Annicq De Zitter

Coach Stijn Meert moest noodgedwongen opnieuw sleutelen aan zijn elftal. Lander De Keersmaeker was geschorst en Lorenzo Heirwegh kwetste zich deze week op training. Centraal achterin kwam Louis Desmet in de ploeg, Gilles Van Herreweghe nam de rechter flank voor zijn rekening.Spektakel in de eerste periodeDoor de overvloedige regen van de laatste week lag het veld in Sint-Niklaas er zwaar en hobbelig bij. Vlot combinatievoetbal was hierdoor erg moeilijk.

De openingsfase was voor de bezoekers. Ze eisten de bal op en probeerden, ondanks de staat van het veld, al combinerend openingen te vinden. Dat leverde al snel een hoekschop op van de rechter kant. Vervaecke dropte de bal centraal voor doel waar Louis Desmet heel alert reageerde en de 0-1 met het lichaam binnen duwde. We waren toen amper 7 minuten ver. Beter kon de wedstrijd niet beginnen voor KSVO. Een minuutje later gingen de rode knipperlichten al opnieuw aan voor de thuisploeg. Verstraete loodste Vervaecke door het hart van de verdediging maar het schot van Dempsey werd nog net afgeblokt.

Sportkring kon daar aanvankelijk maar weinig tegenover stellen. Meer dan een schotje van Melens, eenvoudig geplukt door Dutoit, kwam er niet. Tot ze plots, na een 20-tal minuten spelen, het heft in handen namen. Het begon met een afvallende bal die Aerts meteen op de slof nam. Het schot ging via een Oudenaards been maar net over. Even later werd Ertürk centraal diep gestuurd en kwam oog in oog met Rodrigue Dutoit. De kwikzilveren thuisaanvaller liet de bezoekende doelman geen schijn van kans en trapte de 1-1 in de hoek binnen.

KSVO was nog niet bekomen van de opdoffer of dezelfde Ertürk werd opnieuw in de diepte gestuurd. Dutoit was eerst op de bal en leek eenvoudig het gevaar te weren maar gleed heel ongelukkig weg op het drassige veld. De thuisaanvaller was er als de kippen bij om uit een heel scherpe hoek de 2-1 naast een hopeloos grabbelende Rodrigue binnen te trappen. Op nog geen 5 minuten tijd had de thuisploeg de scheve situatie recht gezet.

KSVO moest nu wel terug vol aan de bak en deed dat ook. Een vrije trap van Martens werd aan de 2de paal binnen gekopt maar de grensrechter had buitenspel gezien. Het feestje ging dus niet door. Maar dat was maar uitstel want een minuutje later kwam Van Herreweghe, helemaal vrijgespeeld op zijn rechter flank, alleen voor doelman Londot. In eerste instantie werd de plaatsbal van Gilles nog afgeweerd maar de rebound wel heel beheerst binnen getrapt en de 2-2 stond op het bord.

Sportkring leek van slag en de bezoekers duwden door. De driehoekjes kwamen er nu vlotjes uit. Een combinatie Verstraete - Vervaecke - Van Herreweghe - Verstraete eindigde net naast de paal buiten. Even later ging het leer wel binnen na opnieuw een vlotte combinatie met Verstraete - Vervaecke - Van Herreweghe. Gilles scoorde zijn 2de van de avond en trapte zo KSVO opnieuw op een 2-3 voorsprong.

Na een best genietbare 1ste helft, gekruid met 5 doelpunten en wisselende kansen, gingen we de rust in met 2-3.Veel mindere 2de helftSint-Niklaas begon fel aan de 2de periode en probeerde de bezoekers hoog vast te zetten. KSVO leunde wat achterover om in de omschakeling voor gevaar te zorgen. Van Goethem werd door Van Den Bogaert het straatje ingestuurd maar Dutoit ging goed in de voeten en Ertürk en Van Goethem probeerden het maar vonden ook telkens Rodrigue op hun weg.

Tussendoor kon KSVO counteren via Van Herreweghe en Mo Jabar, die Martens bediende. Het schot van Jesse ging niet zo ver naast.

De thuisploeg kon de druk niet aanhouden en de wedstrijd kabbelde verder zonder dat er echt grote kansen kwamen. Een scrimmage in de grote rechthoek van de thuisploeg eindigde naast en een schot uit een scherpe hoek van Van Den Bogaert werd nog door Dutoit in hoekschop geduwd. Verder gebeurde er nog heel weinig, tot in de absolute slotfase van de wedstrijd Van Herreweghe nog maar eens diep werd gestuurd op zijn flank. Gilles kapte zijn tegenstander uit, die weggleed en de bal met de arm mee nam. Ref Gijselincks wees meteen naar de stip. Dempsey Vervaecke knalde de strafschop staalhard in de hoek en besliste de wedstrijd definitief met 2-4 in het voordeel van de bezoekers.

Gilles Van Herreweghe kreeg nog een applausvervanging na zijn knappe prestatie en ook Dempsey Vervaecke werd gewisseld. Jonkies Mano Decuypere en Ruben Mussche werden ingebracht en mochten ook nog even van de wedstrijd proeven.Wedstrijdinfo:Sportkring Sint-Niklaas:
Londot, Aerts, Goossens, De Corte (83' Gharmaoui), Vispoel, Melens, Van Den Bogaert (75' Erturk), Ertürk, Van Goethem, De Saegher en CappanKSVO: Rodrigue Dutoit, Belmans, Van Ruyskensvelde, Desmet (58' DiHoore), Van Waeyenberghe, Vandenheede, Jabar Zada, Martens, Verstraete, Van Herreweghe (87' Decuypere) en Vervaecke (90' Mussche)Doelpunten:

7' 0-1 Desmet

21' 1-1 Ertürk

25' 2-1 Ertürk

28' 2-2 Van Herreweghe

32' 2-3 Van Herreweghe

87' 2-4 Vervaecke (pen)Gele kaarten: Desmet en D'Hoore (KSVO), De Saegher (S. Sint-Niklaas)Wedstrijdleiding: Ref.: Ghijselincks Rune; AR1: Willems Jonas, AR2: Maghlaoui Ali


Wedstrijd

woensdag 12/08 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KFC KNOKKE


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KFC Mandel United

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

Kalender

12/08

19u30

K.S.V.O.

KFC KNOKKE

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart