Annicq De Zitter  KSVO

Met Mathias Vercauteren komt een speler naar KSVO, die al een handvol seizoenen ervaring heeft in onze reeks. De flankspeler komt over van SC Dikkelvenne, na eerder 4 seizoenen te hebben doorgebracht bij reeksgenoot Sparta Petegem

Jeugdopleiding bij SK Deinze, Zulte Waregem en Cercle Brugge

Mathias Vercauteren zag het levenslicht op 10 april 1996. Als beroep laat hij de Supply Chain/logistieke processen “smooth” lopen bij het bedrijf Play AV in Nazareth. “Als geboren Deinzenaar begon ik mijn voetballoopbaan bij de jeugd van KMSK Deinze. Daarna maakte ik even een korte overstap naar Zulte Waregem, maar het grootste deel van mijn jeugdopleiding heb ik echter bij Cercle Brugge doorgebracht, tot en met de beloften,” vertelt Mathias over zijn jeugdopleiding.

“KSVO lijkt mij ideale familiale club”

In 2015 kwam hij terug naar KMSK Deinze en haalde daar 1 wedstrijdsectie. Hij mocht toen invallen in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen… KSVO. Mathias vertrok vervolgens naar Sparta Petegem waar hij even werd afgeremd door een blessure, maar waar hij uiteindelijk 4 seizoenen zou verblijven. Vorig seizoen kwam hij uit voor reeksgenoot SC Dikkelvenne, waar KSVO hem nu heeft wegplukt. “Ik heb voor KSV Oudenaarde gekozen omdat het een familiale club is met ook heel wat historiek,” verduidelijkt hij zijn overstap. “Ik kijk er naar uit om samen met de coach Stefan Leleu, de hele sportieve stap en de medespelers samen te werken. Ik heb ook al gemerkt op de eerste training, dat het wel een leuke bende is. En ik geloof vooral in de nieuwe slogan van de club: “One Team, One Dream!”

“Polyvalentie is mijn troef”

Mathias is aanvaller van opleiding. “Ik ben inderdaad opgeleid als spits, maar ik speel normaal op de linkerflank. Ik ben zeer polyvalent waardoor ik zowel aanvallend als verdedigend kan spelen, zowel links als rechts.”

Ook voor Mathias was het wat ‘behelpen’ tijdens de Corona-crisis. “Ik ga vaak fietsen in de Vlaamse Ardennen en ook hou ik van lopen en een partijtje tennis.” Ambitieus is Mathias zeker. “Met mijn 24 jaar zit ik net boven de gemiddelde leeftijd van de ploeg. Bovendien ga ik mijn 6de jaar voetballend op dit niveau in, waardoor ik de ploeg zo veel mogelijk zal proberen te helpen. Als iedereen voor elkaar werkt, ben ik er van overtuigd dat we mooie resultaten zullen neerzetten. Persoonlijk wil ik zo veel mogelijk voetballen, aangezien dat de reden is waarvoor ik initieel heb gekozen voor dit leuke spelletje. En ik wil belangrijk zijn voor de ploeg met af en toe eens een goaltje of een assist.“


Wedstrijd

zaterdag 19/09 om 19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

Kalender

19/09

19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

K.S.V.O.

26/09

19u30

K.S.V.O.

KSCT Menen

03/10

20u00

SK. Ronse

K.S.V.O.

10/10

19u30

K.S.V.O.

R.RC.Gent-Zeehaven

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart