Dat KSVO dit seizoen een jonge kern heeft, kwam hier al uitvoerig aan bod. Dat er heel wat millennium-baby’s tot de kern behoren, wist u ook al. Eén van die jonge gasten is Gilles Van Herrewgehe. Nauwelijks 20, maar toch begint hij nu al aan zijn 4de campagne in de kern van KSVO. We vonden een erg gedreven jongeman met vooral het hart op de tong.

Uitzonderlijke jeugdlichting

Gilles zag het levenslicht in Aalst op 3 april 2000. Hij woont in Hillegem, deelgemeente van Herzele. “Volgend jaar studeer ik af als bachelor lichamelijke opvoeding aan HoGent, maar ik ben van plan om er een ‘banaba’ aan te breien,” zegt hij over zijn studies. Gilles trok zijn eerste voetbalschoentjes aan op 6-jarige leeftijd bij KVC De Toekomst Borsbeke. “Het daaropvolgende seizoen speelde ik voor KSV Sottegem. Als piepjonge jeugdspeler kwam ik vervolgens bij K.A.A.Gent terecht, maar met dit ‘circus’ wou mijn oudeheer niet langer meedoen, toch niet op die leeftijd… Via provinciale selecties werd ik gescout door KSV Oudenaarde. Ik had er het geluk om deel te mogen uitmaken van een gouden generatie. We speelden op het hoogste niveau (double pass 4 sterren label) en we werden jaar na jaar als kampioen gehuldigd op het stadhuis van Oudenaarde. Niet zó verwonderlijk dat er van dit gezegende geboortejaar 2000, vorig seizoen maar liefst 4 spelers deel uitmaakten van de A-kern en het zijn er zelfs ooit méér geweest!”
Polyvalentie is 1 van zijn voornaamste troeven. “Als jeugdspeler speelde ik steevast in de frontlinie, maar bij de beloften mocht ik af en toe op de rechtsbackpositie opdraven. Van menig trainer hoorde ik dat scorend vermogen en snelheid mijn belangrijkste kwaliteiten zijn.”

“Ondanks degradatie in 2019 hing er een gezonde familiale sfeer bij KSVO”

Gilles debuteerde in het 1ste elftal in het seizoen 2017-2018. Doordat er toen in de hoogste amateurklasse 6 spelers op de bank mochten zitten en er ook de regel is dat een aantal spelers, jonger dan 21 jaar uit eigen jeugdopleiding op het wedstrijdblad moesten staan, was Gilles er toen al liefst 13 keer bij. Debuteren deed hij als 17-jarige in de met 4-0 gewonnen match tegen Eendracht Aalst. Gilles kreeg in de slotfase zijn eerste speelminuten in het eerste elftal.
“Het seizoen 2018-2019 was voor mij fenomenaal! Ik mocht in de A-kern van KSV Oudenaarde proeven van topmatchen op héél hoog niveau, met matchen tegen onder andere RWDM, Virton, Lierse-Kempenzonen, ASV Geel, Eendracht Aalst, kampioen FC Knokke, Seraing, Dender FC en SK Deinze, om er maar enkele te noemen. Ik kreeg zeer veel speelminuten en stond regelmatig aan de aftrap. Gezien de middelen, in vergelijking met eerder genoemde ploegen, roep ik KSVO dát seizoen zelfs uit tot kampioen!” Gilles motiveert deze uitspraak: “Weet je, we strandden op slechts 1 schamel puntje van behoud. Véél punten op een diefje hebben we toen zeker niet gepakt! We knokten immers voor elke millimeter grond. Dit was mijn kennismaking met het eerste elftal waar een gezonde sfeer hing en waarvan ik de lucht, doordrongen met een familiale geur, mocht inademen…”

Vallen en constant terug moeten opstaan in 2019-2020

“Het voorbije seizoen was voor mij echter geen voltreffer,” blikt Gilles terug op de onafgewerkte campagne 2019-2020. “Ik kreeg vanaf moment 0 geen kansen. Zelfs ook niet de kans om te tonen dat ik niet goed zou zijn. Eén van de povere kansjes die ik kreeg was in de uitwedstrijd tegen KSC Dikkelvenne. Met nog een kwartier te spelen mocht ik invallen op positie 7. Ik scoorde de enige goal van de match. Op voorzet van Lorenzo moest ik me laag tussen keeper en verdediger wurmen om de bal binnen te werken. De 3 puntjes gingen mee naar Oudenaarde. Van kansen grijpen gesproken! De volgende wedstrijd was ik 16de man, meen ik. Ik herinner me de invalbeurt op Sparta Petegem. Ik moest al vroeg de gekwetste Jelle Belmans vervangen. Tot mijn grootste verbazing werd ik op mijn beurt terug ingewisseld. Zoiets zie je niet vaak gebeuren, tenzij iemand een flater van jewelste maakt, de klap niet meer te boven komt, en dan nog… Ik heb geen weet dat ik die match slecht bezig was of een fout maakte, maar toch moest ik de ‘vernedering’ ondergaan. Trainer Meert heeft me hierover nooit een valabele uitleg gegeven. Gelukkig kan ik rekenen op enkele mensen binnen het milieu, die me doen inzien hoe dergelijke situaties te relativeren en te overleven. Ik besef ook dat een sportman soms hard moet kunnen zijn, ook voor zichzelf!
Op KVK Westhoek mocht ik bij stormweer aan de wedstrijd beginnen als rechtsback. Ik speelde, volgens neutrale bronnen een méér dan puike 1ste helft. Toch werd ik aan de rust ingeruild, terug zonder feedback te krijgen. Tegen Sportkring Sint-Niklaas, wat zonder dat we het beseften onze laatste match zou worden, mocht ik als rechter flankaanvaller de partij aanvatten. Ik scoorde 2 keer en lokte, met een gelukje, een penalty uit die door Dempsey binnen gekegeld werd. 2-4 eindstand. Toen gingen we in lockdown.”

“Ooit hoop ik op een constructief gesprek met Stijn Meert”

Al bij al - ook al was de samenwerking met trainer Meert geen volkomen succes - neem ik hem niets kwalijk,” zegt Gilles over onze vorige trainer. “Het zal wel niet gemakkelijk zijn om een team op dat niveau te coachen. Voor hem was het een primeur om een eerste elftal te leiden, wat niet hetzelfde is als een jeugdteam oefenen, waar hij wel ervaring mee had. Later wil ik, in een verre toekomst misschien, zelf trainer worden. Wishful thinking,” zegt hij er lachend bij. “Ik heb, gelinkt met mijn cursus ‘leraar in interactie’ veel van hem opgestoken, vooral hoe het NIET moet. Ooit hoop ik alsnog de kans te krijgen op een constructief gesprek met hem.”

Trouw aan KSVO, ondanks leuke aanbieding

In november vernam ik, tot mijn grote blijheid, dat KSVO nog steeds in mij gelooft en kreeg ik de bevestiging om volgend seizoen voor de geel-zwarte kleuren te mogen aantreden. Dat is tenslotte de enige club, die ik goed ken en ik op handen draag. In het begin – en nu nog - was ik vooral verwonderd over hun aanpak. Steeds perfecte kine aanwezig, sportvoeding voorhanden, prima materiaal, onze kledij wordt tot in de puntjes verzorgd, tiptop verplaatsingen met de bus, zoals naar het verre Virton, vriendelijke doch professionele omkadering, schitterende verslagen op de website, noem maar op. Welke club zorgt ELKE donderdag, na de training, voor een heerlijk diner? Hoed af voor al de mensen die dáár voor zorgen. Ook dit zijn de HELDEN!”
“Graag zou ik nog een akkefietje uit de wereld willen helpen: Toen ik in december al had toegezegd bij KSVO, kreeg ik een zéér mooi aanbod van een concurrerende club. Het aanbod was uitermate aantrekkelijk, dat ik moest overwegen om erop in te gaan. Op verschillend niveau, te veel om er hier en nu dieper op in te gaan, was dit een andere benadering en inbreng. KSVO liet het echter niet toe om alsnog zijn fiat te geven over deze transfer, wat ik absoluut respecteer. Ik ben dan ook van plan om mij dit seizoen voor het volle pond te smijten voor KSV Oudenaarde!”

“We hebben het potentieel om de lat heel hoog te leggen, dit seizoen”

“Tijdens de examens hield ik mijn conditie op peil door af en toe wat te fitnessen en een loopschema krakkemikkig af te werken, maar na mijn examens begon ik aan een intensiever programma, richting eerste trainingen. En ik heb er goesting in!”
Ook over de ambitie van KSVO is Gilles heel duidelijk. “KSV Oudenaarde moet de ambitie hebben om komend seizoen voor de titel te gaan. Waarom niet!? Het is een aantrekkelijke reeks met veel derby’s. We hebben een jong team dat in staat moet zijn om te vechten, voor elkaar door het vuur te gaan, te willen luisteren en ons vel duur te verkopen. Ikzelf geloof daarin,” eindigt de gedreven jongeling.


Wedstrijd

zaterdag 19/09 om 19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

Kalender

19/09

19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

K.S.V.O.

26/09

19u30

K.S.V.O.

KSCT Menen

03/10

20u00

SK. Ronse

K.S.V.O.

10/10

19u30

K.S.V.O.

R.RC.Gent-Zeehaven

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart