Nieuw in de kern voor het komende seizoen is een oude bekende. Nicolas Gheeraert is immers 1 van de 3 spelers die in de zomermercato terugkeert naar KSVO. Na enkele seizoen bij Sparta Petegem en FC Gullegem, lijkt hij klaar om KSVO de nodige ervaring bij te brengen.

“Nooit aan jezelf twijfelen.”

Nicolas, geboren op 6 februari 1994, werd in het seizoen 2013-2014 na nieuwjaar samen met Jelle Belmans overgeheveld van de beloften van KSVO naar de hoofdmacht. KSVO was pas gedegradeerd uit 2de klasse maar deed het meteen bijzonder goed. Het eindigde na Racing Mechelen als vice-kampioen. Door diverse zware kwetsuren na nieuwjaar (Van Nieuwenhuyze, Martens, Van Den Bossche,…) kreeg hij samen met Jelle voluit zijn kans. “Dit was voor mij een fantastische periode,” kijkt hij tevreden terug. “Ik maakte als 20-jarige de overstap van de U-19 van Zulte Waregem naar de B-kern van KSV Oudenaarde. Ik draaide een goed seizoen en na Nieuwjaar mocht ik naar de A-kern. Ik maakte de laatste 7 wedstrijden van dat seizoen vol. Met routiniers als Mézine, Van Nieuwenhuyze, Martens, Schamp, Raes en Van Den Bossche mogen samenspelen, was een schitterende ervaring en ik stak heel veel op van hen op. Het daarop volgende seizoen speelde ik in het begin nog heel regelmatig. Na een rode kaart tegen Zele verdween ik wat uit beeld. Toen maakte ik een fout die heel veel andere jonge spelers ook maken: aan jezelf twijfelen en vertrekken. Dit mocht ik achteraf gezien misschien niet gedaan hebben.”

“In Gullegem ben ik polyvalenter geworden.”

Nicolas verliet toen KSVO voor reeksgenoot en promovendus Sparta Petegem. “Aan die club heb ik ook mooie herinneringen, want ik speelde twee jaar bijna alle wedstrijden en eindigde steevast in de top vijf,” zegt Nicolas over zijn Petegemse periode. “Na het laatste jaar had ik nood aan een nieuwe uitdaging. Ik had een aantal goede gesprekken met de toenmalige trainer van FC Gullegem. Ik hapte toe, maar een aantal weken voor de start van de voorbereiding werd hij de laan uitgestuurd. Er kwam een nieuwe trainer. In de voetballerij weet je dat niet elke trainer wild kan zijn van uw capaciteiten. Daar moet je als voetballer mee kunnen omgaan. Ik speelde vanaf november toch quasi elke wedstrijd, maar niet op mijn vertrouwde positie. Daardoor ben ik bij Gullegem wel polyvalenter geworden, want ik depanneerde vaak op de flank. Op het einde van de voorbereiding 2019-2020 gaf de trainer mij het advies om naar een andere ploeg uit te kijken. Op 31 augustus, net voor het afsluiten van de transferperiode, tekende ik bij Jong Zulte. Ik ben blij er een jaar te hebben gespeeld, want Jong Zulte was een fijne ervaring. Ik heb vertrouwen opgedaan onder de vleugels van ex-KSVO’er Frederik D’hollander. Toch heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag terug naar de amateurreeksen wou. Ik had een aantal opties, maar als een ploeg als KSVO je belt, dan mag en kan je niet twijfelen.”

“Stefan Leleu is een trainer die grinta in een ploeg brengt”

Voor Nicolas wordt het na ruim 5 jaar een nieuwe samenwerking met trainer Stefan Leleu. “Ik heb destijds enorm veel van hem opgestoken,” kijkt hij nog even terug naar zijn 1ste periode bij KSVO. “Als iemand met zoveel ervaring iets zegt, dan luister je. Hij was naast een goede trainer ook een motivator en hij kan echt grinta in een groep krijgen.”

Loopvermogen.

We herinneren ons Nicolas als een fysiek sterke centrale middenvelder, maar wat is nu eigenlijk zijn favoriete positie? “Ik kom inderdaad het best tot mijn recht als centrale middenvelder. Bij FC Gullegem speelde ik vaak op de flank. Mijn voornaamste troeven zijn naast mijn mentaliteit en voetballend vermogen, mijn loopvermogen.” Nicolas had dan ook niet veel moeite om tijdens de lock down periode zijn conditie te onderhouden. “Ik ben volgens mij een buitenbeentje, want ik loop supergraag. Mijn kinesist moet me zelf intomen. In het tussenseizoen doe ik normaal gezien steevast mee aan loopwedstrijden. Helaas is het dit jaar niet mogelijk. Na mijn voetbalcarrière ga ik me focussen op het lopen van verschillende marathons.”

“KSVO moet dit seizoen van niemand schrik hebben.”

Als 26-jarige heb ik toch wel al wat ervaring en daarom ga ik geen gokje wagen waar KSVO zal eindigen,” zegt hij over het verwachtingspatroon van de nakende competitie. “Er zijn veel sterke teams in tweede amateur. Ik denk bijvoorbeeld aan mijn vorige ploegen Sparta Petegem en FC Gullegem. Maar ook met Mandel United, Lokeren-Temse en SK Ronse zullen we moeten rekening houden. Toch moet KSVO van niemand schrik hebben. De coach zei vroeger al dat je altijd moet uitgaan van eigen sterkte. Ik hoop dan ook zoveel mogelijk te spelen en zo snel mogelijk een basisplaats te veroveren. Als 26-jarige moeten normaal gezien mijn sterke jaren er nog aankomen. Ik heb toch al wat meegemaakt en deze ervaring wil ik doorgeven aan de tieners. Je hebt niets voor niets in het leven. Vechten is de boodschap, als een team!”
En laat dit nu uitgerekend iets zijn, waar de Oudenaardse trainer sterk op hamert.


Wedstrijd

zaterdag 19/09 om 19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

Kalender

19/09

19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

K.S.V.O.

26/09

19u30

K.S.V.O.

KSCT Menen

03/10

20u00

SK. Ronse

K.S.V.O.

10/10

19u30

K.S.V.O.

R.RC.Gent-Zeehaven

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart