KSVO speelde deze avond zijn 1ste wedstrijd in de voorbereiding. Naar jaarlijkse traditie namen onze geelzwarten het op tegen KSK Ronse. Voor beide ploegen was het een soort troepenschouw, want in elke helft werd een andere ploeg opgesteld. KSVO mist de kansen in de 1ste helft Bij KSVO ontbrak enkel Olivier Verstraete. Voor de rest tekende iedereen present. Bij Ronse waren enkele testers aanwezig. KSK begon gretig aan deze partij en zette meteen hoog druk op de Oudenaardse speler in balbezit. Kansen leverde dat nauwelijks op. Falzone brak door op rechts, maar zijn voorzet werd door Caufriez naast geduwd. KSVO herstelde langzaam het evenwicht en Belmans schoot een vrije trap van Heirwegh in 1 tijd naast het doel. Aan de overkant ging Verbrugge er razendsnel vandoor, maar hij twijfelde tussen een voorzet en een schot en zag zijn poging ver naast gaan. Van Waeyenberghe en Martens zagen vervolgens hun pogingen na een geweldige scrimmage voor doel afgeblokt worden. Halverwege de 1ste helft kregen we dan de 1ste echte doelkans uit deze wedstrijd, toen Verspeeten slim de jonge Decuypere op weg zette naar doel. Onze jonge spits geraakte echter niet voorbij het imposante lijf van doelman Dannel. Doelman Dutoit, terug na een jaar blessureleed, leek zich even in een dribbel te verslikken, maar zette dit zelf op een uitmuntende manier recht. Op slag van rust was KSVO dicht bij het openingsdoelpunt. Mingiedi en Vandenheede knutselden een mooie aanval ineen en zonderden Martens af op links voor de doelman. Onze kapitein kraakte echter zijn schot. Net voor het rustsignaal won Verspeeten zijn duel van doelman Dannel, maar trapte de open kans nog onbegrijpelijk tegen de onderkant van de lat. Gescoord werd er niet in een aangename 1ste helft, waarin Ronse wat beter was in het spel, maar de kansen toch voor de thuisploeg waren. KSK Ronse efficiënt na de rust De 2de helft begon met nagenoeg 2 nieuwe ploegen. Bij KSVO bleef enkel doelman Dutoit in het elftal, terwijl bij Ronse behalve de voor de rust ingevallen Foucaert er ook 10 andere spelers op het veld kwamen. Milan Cambier kreeg meteen de bal voor de voeten en trapte die prompt tegen de touwen, maar helaas stond onze jonge aanvaller buitenspel. Nauwelijks 30 seconden later scoorde Itoua wel voor de bezoekers, toen hij een afvallende bal voor de voeten kreeg ( 0-1). Op het uur verdubbelden de bezoekers hun bonus. Sidibé trapte aan de 2de paal een voorzet van Sylla tegen de touwen ( 0-2). Dutoit moest nog redding brengen op schoten van Itoua en Guede. In de slotfase drong KSVO nog aan en Van Herreweghe trapte een hoekschop van Gheeraert in 1 tijd heel mooi tegen de touwen ( 1-2). Het slotoffensief leverde nog een mooi schot op van Vercauteren, klemvast gepakt door doelman Van Brussel. Wedstrijdinfo: KSV Oudenaarde 1ste helft: Sören Dutoit, Jelle Belmans, Nicolas Mulliez, Omar Lekhechine, Jochen Van Waeyenberghe, Robbe Vandenheede, Nathan Mingiedi, Jesse Martens, Lorenzo Heirwegh, Mano Decuypere en Kristof Verspeeten KSV Oudenaarde 2de helft: Sören Dutoit, Michiel Piers, Jordy Janssens, Mathias Van Caester, Mathias Vercauteren, Jaan Vanwildemeersch, Nicolas Gheeraert, Casper de Buysscher (67’ Ewoud De Preester), Gilles Van Herreweghe, Ruben Mussche en Milan Cambier KSK Ronse 1ste helft: Maxence Dannel, Nabil El Bouhabi (40’ Marvin Foucart), Loïc Thissen, Alessio Caufriez, Ayrance Leganase, Guerric Verbrugge, Nasser Mazouz, Mikaele Falzone. Romain Fichex, Benis Belesi en Mahdi Chaibaiki, KSK Ronse 2de helft: Simon Van Brussel, Maxime Meert, Marvin Foucart, Kelvin Nfodjo, Jarno Jourquin, Bo De Kerf, Kalvin Guede, Kassim Sidibé, Robin Itoua, Soriba Sylla en Felipe Acosta. Doelpunten: 47’ 0-1 Robin Itoua 60’ 0-2 Kassim Sidibé 85’ 1-2 Gilles Van Herreweghe