Ondanks de moeilijke tijden, zat KSV Oudenaarde de voorbije weken niet stil. Na het uitstekende seizoen dat zo abrupt eindigde, zag het enkele sterkhouders vertrekken. De sportieve cel anticipeerde hierop meteen met liefst 10 nieuwkomers. Sommigen zijn ervaren en reeds vertrouwd met deze reeks, andere zijn jong en een wissel op de toekomst. De komende weken gaan we ze één voor één voorstellen, vandaag lijsten we ze al op in onderstaand overzicht:

Stefan Leleu terug aan boord

Na 11 jaar trainer en daarvoor 1 jaar als speler, hield Stefan Leleu het omwille van privéredenen even voor bekeken als trainer. Hij nam het voorbije seizoen de rol van sportief manager op zich, maar kon dus duidelijk de geur van het gras en de massageolie van de kleedkamer niet missen. Hij tekende bij de club van zijn hart een overeenkomst voor de volgende twee seizoenen. Kurt Van Syngel blijft aan boord als T2 en Dries Lievens begint aan zijn 2de seizoen als keeperstrainer. Wouter Degroote, ex KWIK-Eine en EX-KSVO-speler wordt de nieuw coach van de beloften.

De 10 nieuwe spelers:

Gillian Verbrugge (doelman),
Omar Lekhechine (centrale verdediger),
Nicolas Mulliez (centrale verdediger),
Mathias Vercauteren (linkerflankaanvaller-verdediger),
Nicolas Gheeraert verdedigende middenvelder),
Milan Cambier (aanvaller),
Kristof Verspeeten (aanvaller),
Jordy Janssens (centrale verdediger),
Nathan Mingiedi (verdedigende middenvelder),
Matias Van Caester (linkerflank verdediger- jeugd).

Inzetten op de jeugd

Liefst 7 jeugdspelers zitten in de kern:

Robbe Vandenheede,
Ruben Mussche,
Gilles Van Herreweghe,
Casper De Buysscher,
Mano Decuypere,
Matias Van Caester,
Michiel Piers.

Met Jelle Belmans en Nicolas Gheeraert zitten er nog eens 2 spelers in de kern, die destijds via de beloften in het eerste elftal geraakten en via een ommetje terugkeerden naar KSVO. Samen met de 7 hierboven genoemde spelers zijn dat dus liefst 9 jeugdspelers of spelers van eigen kweek in de kern van 22! 41% van onze kern bestaat dus uit eigen jeugd!
De gemiddelde leeftijd van onze kern bedraagt 22,3 jaar!
Jesse Martens, onze 30-jarige kapitein en reeds 11 seizoenen aan boord op het KSVO-schip, wordt de Nestor van de ploeg.

Vertrekkers

Rodrigue Dutoit, Griffin De Vroe, Robbe Van Ruyskensvelde, Daan Van Gyseghem, Lander De Keersmaeker, Tibo Van De Walle, Yves Boguhe, Dempsey Vervaecke, Louis Desmet, Mohammad Jabar Zada en Mathieu D’hoore gaan hun geluk elders gaan proeven of stopten hun actieve voetbalcarrière. Wij wensen hen veel succes in hun verdere loopbaan.