KSVO had kans om in eigen huis tegen staartploeg SK Sint-Niklaas de goede lijn van de laatste weken verder doortrekken. Tegen ploegen in puntennood spelen is niet altijd een sinecure, maar trainer Meert zette zijn spelers alvast op scherp.

Eigenlijk viel beslissing al op de 7de minuut

Trainer Meert koos voor dezelfde 11 aan de aftrap als vorige week op het veld van Gullegem, waar vlot werd gewonnen. Boguhe zat voor het eerst sinds de openingswedstrijd op de bank. Ook Vervaecke was er opnieuw bij. Het was geleden van begin augustus, toen voor de Croky Cup werd verloren tegen KSV Temse, dat onze spits er na lang blessureleed nog eens bij was.
Op een afgeweerde hoekschop konden de bezoekers plots counteren. Met 3 tegen 2 hadden ze numeriek overwicht en het was uiteindelijk Melens, die alleen op doel kon afgaan. De Vroe bleef echter overeind in de “man tegen man” situatie en behoede zijn ploeg hier voor mogelijk een moeilijke avond. Beter nog, KSVO kon nu meteen de aanval opzetten en Martens zonderde Habbas af voor doel en onze topschutter knalde de 1-0 heerlijk tegen de touwen. Even later kopte Jabar een vrije trap nipt over. Iets voorbij het kwartier sneed Martens naar binnen. Hij vond Habbas als aanspeelpunt en deze loodste onze kapitein door de verdediging. Jesse scoorde met een droge knal zijn 3de van het seizoen (2-0). KSVO leek zijn schaapjes al op het droge te hebben en de bezoekers probeerden de bakens te verzetten. Doelman De Vroe heerste echter in het luchtruim. Dan maar uit de 2de lijn proberen, maar het schot van Van Remoortere waaide over doel. Op de counter vond Verstraete Vandenheede op links. Onze youngster probeerde het uit een scherp hoek, maar zijn schot ging naast. Op slag van rust dolden Verstraete en Van Waeyenberghe met de tegenstander. De scherpe lage voorzet van deze laatste, leidde bijna tot een owngoal. Op slag van rust draaide Habbas nog een bal heerlijk tegen de touwen, maar de scheidsrechter had kennelijk voorafgaand buitenspel gezien.

Nog voor het uur was de klus definitief geklaard

De bezoekers moesten in de 2de helft vol aan de bak. Na een hoekschop werd Etürk afgeblokt. Alle hoop op een terugkeer werd echter onmiddellijk in de kiem gesmoord, na een vlotte aanval. Het was Vandenheede die oprukte, Verstraete kaatste de bal terug en onze “kleine “ rondde het af met een heerlijk trap van in het “halfmaantje” in de benedenhoek (3-0). Meteen het eerste doelpunt voor Robbe. Veel tijd om te juichen was er niet, want Habbas werd op rechts weggestuurd door alweer Verstraete en schoof uit een scherpe hoek de 4-0 binnen. De wedstrijd was nog voor het uur definitief gespeeld en KSVO controleerde nu volledig de match. De moedige bezoekers probeerden nog, maar verder dan een schotje, centraal op De Vroe kwamen ze niet meer. In de slotfase mochten Boguhe en Vervaecke nog hun wederoptreden maken en kreeg de Vroe nog de handen op elkaar toen hij op een schot van Van Remoortere uitpakte met een “fotografenredding”.

Offensieve weelde

Het werd uiteindelijk een gemakkelijke zege voor KSVO dat zich nu stevig nestelt in de top 5. Het kan nu met een goed gevoel de topper van komende week op het veld van FC Knokke voorbereiden en heeft zelfs nog een kans op de 1ste periodetitel. Positief is ook dat KSVO in zijn laatste 3 matchen 11 keer raak trof en met Dempsey Vervaecke en Yves Boguhe nog 2 spitsen ziet terugkeren. Achteraan lijkt het ook steeds beter te gaan, want De Vroe kon in de voorbije 2 matchen telkens de clean sheet houden.

Wedstrijdinfo:

KSVO: De Vroe, Belmans, Van Ruyskensvelde, Desmet, Van Waeyenberghe, Vandenheede, Jabar, Heirwegh (62’ Boguhe), Verstraete, Martens (71’ D’Hoore) en Habbas (78' Vervaecke)

SKSN: Londot, Aerts, Goosens, De Corte, De Bauw, Vispoel, Melens (67’ Ertürk Ibrahim), Gharmaoui, Ertürk Hasan (59’ Van der Coelden), De Saegher (46’ Cappan) en Van Remoortere

Doelpunten:

7’ 1-0 Habbas (Martens)
17’ 2-0 Martens (Habbas)
53’ 3-0 Vandenheede (Verstraete)
57’ 4-0 Habbas (Verstraete)

Gele kaarten:

Heirwegh (KSVO), Aerts, Vispoel en Van Der Coelden (SKSN)

Wedstrijdleiding: Ref: Windels Christophe - Opsomer Sander - Maghlaoui Ali