KSVO trok voor zijn eerste opdracht van 2020 op bezoek bij RC Harelbeke, dat voor nieuwjaar een bijzonder slechte reeks neerzette. Onze geelhemden hadden 2019 wel afgesloten met een knappe 9 op 9. Kon KSVO verder drijven op de goede flow, of was het de thuisploeg die zijn negatieve spiraal zou kunnen ombuigen? Wijzigingen bij beide teams In het desolate Forestierstadion, moesten beide ploegen sleutelen aan hun ploeg. Bij de thuisploeg ontbraken Cédric Betremieux en Jeremie Cremers. Niels Vandenbroucke was geel geschorst. Ook KSVO had met Jabar een geschorste speler. Jelle Belmans is nog eventjes out. Lander De Keersmaeker stond centraal in de verdediging naast Robbe Van Ruyskensvelde. Jochen Van Waeyenberghe speelde als rechter flankverdediger en zijn plaats op links werd ingevuld door Louis Desmet, die dus opschoof vanuit het centrum van de verdediging. KSVO leek zaak onder controle te hebben aan de rust KSVO nam de beste start en dreigde meteen via een vrije trap van Martens naar de korte hoek. Doelman Degrendel redde puik in hoekschop. Even later was Jesse er opnieuw dichtbij, toen hij een hoekschop naast duwde. 3de keer, goede keer en iets voorbij het kwartier scoorde Martens dan toch. Ditmaal viel de bal na alweer een hoekschop pardoes voor zijn voeten en hij trapte prompt de 0-1 tegen de touwen. KSVO op rozen en Harelbeke moest nu uit zijn stelling komen. Veel maakten de paarswitten echter niet klaar. KSVO leek de match rustig onder controle te hebben en miste iets voorbij het halfuur een uitgelezen kans om de wedstrijd al definitief naar zijn hand te zetten. Habbas onderschepte een slechte inspeelbal op het middenveld en stuurde onmiddellijk Heirwegh weg, richting vijandelijke doel. Doelman Degrendel bleef echter overeind in de man-tegen-man situatie en redde knap. Geen 0-2, maar bijna onmiddellijk 1-1. De thuisploeg kreeg een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. De eerste poging ging in de muur, maar de herneming van Harinck werd door De Vroe mooi uit de benedenhoek gehaald. Op slag van rust zag Noppe zijn schot afwijken in hoekschop en strandde een kopbal van Vervaecke in de handen van Degrendel. Rusten deden we met een 0-1 voorsprong in een eerste helft die niet zoveel had te bieden, maar die de bezoekers toch onder controle leken te hebben. KSVO liet na om de geboden ruimte uit te buiten Een veel gedrevener Harelbeke zagen we bij aanvang van de 2de helft. De Vroe moest al meteen uitpakken met een knappe redding op een dichte poging van Noppe. Het ging snel naar de overzijde na een knappe aanval met tussenstationnetjes Verstraete, Vervaecke en Martens, die Habbas aanspeelde. Degrendel redde de poging van de topschutter vanuit een scherpe hoek in corner. De amusementswaarde in de 2de helft lag een stuk hoger dan voor de rust, omdat de thuisploeg fel op zoek trok naar de gelijkmaker, maar KSVO hierdoor meer ruimte schonk. Verstraete vond Vervaecke. Degrendel had weinig problemen met de lage schuiver van de Oudenaardse spits. De druk van Harelbeke werd groter, maar dat leverde aanvankelijk geen uitgespeelde doelkansen op. KSVO kon naar hartenlust counteren, maar verzuimde keer op keer om de geruststellende 2de treffer te scoren. Het liep telkens “ergens” mank. En dan zegt de ongeschreven voetbalwet, dat je het deksel op de neus krijgt en dat gebeurde. Na een contact tussen De Keersmaeker en een speler van Harelbeke, wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Oudenaards protest hielp niet en Notebaert zette De Vroe op het verkeerde been (1-1). Even later kreeg Heirwegh zijn 2de gele kaart en moest KSVO de slotfase volmaken met een mannetje minder. Van een ommekeer gesproken… Het kwam er niet meer uit en in de slotfase scoorde Harinck met een heerlijk volley de 2-1. Er restte KSVO weinig tijd om iets terug te doen en het was De Vroe die nog alles uit de kast moest halen om de 3-1 te voorkomen op een poging van dichtbij van Noppe. Tradities… Net zoals de voorbije seizoenen vaak het geval was, begint KSVO ook dit seizoen na nieuwjaar met een valse start. Het had nochtans zonder zelf te schitteren de match in handen, maar verzuimde vooral in de 2de helft de geboden ruimte te benutten tegen een moedig en karaktervol, maar absoluut niet imponerend Harelbeke. Komende zaterdag moet KSVO aan de bak tegen KSV Temse, ploeg die dit seizoen al 2 keer te sterk was. Zowel in de Beker als in de competitie moesten onze geelzwarten het onderspit delven. Het zal moeten gebeuren zonder Lorenzo Heirwegh, die geschorst zal moeten toekijken. Gelukkig recupereert het tegen dan Jabar. Wedstrijdinfo: KRC Harelbeke: Degrendel, Van Damme, De Smet Pieter, Mahau (75’ Decleir), Notebaert, Vandeheede Laurens (89’ Toye), Noppe, Braeckeveldt, Derieuw, Harinck, Kostyrka KSVO: De Vroe, Van Waeyenberghe, De Keersmaeker, Van Ruyskensvelde, Desmet Louis (68’ Piers), Vandeheede Robbe, Martens (87’ Boguhe), Verstraete, Habbas en Vervaecke Doelpunten: 18’ 0-1 Martens 72’ 1-1 Notebaert (Penalty) 80’ 2-1 Harinck Gele kaarten: Verstraete, Heirwegh (KSVO), Decleir, Mahau en Braekeveldt Rode kaart: Heirwegh (2 x geel)