KSVO haalde na nieuwjaar amper 2 puntjes uit 4 matchen en won nog niet. Een uitwedstrijd bij het bedreigde KVK Westhoek leek een ideale gelegenheid om die 1ste zege te behalen, ware het niet dat de West-Vlaamse fusieploeg in een goede flow zit. Een zware storm werd voorspeld en die kwam er ook. De kans dat “Dennis” zijn stempel ging drukken op deze wedstrijd, was dus niet onbestaande. ”Door de wind, door de regen” Bij KSVO keerde Lorenzo Heirwegh terug uit schorsing, waardoor Yves Boguhe opnieuw bankzitter werd. Doelman Griffin De Vroe was uiteindelijk niet wedstrijdfit en werd vervangen door Rodrigue Dutoit. Bij KVK Westhoek was er geen spoor van de nieuwkomers Nagim Amini, die vorige week nog scoorde, en Reece Mitchell. Enkel de 3de nieuwkomer, de Kameroener Sorel Chemin, begon aan de wedstrijd. Het was nog even wachten of de wedstrijd effectief zou doorgaan, door die zware voorjaarsstorm, maar rond 13h45 werd groen licht gegeven. De wind blies in de lengteas van het veld en de thuisploeg mocht met wind in de rug beginnen. Het was dan ook uitkijken, welke kant de illustere “Dennis” zou kiezen. Waanzinnige 5 minuten Het was al vlug duidelijk, dat dit geen normale wedstrijd zou worden en dat er rekening moest gehouden worden met ongewone wedstrijdomstandigheden en dat was na de eerste balcontacten reeds duidelijk. Doelman Dutoit moest een terugspeelbal ontzetten en het ronde ding leek aan een baan rond de Aarde te beginnen, om uiteindelijk buiten het stadion te landen. Het was zoeken en tasten in de beginfase en de thuisploeg profiteerde maximaal van deze situatie. Westhoek kreeg een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. Doelman Dutoit kreeg de hard getrapte en stuiterende bal niet onder controle en de goed gevolgde Mahieu scoorde in de rebound de 1-0. KSVO was niet aangeslagen en nauwelijks afgetrapt was het al heel dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van Van Ruyskensvelde spatte uiteen op de onderkant van de lat en zo terug het veld in. Doordat het tegen wind speelde, koos Oudenaarde voor de combinatie over de grond, terwijl de thuisploeg het vooral met de lange bal probeerde, richting de snelle spitsen. Jabar kopte even later een hoekschop naast en op het kwartier kreeg KSVO een nieuwe kans. Vervaecke werd vrijgespeeld op de rechterflank. Zijn voorzet, richting 2de paal werd door Martens hard ingekopt, maar doelman Olievier redde knap in hoekschop. Halverwege de 1ste helft, kreeg KSVO wat het verdiende. Heirwegh was uitgeweken van de rechter- naar de linkerflank en vond met de perfecte voorzet de vrijstaande Vervaecke aan de 2de paal. Dempsey kopte in duikvlucht de 1-1 tegen de touwen. Aan de overkant moest Dutoit attent reageren op een doorsteekpass, richting Mahieu, maar toch was het KSVO dat op zoek trok naar meer. En het zag er plots heel goed uit, toen de mekkerende Sucaet op korte tijd 2 gele kaarten kreeg en Westhoek een uur verder moest met een mannetje minder. En onbegrijpelijk, maar het samenspel van KSVO stokte zowaar. De thuisploeg begon zich in te graven voor eigen doel. Het was wachten tot in de slotfase voor nieuw gevaar. De kopbal van De Keersmaeker zoefde nipt naast. Met minder dan 5 minuten te gaan in de eerste helft, kregen we waarschijnlijk de meest waanzinnige fase uit deze competitie. Want hoe valt het te verklaren, dat KSVO na 40 minuten de betere te zijn geweest en verdiend op 1-1 kwam, toch moest gaan rusten met een quasi onoverbrugbare 4-1 achterstand? Het begon met een verre vrije trap die in het pak werd gezwiept en fortuinlijk voor de voeten viel van Serpieters, die prompt de 2-1 binnen trapte. Nauwelijks bekomen van die achterstand of het stond al 3-1. Himpe zag Dutoit iets te ver uit zijn doel staan en probeerde het met een trap vanop 45 meter. Drijvend op de vleugels van Dennis, viel de bal pardoes achter de wanhopig grabbelende Oudenaardse keeper in doel. De vreugde was nauwelijks uitgestorven, of het werd nog erger voor geelzwart. Robaeys deed het nummertje van zijn makker nog eens over, ditmaal zowaar vanop de eigen helft. De raket viel weer over de wanhopig grabbelende Dutoit tegen de touwen: 4-1. Dennis had zijn werk gedaan op 3 minuten tijd en KSVO leek uitgeteld. Maar de wedstrijd kon door de bizarre weersomstandigheden nog alle kanten uit. Aansluiting kwam te laat Stijn Meert offerde de nochtans goed spelende Van Herreweghe op voor extra spits Boguhe. De 2de helft begon voorspelbaar. Oudenaarde kreeg de bal, Westhoek metselde een muurtje voor de eigen 16 meter en ontnam KSVO hiermee alle ruimte. Een eerste kansje kwam er na een hoekschop van Heirwegh. Vervaecke kopte in het zijnet. Even later kreeg KSVO nu een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. Gejaagd door de wind, trapte Lorenzo hard op doel, de bal zoefde centimeters naast. Iets voorbij het uur kreeg KSVO een uitgelezen kans om opnieuw in de match te komen. Na een lichte haakfout op de bedrijvige Heirwegh, ging de bal op de stip. Kapitein Jesse Martens nam zijn verantwoordelijkheid, maar doelman Olievier haalde de strafschop knap uit de benedenhoek. Het wou dus niet meer lukken voor KSVO. Na wat halve kansjes leek de wedstrijd dood te bloeden, tot Martens 10 minuten voor affluiten de bal prachtig op de slof nam en ook wat gedreven door de wind mooi in de kruising trapte (4-2). Kregen we dan toch nog een spannend slot? Ja! Want enkele minuten later zwiepte Heirwegh een vrije trap in de zestienmeter en Vervaecke devieerde de bal over de doelman: 4-3. De thuisploeg werd nu plots heel zenuwachtig, wat resulteerde in enkele gele kaarten en een roder kaart voor trainer Bruno Debo. Het was nu pompen of verzuipen voor de thuisploeg. Eén counterkans kreeg het in de 2de helft, maar Dutoit behoedde zijn ploeg voor een 5de tegentreffer. De blessuretijd was bloedstollend. KSVO kreeg een reeks hoekschoppen en doelman Dutoit trok mee in de vuurlijn. Scoren zat er echter niet meer in en zo eindigde deze waanzinnige wedstrijd op een 4-3 zege voor de thuisploeg, die hiermee een goede zaak doet in de degradatiestrijd. Dennis zorgde op vele plaatsen voor het nodige leed, maar op 1 plek in dit land zullen ze alvast heel gelukkig zijn geweest met deze orkaan. KSVO blijft dus met amper 2 puntjes uit zijn 5 gespeelde wedstrijden in 2020 en zakt zo weg van de 2de naar de 4de plaats. Wedstrijdinfo: KVK Westhoek: Olievier, Jansen Da Silva, Mahieu, Robaeys (90+2’ Petitprez), Vandemarliere, Chemin (36’ Kirilov), Sucaet, Verkindere, Diakho (90+3’ Diakho), Himpe en Serpieters KSVO: Rodrigue Dutoit, Van Herreweghe (46’ Boguhe), Van Ruyskensvelde (75’ De Buysschere), De Keersmaeker, Van Waeyenberghe, Vandenheede, Jabar Zada, Martens, Verstraete, Heirwegh en Vervaecke Doelpunten: 3’ 1-0 Mahieu 20’ 1-1 Vervaecke (Heirwegh) 41’ 2-1 Serpieters 44’ 3-1 Himpe 45’ 4-1 Robaeys 80’ 4-2 Martens 84’ 4-3 Vervaecke (Heirwegh) Gele kaarten: Sucaet, Serpieters, Robaeys, Vandemarliere, Verkindere (KVKW) en Verstraete (KSVO) Rode kaarten: Sucaet (2 x geel) T1 Bruno Debo (2 x geel) Wedstrijdleiding: Ref.: Cornelis Arno, AR1: Sanders Thomas, AR2: Delcroix Joline