Vorige week werd het seizoen 2019-2020 afgesloten in de Vip-kantine van KSVO. Alle spelers en de trainer, die dit merkwaardige seizoen rond maakten, waren hierop uitgenodigd. De vertrekkers werden in de bloemetjes gezet. Liefst 3 van hen speelden minimum 100 matchen in het shirt van KSVO.

Afscheid van een dozijn spelers en trainer

Na een verwelkomingswoord door voorzitter Kurt Vandeputte, gaf manager Guido Vandenabeele een ludiek overzicht van het onvoltooide seizoen, gekruid met een massa doelpunten, zowel voor als tegen. Hierna werden de afscheidnemende trainer en spelers gehuldigd. Stijn Meert gaf op zijn eigen manier een overzicht van zijn 1ste seizoen als hoofdcoach en loofde vooral de heel professionele manier van werken van KSVO in 2de amateurklasse. Spelers Rodrigue Dutoit, Griffin De Vroe, Robbe Van Ruyskensvelde, Daan Van Gyseghem, Lander De Keersmaeker, Tibo Van De Walle, Yves Boguhe, Dempsey Vervaecke, Louis Desmet, Mohammad Jabar Zada en Mathieu D’hoore gaan hun geluk elders beproeven of stoppen hun actieve voetbalcarrière. Wij wensen hen veel succes in hun verdere loopbaan.

Voor Dempsey Vervaecke zal KSVO altijd de club van zijn hart blijven

Drie van de afscheidnemers behoren tot de “club van 100”. Dempsey Vervaecke stond hier al in de kijker en speelde liefst 291 officiële matchen in het geelzwarte shirt! Het Corona-virus zorgde er helaas voor dat hij de kaap van 300 wedstrijden net niet kon bereiken. Hij zei dat KSVO voor altijd “De Club van zijn Hart” ging blijven en kijkt al uit naar volgend seizoen, wanneer hij als tegenstander van KSVO na de match een feestje wil bouwen met zijn gewezen ploegmakkers en supporters.

Robbe Van Ruyskensvelde haalde de kaap van 150 matchen

Ook indrukwekkend zijn de statistieken van Robbe Van Ruyskensvelde. De centrale verdediger speelde liefst 150 wedstrijden voor KSVO. Hij kwam toe in het seizoen 2015-2016 en speelde aanvankelijk als centrale middenvelder. Hij miste door een blessure een deel van de voorbereiding en de start van de competitie. Toch speelde hij in zijn 1ste seizoen 30 van de 34 competitiematchen, centraal in de verdediging naast Klaas Van Den Bossche. De bekroning zou volgen op het einde van dat seizoen, met de promotie naar de hoogste amateurklasse. Daar begon hij op de positie van centrale verdediger, maar na een matige start wisselde Stefan Leleu tactisch. Hij wisselde Daan Van Gyseghem die als centrale middenvelder speelde van plaats met Robbe en de verdediging van KSVO werd plots een hecht blok. Robbe was niet alleen sterk in de duels, hij was bij spelhervattingen ook nog eens een extra wapen in de vijandige zone van de waarheid.
In het seizoen 2018-2089 kon Robbe ook niet helpen om de degradatie te ontlopen, maar bleef toch voor een 5de seizoen aan boord bij KSVO. Hij klokt uiteindelijk af op 150 officiële matchen, waarin hij vooral als verdedigende speler liefst 16 keer scoorde. Met het nodige gevoel voor humor zouden we kunnen zeggen, dat elk doelpunt door Robbe zeer uitbundig werd gevierd, want hij pakte eveneens 16 gele kaarten. Robbe neemt dus afscheid langs de grote poort en speelt volgend jaar bij Elene-Grotenberge in 1ste provinciale.

Pijnlijk afscheid voor Daan Van Gyseghem na ruim 100 matchen

De carrière van Daan Van Gyseghem zat wat in het slop, toen hij voor aanvang van het seizoen 2016-2017 Winkel Sport verliet voor KSVO. Was het aanvankelijk wat zoeken en tasten op de voor hem toch ongewone plaats van centrale middenvelder, dan kwam hij volledig boven water toen trainer Leleu hem van plaats wisselde met Van Ruyskensvelde. De in Oudenaarde geboren gewezen Club Bruggespeler en jeugdinternational werd door kenners aanzien als de beste centrale verdediger in de hoogste amateurklasse. Daan speelde in totaal 103 officiële wedstrijden. Daan scoorde 1 keer… en dat was een owngoal op FC Knokke bij die memorabele 3-4 uitzege. Hij pakte amper 4 gele kaarten en was nooit geschorst. Hij miste slechts 1 competitiematch, in het 2017-2018, tot die fatale openingsmatch van het voorbije seizoen tegen Sparta Petegem, waar hij zich een kwartier voor affluiten zwaar kwetste aan de knie en zijn seizoen op een abrupte wijze zag eindigen, nog voor het eigenlijk goed en wel begon.…

Op de foto die eind 2019 werd genomen, zien we de voorzitter, samen met de voltallige kern, de technische en medische staf poseren. Toen was er nog geen sprake van Covid-19 en was “social distancing” nog een onbestaand begrip…


Wedstrijd

zaterdag 19/09 om 19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

Kalender

19/09

19u30

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

K.S.V.O.

26/09

19u30

K.S.V.O.

KSCT Menen

03/10

20u00

SK. Ronse

K.S.V.O.

10/10

19u30

K.S.V.O.

R.RC.Gent-Zeehaven

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart