Onze geelzwarten stonden voor een loodzware opdracht bij RC Gent. De ratjes waren 2 speeldagen terug nog medeleider, maar zakten na een recente 0 op 6 weg uit de top. KSVO was dus gewaarschuwd voor een supergemotiveerde opponent. Koude douche op slag van rust Bij KSVO geen wijzigingen ten opzichte van vorige speeldag. Enkel Mathieu D’hoore verving Boguhe op de bank. Bij KRC Gent ontbrak De Langhe. De thuisploeg gaf vanaf het eerste fluitsignaal meteen plankgas en werd daar al vroeg voor beloond. Er werd op het Oudenaardse middenveld niet scherp genoeg verdedigd. Leemans onderschepte de bal en stuurde Hebbelinck weg op rechts. Deze vond Elewaut aan de 2de paal en die kopte 1-0 voorbij De Vroe. Lang kon de thuisploeg niet genieten van zijn voorsprong, want Van Ruyskensvelde stuurde Habbas, richting doel. De topschutter van de reeks won zijn spurtduel tegen de Gentse verdediging en trapte beheerst naast doelman Frans de 1-1 tegen de touwen. De toeschouwers waren meteen opgewarmd op deze koude herfstavond. Het duurde eigenlijk wel even voor de Oudenaardse turbo warm liep, want KRC Gent zette hoog druk op de Oudenaardse spelers in balbezit. Maar de storm ging wat luwen en KSVO kwam nu echt in de match. Van Ruyskensvelde kopte in de handen van Frans en die had even later geluk dat na een vlotte combinatie tussen Habbas en Martens het schot van Verstraete aan de 2de paal nog voor de lijn in hoekschop werd gedevieerd. Aan de overkant kreeg de volledig vrijstaande Zapata plots een reuzenkans. Wellicht zelf geschrokken van zoveel ruimte, trapte hij uit kansrijke positie hoog over. Hier ontsnapte KSVO aan een nieuwe achterstand. KSVO toonde zich opnieuw bliksemsnel in de omschakeling. Via Heirwegh kwam de bal bij Habbas die uit een scherpe hoek meteen op doel trapte. Kevin Frans moest een hoekschop toestaan. Martens gaf die en Jabar zag zijn kopbal op de binnenkant van de paal stranden. Pech voor Mohammad, uitgerekend tegen zijn oude ploeg. KSVO bleef de meest dreigende ploeg. Na een slecht ontzetten, viel de bal voor de voeten van Verstraete, die meteen op doel knalde. Het ronde ding stierf uit in het zijnet. Op slag van rust zou KSVO echter een koude douche krijgen. Na een spurtduel tussen Van Ruyskensvelde en Zapata, ging deze laatste al te gemakkelijk liggen. Oudenaards protest hielp niet, want de bal ging op de stip. Elewaut nam De Vroe tegenvoets en nette zijn 2de van de avond (2-1). KSVO reageerde nog voor de rust. Van Waeyenberghe werd mooi vrijgespeeld op links, zijn voorzet werd echter door de inlopende Heirwegh net over gekopt. Rusten werd gedaan met een 2-1 tussenstand en daar waren vooral de bezoekers niet tevreden mee. KSVO toont karakter na de rust Zou KSVO een vuist kunnen maken na die gecontesteerde strafschop? Het waren in elk geval de thuisspelers, die het best begonnen aan de 2de helft en KSVO ontsnapte al vroeg aan een grotere achterstand, toen Elewaut plots werd afgezonderd voor De Vroe. Geen 3de goal voor de Gentse aanvaller, want hij trapte wild en hoog over. KSVO nam nu stevig de touwtjes in handen, maar het bleef uitkijken voor de tegenprikken van Gent, via hun snelle flanken. Iets voorbij het uur werd een Oudenaardse hoekschop afgeweerd. De bal viel buiten de zestienmeter voor de voeten van Martens. Onze kapitein trapte de bal staalhard door het benenbos voorbij de kansloze Frans (2-2). KSVO ging nu door, maar liep bijna op een dodelijke counter. De Vroe pakte echter uit met een knappe redding op het schot van Elewaut. Heirwegh voelde zich in zijn sas op de rechterflank en won zijn duel van zijn rechtstreekse tegenstander. Hij infiltreerde in de zestienmeter en schotelde Verstraete een niet te missen kans voor. Olivier trapte beheerst de 2-3 tegen de touwen. Gent uitgeteld? Neen, want De Vroe had alweer een knappe redding in huis op een dichte poging van Hebbelinck. Onze Bolat pakte uit met een heel knappe voetveeg. Aanval is de beste verdediging en met gevarieerd combinatievoetbal trok KSVO op zoek naar een geruststellende 4de treffer. De moegestreden jonge Gentse ploeg kon geen vuist meer maken in de slotfase en na de extra minuten, die een eeuwigheid leken te duren, mocht KSVO juichend de kleedkamers in. Opnieuw 3 doelpunten voor KSVO KSVO start met 6 op 6 uitstekend aan de 2de periode. Net zoals vorige week, scoorde het opnieuw 3 keer, maar bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. De ploeg toonde veel karakter na de rust. Maar eigenlijk waren de toeschouwers de grote winnaar, want zij zagen een open wedstrijd met 2 ploegen die er absoluut wilden voorgaan. Scoren lukt bijzonder goed voor KSVO, want het kan al voor de 7de keer 3 of meer doelpunten maken. Enige negatieve puntje is de 3de gele kaart voor Olivier Verstraete. Onze aanvallende middenvelder mist zo de volgende wedstrijd tegen FC Merelbeke. Wedstrijdinfo: KRC Gent: Frans, De Backer, Vercruysse (85’ Ly), Davies, Beshliaha (81’ Caryn), Hebbelinck, Vankerkhoven, Leemans, Elewaut, Uçak en Zapata (Luvovadio). KSVO: De Vroe, Belmans, Van Ruyskensvelde, Desmet, Van Waeyenberghe, Vandenheede, Jabar, Martens, Habbas (90’ Vervaecke), Heirwegh en Verstraete (90+3’ D’hoore) Doelpunten: 4’ 1-0 Elewaut 9’ 1-1 Habbas 42’ 2-1 Elewaut (penalty) 63’ 2-2 Martens 73’ 2-3 Verstraete Gele kaarten: Verstraete, Belmans (KSVO), Beshliaha, Vankerkhoven, Caryn, Davies (KRCG) Wedstrijdleiding: Wedstrijdleiding: Arne De Beuckelaer, bijgestaan door David Goldberg en Tom Verheye.