Zaterdagavond trekt KSVO tegen SK Sint-Niklaas, ploeg die onderaan bengelt in het klassement, op zoek naar een vierde thuiszege op rij. Na de knappe zege op FC Gullegem zou een nieuwe driepunter een geweldige opsteker zijn voor de komende topper op het veld van Knokke FC.

Vaste waarde in nationale voetbal

SK Sint-Niklaas werd in 1993 opgericht als Football Club Nieuwkerken en speelde 4 keer na elkaar kampioen. Na 5 jaar werd ook in 1ste provinciale kampioen gespeeld. De ploeg stoomde door tot in 2de klasse, maar kon zich daar niet handhaven. Twee opeenvolgende degradaties brachten de club zelfs terug voor 1 seizoen naar 4de klasse. Sinds de hervormingen van 2016 treedt de ploeg aan in de 2de amateurklasse, waar het zich al 3 seizoenen probleemloos in de middenmoot kon handhaven.

Moeilijk seizoen

Met een fel verjongde kern begonnen de Waaslanders aan dit nieuwe seizoen. SK Sint-Niklaas begon met een 1-3 thuisnederlaag tegen FC Gullegem en verloor de speeldag daarop pas in de slotminuut bij het ambitieuze FC Knokke met 2-1. Ook op speeldag 3 verloren de Klaasjes opnieuw in eigen huis met 1-3. Op SK Ronse ging het kansloos onderuit. Het werd 3-0. Op de 5de speeldag kon het voor het eerst winnen. Het werd 2-0 tegen Sparta Petegem. Op Harelbeke werd echter opnieuw verloren met 2-1. In het streektreffen tegen VW Hamme, sleepte de ploeg in de slotfase nog een gelijkspel uit de brand. Het zette een 0-2 achterstand nog om in een 2-2 gelijkspel. In het degradatietreffen op bezoek bij KVK Westhoek, werd nipt met 1-0 verloren. Hierdoor staat SK op de voorlaatste plaats met 4 punten uit 8 matchen, 1 puntje minder dan Hamme en Merelbeke en 3 meer dan Rode Lantaarn Menen. Sint-Niklaas won 1 keer en speelde 1 keer gelijk. 6 keer werd verloren. De ploeg kon 8 keer scoren. Melens, Van Remoortere en Aerts scoorden 2 keer. De Bauw en Goossens elk 1 keer. De verdediging slikte 16 tegendoelpunten. Slechts 1 clean sheet kan worden voorgelegd.

Stijn Meert: “Zulke matchen zijn uitdaging voor spelergroep”

Op papier zou de wedstrijd tegen de voorlaatste geen probleem mogen zijn, maar voetbal wordt nu éénmaal gespeeld op het veld en dat beseft trainer Stijn Meert ook wel. “Na de knappe 6 op 6 zou een zege tegen SK Sint-Niklaas geen probleem mogen zijn, maar hier zit juist de uitdaging voor de groep,” zegt de Oudenaardse trainer. “Aantreden met de juiste instelling en mentaliteit is cruciaal in dergelijke wedstrijden. Eventuele gemakzucht zal zeker worden afgestraft. We hebben alles gedaan deze week om de juiste focus te houden en de wedstrijd perfect voor te bereiden.”

Spelersinfo:

Goed nieuws van het spelersfront: Yves Boguhe en Dempsey Vervaecke zijn inzetbaar.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2019-2020 2de Amateurs VFV A: speeldag 9
Wedstrijd: K.SV.OUDENAARDE (00081) – SPORTKRING SINT-NIKLAAS (09264)
Datum en uur: Zaterdag, 26 oktober 2019 om 20h00
Plaats: Burgemeester Thienpontstadion – Terrein 1
Adres: Prins Leopoldstraat 89 in 9700 Oudenaarde
Wedstrijdleiding: Ref: Windels Christophe - Opsomer Sander - Maghlaoui Ali