Door het vertrek van Robbe Van Ruyskensvelde en Mohammad Jabar, moest KSVO in het tussenseizoen op zoek naar minstens één centrale middenvelder. In de wedstrijd die KSV Oudenaarde speelde op Vigor Wuitens Hamme, ontdekte het daar de 22-jarige Nathan Mingiedi, die toen een heel sterke beurt maakte. Niet veel later zette de Waaslander zijn handtekening bij KSVO.

Jeugdopleiding op Daknam

Nathan Mingiedi zag het levenslicht op 22 december 1997 in Sint-Niklaas, waar hij nog steeds woont. Hij werkt bij Polypane Glasbouw als project Manager. “Hogeschool heb ik niet afgemaakt,” vertelt hij. “Ik was begonnen met internationaal ondernemen in Gent, maar heb dat niet afgemaakt omdat ik toen een profcontract heb getekend bij Sporting Lokeren.”
Zijn 1ste voetbalstapjes zette hij bij het toenmalig Red Star Waasland. “Op 11-jarige leeftijd trok ik naar Sporting Lokeren, waar ik heb gespeeld tot mijn 20ste.” Hij werd al vlug opgenomen in de A-kern. “Op 17-jarige leeftijd werd ik inderdaad doorgeschoven naar de hoofdmacht van Sporting Lokeren, waarmee ik gedurende 3 seizoenen mocht meetrainen. Verder dan een 7-tal keer op de bank, ben ik uiteindelijk niet geraakt, dus speelminuten in eerste klasse heb ik niet. Oefenwedstrijden in de voorbereidingen heb ik wel zo goed als altijd gespeeld. Eén van mijn mooiste herinneringen was een invalbeurt tegen het Engelse Newcastle United op de fandag in goed gevuld Daknam stadion. Daarna trok ik naar Vigor Wuitens Hamme, waar ik de voorbije 2 seizoenen speelde in de 2de amateurklasse en daar vorig jaar KSV Oudenaarde tegenkwam.”

“Halve marathon gelopen tijden lockdown”

Fysiek een imponerende verschijning, dus in de wieg gelegd om als centrale middenvelder te spelen? “Mijn favoriete positie is op de ‘6’, de plaats van centrale middenvelder,” vindt hij zelf. “Daar komen mijn voornaamste eigenschappen het best tot uiting. Ook als box-to-box speler of op de ‘10’ kan ik spelen.”
Zijn loopvermogen rekent hij alvast tot één van zijn sterkste punten. “Tijdens de lockdown-periode had ik voor mezelf een schema opgesteld om een halve marathon te lopen. Ik heb daar een maandje op getraind en heb die 21 kilometer uiteindelijk gelopen in een mooie tijd van 1 uur en 39 minuten,” blikt hij tevreden terug. “Ik zat toen even thuis door het werk en heb mijn tijd zo goed mogelijk proberen te besteden.”

“Deze groep bezit genoeg kwaliteit om eindronde te spelen”

Nathan is in elk geval ambitieus! “Dit seizoen hoop ik met Oudenaarde zoveel mogelijk matchen te winnen en zo hoog mogelijk te eindigen. Ik ben er zeker van dat we meer als genoeg kwaliteit hebben om van boven mee te draaien. Ik ben dan ook naar KSVO gekomen met de ambitie om hopelijk een plek af te dwingen voor de eindronde, maar weet dat het niet gemakkelijk zal zijn. Maar nogmaals: ik heb vertrouwen in de kwaliteit van de groep samen met de professionele structuur van de club en een coach, waar ik toch wel naar opkijk, die ons met zijn ervaring zeker naar dat niveau kan brengen! Persoonlijk heb ik de ambitie, zeker op mijn jonge leeftijd, om het maximale uit mijn carrière te halen. Ik ben er hard voor aan het werken met Randy Mayeto die me voorziet van extra individuele trainingen, en doe dat samen met spelers als Dylan Mbayo (AA Gent) en Didier Cabumi (Lokeren-Temse). Oudenaarde is dan ook de perfecte club voor mij op dit moment en ik dank de club voor deze mooie kans.”


Wedstrijd

zaterdag 19/09 om 19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

Kalender

19/09

19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

K.S.V.O.

26/09

19u30

K.S.V.O.

KSCT Menen

03/10

20u00

SK. Ronse

K.S.V.O.

10/10

19u30

K.S.V.O.

R.RC.Gent-Zeehaven

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart