Annicq De Zitter

Tijdens de opwarming moest Robbe Van Ruyskensvelde afhaken wegens een blessure. Hierdoor moest coach Stijn Meert opnieuw schuiven in de al geteisterde verdediging. Gilles Van Herreweghe kwam aan de aftrap op rechtsachter. Jelle Belmans schoof door naar het centrum naast Louis Desmet.

Voor de rest zagen we dezelfde ploeg die vorige week de maat nam van SK Sint-Niklaas.

Bij R Knokke FC stond Tom De Sutter opnieuw in de basis.


Autoritaire leider trekt de match reeds in de 1ste helft naar zich toe.


Dat Knokke gebrand was om de eerste periode binnen te halen, wist iedereen. En van bij aanvang van de wedstrijd was dat ook duidelijk te zien.

Van bij de start namen ze hun tegenstander bij de keel met heel dominant voetbal en met veelbalbezit en veel variatie. Ze eisten de bal op en en drongen KSVO diep terug op hun eigen helft. Tot uitgespeelde kansen leidde dat overwicht aanvankelijk niet. Het was wachten tot de 15de minuut voor echt doelgevaar. Maar die eerste echte kans werd al meteen verzilverd. De bal kwam van op links voor doel, waar De Sutter beheerst terug kopte in de loop van de aanstormende Vandewalle, die staalhard de 1-0 op het bord knalde.

Onze spelers konden daar aanvankelijk niet veel tegenover stellen. ze hadden moeite om de bal te veroveren en als ze die hadden, waren ze hem te snel weer kwijt. Het was Knokke dat onder impuls van een erg balvaste en klaarkijkende Savaete de lakens uitdeelde. Vooraan lagen De Sutter en Vandewalle constant op de loer en als de bezoekers dreigden uit te breken, was er Persoons die alle gaten dicht liep.

Knokke ging verder op zijn elan op zoek naar meer zekerheid en een 2de doelpunt. Dat kwam er in de 24ste minuut. Op een verre voorzet van de linker kant stond De Sutter op de juiste plaats en knikte de 2-0 tegen de netten.

En onze geelhemden? Ze konden na het 2de doelpunt van Knokke 2 keer dreigen op hoekschop, telkens genomen door Heirwegh van de rechter kant. Een eerste keer kon Habbas bereikt worden maar zijn schot van in de draai werd afgeblokt. Bij de 2de corner legde Lorenzo goed terug tot bij Martens, die in één tijd over knalde.

We gingen rusten met een 2-0 stand.Rustig meesterschap van de thuisploeg.


KSVO wou zich niet zo maar gewonnen geven en kwam gedreven uit de kleedkamer voor de 2de helft. Habbas zette al meteen doelman Dhoest aan het werk, die een harde knal in 2 tijden onder controle kreeg. 

Maar met het duo De Sutter - Vandewalle is het altijd uitkijken voor de counter. Declerck stuurde De Sutter diep op rechts, liep door en kreeg de bal op het juiste moment terug toegespeeld. Maar om Grif De Vroe te verslaan moet je vroeg opstaan. Griffin schudde een ongelooflijke reflex uit zijn mouw en voorkwam de doodsteek voor KSVO. Even later deed hij dat nog eens over op een schot van de vrijgespeeld Savaete.

Coach Stijn Meert gooide na een uur spelen Vervaecke in de strijd en bijna rendeerde dit. Dempsey kwam net een stapje te kort om een scherpe voorzet van Jesse Martens binnen te tikken.

Het spel ging nu op en neer met kansjes aan beide zijden. Vandewalle knalde van dichtbij over en aan de overkant moest doelman Dhoest alert zijn op een schot van Jesse Martens.

De beslissing viel uiteindelijk in de 80ste minuut. Prez ging door op links en stuurde een hoge voorzet centraal voor doel. De Sutter kon er zijn hooft tegen zetten en kopte buiten bereik van De Vroe de 3-0 op het bord.

De bezoekers konden na deze opdoffer geen vuist meer maken en de thuisploeg was tevreden met de stand.

Zo eindigde deze wedstrijd op een 3-0 stand.


Van harte proficiat aan R Knokke FC met de periodetitel. Wie dit Knokke van de titel wil houden, zal heel goede papieren nodig hebben. 


Wedstrijdinfo: 


KSVO: De Vroe, Belmans, Van Herreweghe (75' D'Hoore), Desmet, Van Waeyenberghe, Vandenheede, Jabar (75' Boguhe), Heirwegh (58' Vervaecke), Verstraete, Martens en Habbas

RFC Knokke: Dhoest, Vanraefelghem, Declerck, Pierre, De Sutter (80' Descheemaecker), Vandewalle (85' Laref), Savaete, Buysse, Dewilde, Prez (90' Taillieu) en Persoons


Doelpunten: 


15' 1-0 Vandewalle

24' 2-0 De Sutter

80' 3-0 De SutterGele kaarten: 


Verstraete en Van Herreweghe (KSVO), Vanraefelghem en  Persoons (RFC Knokke)


Wedstrijdleiding: Ref: Ghijselinckx Rune, Vande Velde Timmy en Sanders Thomas