maar we zijn zeker dat we met volle moed en sportieve overtuiging, aan het nieuwe seizoen beginnen, van zodra we groen licht krijgen van Voetbal Vlaanderen en andere instanties. Wij zijn fier op ons websiteteam en wij zullen jullie dan ook via deze weg de hoogte houden van de ontwikkelingen. 
De voltallige beheerraad en bestuursploeg (fanion en jeugd) is u zeer erkentelijk voor uw trouwe steun en we hopen dat u ook in de toekomst de Koninklijke Sport Vereniging Oudenaarde een warm hart zal blijven toedragen. Wij wensen u en uw familie een goede gezondheid en keep it safe. Samen kijken we uit naar een succesvolle herstart en een leuke ouderwetse ontmoeting!
KSVO leeft nog en we zullen doorgaan!

Jullie voorzitter - Kurt Vandeputte


 



zondag 28/04 om 15u00

K.S.V.O.

V/S

Jong Essevee


28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

32

64

2

KSC Dikkelvenne

32

55

2

KVK Ninove

32

55

4

KFC Merelbeke

32

51

5

Cercle Brugge U23

32

50

6

Jong Essevee

32

48

7

KFC Voorde-Appelterre

32

47

8

KSV Oostkamp

32

46

9

K.S.V.O

32

44

10

FC Gullegem

32

43

11

KRC Gent

32

42

11

KVV Zelzate

32

42

13

KM Torhout

32

41

14

Olsa Brakel

32

39

15

KFC Mandel United

32

37

16

RC Harelbeke

32

33

17

KFC Sparta Petegem

32

32

18

RFC Wetteren

32

29

1

Lorenzo Heirwegh

9

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1