KSVO verloor vorige week in blessuretijd de derby der Vlaamse Ardennen, KSCT Menen had zich na de 0-1 zege bij FC Merelbeke naar een voorlopige veilige plaats gehesen. Onze geelhemden wilden hun 2de plaats absoluut veilig stellen, in het zog van herfstkampioen FC Knokke. Vervaecke en Dutoit voor het eerst aan de aftrap Bij KSVO was Robbe Vandenheede geel geschorst. Zijn plaats werd ingenomen door Dempsey Vervaecke, die hierdoor voor het eerst dit seizoen aan de aftrap kwam. Hiervoor moest wel wat worden geschoven. Dempsey werd de diepste man, waardoor Donovan Habbas tegen zijn vorige ploeg naar de linkerflank schoof. Kapitein Martens werd een bank achteruit geschoven en nam deels de plaats in van de geschorste Robbe, centraal voor de defensie. Er was nog een wijziging, noodgedwongen! Doelman De Vroe had de voorbije trainingssessies last aan de knie en hij werd vervangen door Rodrigue Dutoit, ook voor het eerst aan de aftrap. De jonge Matisse Degroote werd 2de doelman. Vervaecke trapt KSVO koelbloedig op voorsprong Van een studieronde was geen sprake, want KSVO versierde al vlug een dot van een kans. Een vrije trap werd in het pak gezwierd, de poging van Martens werd afgeblokt tot bij Habbas, die van heel dichtbij op doelman Degruyter besloot. Even later zag Martens zijn schot afgeblokt worden in hoekschop. De thuisploeg stelde meteen orde op zaken, toen Atieda van heel dichtbij een hoekschop over kopte. Even later kreeg Lukinga de bal voor de voeten en van net buiten de zestienmeter trapte hij meteen op doel. Dutoit was kansloos, maar gelukkig voor KSVO spatte de bal uiteen op de binnenkant van de paal en zo terug het veld in. Aan de overkant ging Belmans solo. Hij bereikte Vervaecke, maar het schot van onze spits was te zwak. Bochet probeerde het ook al vanop afstand. De bal was te centraal om doelman Dutoit te verontrusten. Na dit spetterende begin, viel de wedstrijd toch wat stil. KSVO had het balbezit, Menen loerde op de snelle omschakeling. Iets voorbij het halfuur werd door de thuisploeg onzorgvuldig verdedigd. Habbas trapte eerst nog over en daarna vloog doelman Degruyter door het zwerk, zonder de bal te raken. Habbas kon net niet bij de bal, Verstraete recupereerde, maar zijn nieuwe voorzet werd door de thuisdefensie nog tijdig onderschept. Nadat Jabar een nieuwe hoekschop over kopte, kwam KSVO op voorsprong. Jabar bediende Verstraete, die Vervaecke aanspeelde. Met een mannetje op het lijf, schoof hij vanuit een scherpe hoek de bal perfect naast de duikende thuisdoelman in de verste hoek: 0-1 en het 2de doelpunt van Vervaecke dit seizoen. Op slag van rust kopte Habbas een gemeten voorzet binnen, maar het feestje ging niet door wegens nipt buitenspel. De onberispelijke Dutoit had nog een knappe redding in huis op een botsend schot van Dahmoun. KSVO herpakt zich in laatste kwartier Wat er tijdens de rust werd geserveerd in de Oudenaardse kleedkamer, weten we niet, maar KSVO begon bijzonder slap aan de 2de helft en verloor zowat elk duel op het middenveld. De moedige maar beperkte thuisploeg kreeg meer vertrouwen en trok op zoek naar de gelijkmaker. Bochet ontbond zijn duivels. Eerst trapte hij aan de 2de paal nipt naast en kort daarop verraste hij de Oudenaardse verdediging met een vlijmscherpe lage voorzet. Gelukkig kon niemand van de thuisploeg de bal beroeren. Halverwege de 2de helft kreeg de thuisploeg loon naar werk, toen de Menense topschutter Dewaegemaeker een vrije trap voorbij de kansloze Dutoit devieerde: 1-1. KSVO moest dringend zichzelf terugvinden in de 2de helft. Verstraete zag zijn voorzet bovenop de lat vallen en de ingevallen Boguhe kopte een voorzet van Belmans uit kansrijke positie ver naast. Onmiddellijk hierop kreeg KSVO een dot van een kans. Na een inworp trof Jabar de binnenkant van de paal en trapte Verstraete van heel dichtbij de rebound op de doelman. De ontgoocheling om die gemiste kans maakte echter meteen plaats voor vreugde, toen Heirwegh in 2 tijden een voorzet van Van Waeyenberghe tegen de touwen knalde (1-2). De thuisploeg trok met de moed der wanhoop op zoek naar een nieuwe gelijkmaker en Dewaegemaeker profiteerde bijna van een afgeweerde bal. Hij lobde de bal met de buitenkant van de voet over Dutoit, maar ook naast het doel. Jelle Belmans kwam na een hard contact nog onzacht neer op het kunstgras, waardoor er ruim 5 minuten blessuretijd bij kwamen. Verder dan een schot van Bochet, gepakt door Dutoit, kwam de thuisploeg niet meer. Knappe 2de plaats na heenronde Dit was zeker niet de beste 2de helft van KSVO, maar door deze nieuwe driepunter en het puntenverlies van Ronse en Mandel United, blijft KSVO stevig op de 2de plaats. Na afsluiten van de heenronde heeft KSVO 31 punten uit 15 matchen, en dat zijn er bijna evenveel als vorig jaar op het ganse seizoen. Toen werd afgeklokt op 34 punten. In deze sportieve wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld en beperkt het leed van Jelle Belmans zich gelukkig tot enkele pijnlijke ribben. Wedstrijdinfo: KSCT Menen: Degruyter, Musenge, Gallo, Atieda, Lukinga, Dahmoun, Cottignie, Lekhechine, Dewaegemaeker, Buyssens en Bochet KSVO: Dutoit Rodrigue, Belmans (88’ Van Herreweghe), Van Ruyskensvelde, Desmet, Van Waeyenberghe, Jabar, Martens, Habbas (90+3’ D’hoore), Verstraete, Vervaecke (77’ Boguhe) en Heirwegh Doelpunten: 36’ 0-1 Vervaecke (Verstraete) 64’ 1-1 Dewaegemaeker 80’ 1-2 Heirwegh (Van Waeyenberghe) Gele kaarten: geen Rode kaarten: geen Wedstrijdleiding: Ref.: Verbeke Bert, AR1: Mertens Stijn, AR2 Vercamer Joachim